ArviotImpact WrestlingViisi pointtia

Viisi pointtia: Impact Slammiversary 2017

Päivämäärä: 2.7.2017

Sijainti: Orlando, Florida (Impact Zone)


1. Eli Drake on liian hyvä Impactiin

Harvoin toivoo niin hartaasti, että joku pienempien liigojen isompi tähti kaapattaisiin WWE:n riveihin, mutta Eli Draken tapauksessa toivon kovasti näin. Drake oli vuoteen 2014 kirjoilla WWE:n Performance Centerissä (nimellä Shaun Ricker) ja osallistui myös NXT:n nauhoituksiin, mutta myöhemmin hänet vapautettiin sopimuksestaan. Tässä WWE teki ison virheen, sillä Elillä on tiettyä luontaista karismaa, ja hän on mikrofonin varressa ilmiömäinen ja kehässäkin osaava tapaus, sillä tässä tapahtumassa hän oli yksi oman ottelunsa kirkkaimmista tähdistä. 34 vuoden ikä on miehelle pienoinen este, mutta toivon palkkauksen tapahtuvan ennemmin kuin myöhemmin.

2. Broken-universumin jatkuminen on hyvä asia

Selostajien ottelu käytiin osittain takahuoneen puolella, ja se oli tehty viime vuonna painikansaa hämmästyttäneiden Hardyn veljesten tyyliin. Toki huhut tietävät kertoa, että niissä ideoijana toimi Jeremy Borash, joka oli tässä ottelussa yhtenä osapuolena. Pelkkänä selostajien välisenä otteluna tämä olisi luultavasti ollut todella kamalaa katsottavaa, mutta tällaisenaan tämä oli loistavaa viihdettä, jolle nauroin monta kertaa ääneen.

3. X-Divisioonan hienous on tätä nykyä pelkkä myytti

Kymmenisen vuotta sitten X-Divisioona oli lähestulkoon parasta, jota voi kuvitella. Lennokkaita otteluita, hurjia riskejä ja muuta vastaavaa. Impact pyrki tekemään Sonjay Duttin ja Low Kin ottelusta ison ja “eeppisen”, mutta lopputulos oli lähinnä tylsää ja hidasta. Kertoo paljon divisioonan tilanteesta, että minulla on jatkuvasti hankaluuksia muistaa, kuka on milloinkin mestarina ja keneltä mestaruus voitettiin.

4. Tapahtuma oli teknisesti todella onnistunut

Parina viime vuotena Impact on kärsinyt jatkuvista rahoitusongelmista, mutta tänä vuonna ne ongelmat olivat historiaa – ja se näkyi. Otteluita pohjustavat videot olivat näyttäviä ja kiinnostavasti toteutettuja, ja vaikka Impact Zone ei ole paikkana mikään suuri, niin tapahtuma tuntui suurelta ja siihen oli panostettu. Toivottavasti tämä lupaa hyvää Impactille.

5. Oli firman nimi mikä tahansa, samat vanhat ongelmat säilyvät silti

Hyvää painia oli halki tapahtuman, mutta monen ottelun lopetukset olivat sanalla sanoen omituisia. Tämä on eräs TNA:n perisynti. Isoimman valokeilan antaminen niille, jotka ovat luoneet uransa muualla kuin Impactissa, on myös ongelma. Vaikka Lashleyn ja Alberto El Patronin (Del Rio) ottelu oli hyvä, niin Impactin omien tähtien puolesta tuntuu pahalta, että he eivät juuri pääse enää isoimmasta vyöstä ottelemaan. Samaten NFL-tähtien tuominen painikehään on aina vähän kyseenalainen idea, mutta D’Angelo Williams onneksi mykisti epäilykseni ja liikkui kehässä yllättävän sulavasti. Lisäksi jokaisessa ottelussa, jossa oli mukana Impactin ja GFW:n painijoita, GFW – eli käytännössä Jeff Jarrett – voitti. Mutta jos tätä egotrippailua ei ajattele liikaa eikä mieti lopetusten järkevyyttä, niin tapahtuma oli painin laadun puolesta erinomainen.


Tapahtuman arvosana: 6/10

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Smarkin sävel – 7/2017

Next post

Podcast: Kullankaivajat #1

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *