ArviotPuroresuViisi pointtia

Viisi pointtia: DG Dangerous Gate 2020

Päivämäärä: 21.9.2020

Sijainti: Tokio, Japani (Ota City General Gymnasium)

Katsojamäärä: 996


Dragon Gaten loppuvuosi on turboahdettu täyteen perinteisesti isoja tapahtumia, jotka koronatilanteen vuoksi järjestetetään kaikki tiukassa nipussa. Perinteisesti merkittävään Dangerous Gateen oli tungettu mukaan keväällä järjestämättä jääneestä Dead or Alive -tapahtumasta tuttu kuuden hengen Apuesta-häkkiottelu.


1. Big Match Maria

Yosuke Santa-Maria viettää valtaosan vuodesta alakortissa lähinnä huumorihahmona. Vahvaa exotico-hahmoa vetävä Santa-Maria saa harvemmin näyttää taitojaan vakavimmissa kohtaamisissa. Yleisön rakastama sankari saa yleensä yleisön villiksi pelkästään hamettaan heilauttamalla ja kanssaottelijoitaan suukottelemalla. Kaiken meikin ja komedian alla piilottelee kuitenkin erinomainen altavastaaja, joka päästetään vapaaksi häkistään aina silloin tällöin. Aina kun Santa-Maria vetää työpöksyt jälkeen, niin tulos on kaunista.

Open the Brave Gate -mestaruusottelun paikka poikkeuksellisesti avausotteluna kietoutuu myös Santa-Marian hahmoon. Mestari Kaito Ishidan mielestä Santa-Marian kaltainen komediajobberi ei ansaitse päästä illan avausottelua pidemmälle, jonka vuoksi suostui puolustamaan mestaruuttaan tätä vastaan vain illan alkajaisiksi. Niinpä tuntuikin makealta, kun Santa-Maria viskaa Ishidan hartiat mattoon täydellä voimalla lähes kättelyssä.

Avausottelusta muodostuikin yksi illan kohokohdista, kun Ishida pääsi murjomaan säälimättä haastajansa jalkoja. Liekki Santa-Marian perseen alla syttyi viimeistään siinä vaiheessa, kun Ishida repi hameenkin irti. Siitä hetkestä alkoi sellainen pommien jakelu, että joku väsyneempi olisi hieraissut silmiään ja kuvitellut katsovansa jo illan pääottelua.

Santa-Maria on yksi monista Dragon Gaten mahtavista syvyyspaloista, jotka voidaan repäistä esiin aina tarpeen vaatiessa ja toimittaa aina näytön paikassaan. Myöskään Ishidaa ei voi kehua tarpeeksi. Brave Gate -mestaruuskausi on viimeistään tehnyt pojasta miehen.


2. Sanokaa Kzy, kun haluatte hyvää

Kzy ja Naruki Doi kohtasivat alkuvuodesta Korakuen Hallin pääottelussa, kun panoksena Open the Dream Gate -mestaruus. Vuoden ehdottomiin huippuotteluihin lukeutuva kohtaaminen päättyi Doin voittoon ja jälleen yhteen Kzyn kirvelevään tappioon. Nyt kaksikko kohtasi toistamiseen kalenterivuoden aikana. Kzy oli kuitenkin lisännyt arsenaaliinsa uuden luovutusliikkeen, joka kalpenee kauheudessaan vain Kazuchika Okadan uudelle Cobra Clutchille.

Kzy on ollut liekeissä jo muutaman vuoden ajan. Yleisön rakastama energiapakkaus tykittää menemään illan parhaita otteluita lähes liukuhihnalta. Viime vuoden Kobe Worldissa tyhjästä temmattu ottelu Shun Skywalkeria oli lähellä varastaa koko shown. Mestaruusottelu PACia vastaan oli viime vuoden ehdotonta kärkeä. Ei ole varmaan vaikea arvata, että priima tarjoiltiin myös tällä kertaa. Nyt kyseessä ei ollut kuitenkaan hartaasti ja rauhallisesti rakennettu ottelu, vaan täysi sprintti, jossa pommeja vaihdeltiin puolin ja toisin hirvittävällä tahdilla. Pahalla tuulellani ollessani voisin väittää tätä kohtaamista puhtaaksi lopetusliikkeiden loputtomaksi toistamiseksi, mutta ei tätä katsoessa voi olla pahalla tuulella. Nähtiinpä taiston tuoksinnassa myös uloslaskuspotti, joka saisi Gedon hieromaan käsiään maanisesti yhteen.

Kzy on Dragon Gaten ehdotonta kärkiluokkaa, vaikka pitkälle ja hikiselle matkalle kohti Dream Gate -mestaruuskautta toivoisi pikku hiljaa ratkaisua.


3. Triangle Gate junnaa paikallaan

Vaikka Dragon Gate onkin maailman paras showpainiliiga herran vuonna 2020, ei vuotta voi aivan täydelliseksi väittää. Dragon Gate tarjoaa tunnetusti maailman parhaita monen hengen joukkueotteluita, joten on harmillista että firman trios-vyöt ovat olleet pahasti tuuliajolla jo kohta kahden vuoden ajan. Lähinnä sen takia, että vyöt ovat viettäneet aivan liian pitkiä kausia R.E.D:n mörssäriosaston hallussa. Joukkue, jossa on mukana Takashi ”Cyber Kong” Yoshida ei voi olla kovinkaan kiinnostava. Tuoretta suuntaa vöille tuntui tarjoavan Team Dragon Gaten kolmikko Ben-K, Dragon Dia ja Strong Machine J. ”Vihdoin energisiä koitoksia Triangle Gate -vöistä”, ajattelin hetken. Hymy hyytyi nopeasti, kun Takashi Yoshidan tähdittämä R.E.D-joukkue pääsi jälleen haastamaan vöistä.

Suureksi yllätyksekseni kuusikko tarjoili vallan toimivan mestaruusottelun, vaikka Strong Machine J otteli loukkaantuneena ja mukana oli Yoshida. Muut ottelun palaset toimivat kuitenkin hämmentävän hyvin. Dia lensi äärimmäisen sulavasti ilmojen halki ja onkin tässä vaiheessa vuotta kärkivalintani vuoden kehittyneintä painijaa mietittäessä. Kaukana takana ei ole myöskään Diamante, jota ei tule sekoittaa nimikaimaansa Yhdysvalloissa. Diamante saapui Dragon Gateen Ultimo Dragonin hyväveli-palkkauksena eikä vakuuttanut yhtikäs ketään. Tänä vuonna naamiomies on kuitenkin ottanut harppauksia kehityksessään ja oli oleellinen osa tätäkin koitosta. Ottelun tähti oli kuitenkin Ben-K. Benkku otti sairasta bumppia läpi ottelun ja lopputaisto KAZMA Sakamotoa vastaan oli erinomainen.

Juuri kun ajattelin, että nuorisotrion voimalla vöiden suunta on vain ylöspäin, sain vadillisen kylmää vettä niskaan. Kokeillaan uudestaan vuonna 2021?


4, Joukkuemestarit liekeissä

Ilta tarjosi neljä huippuluokan ottelua, joista puhtaasti kehätoiminnalta suosikikseni kohosi joukkuemestaruusottelu. Vanhat kilpakumppanit Susumu Yokosuka ja Dragon Kid olivat päätyneet samalle puolelle osana Toryumon Generationia ja kun joukkuemeno oli toiminut niin hyvin, niin mestaruusotteluahan se tarkoitti. Vastassa olivat tuoreet mestarit Jason Lee ja Kota Minoura, joilla ei ollut aikomustakaan kaatua ensimmäisessä puolustuksessaan.

Memorial Gatessa ottelun fokus oli täysin Minourassa, jonka ahteria koristaa komea raketti, mutta tänä iltana valokeila oli Jason Leen. Leen suoritus olikin koko ottelun kantava voima. Minoura sai tällä kertaa olla pääosin veteraanien nyrkkeilysäkkinä Leen saadessa tulisen comebackin osakseen. Lee otti kaiken irti tähän astisen uransa suurimmasta ottelusta ja loisti kirkkaammin kuin koskaan. Lee tuskin tulee koskaan nousemaan Twin Gate -kuvioita korkeammalle, mutta se ei haittaa mikäli näitä suorituksia saadaan vielä lisää. Vielä kuukausi sitten Minoura ja Lee näyttivät kahdelta palaselta, jotka eivät olleet vielä loksahtaneet kohdilleen. Nyt kaksikko paukutteli joukkuemanöövereitä perille kuin vanhat tekijät. Jos kaksikko ottelee säännöllisesti joukkueena myös läpi ensi vuoden, voidaan puhua vakavasta ehdokkaasta vuoden joukkueeksi.


5. Pesäpalloja, jauhoja ja piikkilankaa, oh my!

Dragon Gaten klassinen Apuestas-häkkiottelu on tarpeeksi vaikeasti ymmärrettävä liigan faneille ja täydellinen häröpallo kaikille ulkopuolisille. Pähkinänkuoressa teräshäkkiin suljetaan kuusi miestä. Häkin päällä on kuusi lippua. Se, joka ei onnistu lippua noutamaan, joutuu kärsimään ennalta määrätyn rangaistuksen, kuten hiusten tai naamion menetyksen. Joka vuosi säännöissä on kuitenkin jotain pientä tai isompaa säätöä, joka saa yleensä pään pyörälle.

Tänäkin vuonna häkkiin astuvalla kuusikolla olivat olleet sukset ristissä lähes läpi vuoden. Eita oli pyrkinyt päättämään legendaarisen Masato Yoshinon uran koko vuoden ajan. BxB Hulk oli kääntynyt YAMATOa ja KAIta vastaan lähes vuosi sitten liittyessään R.E.D:n riveihin. Big R Shimizu oli tumpeloinut itsensä Eitan paskalistalle kerta toisensa jälkeen. Hulk oli kyseenalaistanut Eitan johtoaseman R.E.D:ssä. YAMATOn ja KAIn välit olivat alkaneet rakoilla. Tässä vain muutama juonilanka, joilla leikittiin kamppailijoiden astuessa häkkiin.

Yleisö olisi varmasti normaaliolosuhteissa ollut tämän ottelun aikana ilmiliekeissä. Kehätoiminta ei näissä otteluissa koskaan kutittele Dave Meltzerin nenäkarvoja eikä hätyyttele viittä lumihiutaletta, mutta onneksi kaikki muu sekoilu on huipussaan. Häkin ulkopuoli on nimittäin lähes yhtä tärkeä osa ottelua kuin sisäpuolen mähinä, sillä kolmen eri tallin jäsenet pyrkivät auttamaan kavereitaan ulos mitä erikoisimmin keinoin. Tänä vuonna nähtiin muun muassa pussi jauhoja, kourallinen pesäpalloja, äänitorvi, klassinen kuminauha, Yoshinon kuvilla varustettu pelti sekä paistinpannu.

Häkkiottelusta on vaikea puhua ilman sen juonenkäänteistä puhumista. Häkki toimii usein näyttämönä merkittäville käännöksille, kuten esimerkiksi vuonna 2016 Tribe Vanguardin muodostuessa. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus.

R.E.D sekä sai uuden jäsenen että menetti yhden perustajistaan. Big R Shimizu joutui jälleen kärsijäksi Ultimo Dragonin saapuessa paikalle viime hetkellä pelastamaan oppilaansa Yoshinon. Shimizu saikin monoa sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti hävittyään ottelun. Hän sai sentään kostoksi viskata Eitan piikkilankavanerista lävitse. Shimizu laskeutuukin kummalliseen paikkaan Dragon Gaten hierarkiassa. Sukupolvien välisessä sodassa hänelle ei ole uutta kotia tarjolla ainakaan välittömästi Team Dragon Gatessa heel-vuosiensa temppujen vuoksi. Shimizu jäänee tyhjän päällä kelluvaksi palaseksi, kunnes sukupolvien sota saadaan paketoitua. Sitä ennen on kuitenkin todellinen vaara jäädä pysyvästi alakortin jäniskevennykseksi. Vain aika näyttää.


Tulokset:

  1. (Dark Match) Kento Kobune ja HYO ottelivat tasapelin viiden minuutin aikarajan umpeutuessa. Arvosana: 5/10
  2. Kaito Ishida voitti Yosuke Santa-Marian ja säilytti Open the Brave Gate -mestaruuden. Arvosana: 8/10
  3. Keisuke Okuda, Problem Dragon, Punch Tominaga & U-T voittivat Yasushi Kandan, Kagetoran, Gamman ja Ho Ho Lunin. Arvosana: 4/10
  4. Ultimo Dragon, Shuji Kondo & Masaaki Mochizuki voittivat Ryo Saiton, Genki Horiguchin ja Don Fujiin. Arvosana: 6/10
  5. Kzy voitti Naruki Doin. Arvosana: 8/10
  6. R.E.D (KAZMA Sakamoto, Diamante & Takashi Yoshida) voitti Team Dragon Gaten (Ben-K, Dragon Dia & Strong Machine J). R.E.D nousi uusiksi Open the Triangle Gate -mestareiksi. Arvosana: 7/10
  7. Team Dragon Gate (Jason Lee & Kota Minoura) voitti Toryumon Generationin (Dragon Kid & Susumu Yokosuka). Lee ja Minoura säilyttivät Open the Twin Gate -mestaruuden. Arvosana: 8/10
  8. Big R Shimizu hävisi kuuden hengen häkkiottelun ja joutuu jättämään R.E.D:n, ajamaan hiuksensa ja vaihtamaan nimensä takaisin Ryotsu Shimizuksi. Arvosana: 8/10

Dangerous Gate 2020 -tapahtuman kokonaisarvosana: 8/10

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE-veikkaus 2020: Clash of Champions

Next post

Viisi pointtia: WWE Clash of Champions (27.9.2020)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *