ArviotImpact WrestlingViisi pointtia

Viisi pointtia: Impact Wrestling Homecoming (2019)

Päivämäärä: 6.1.2019

Sijainti: Nashville, Tennessee, Yhdysvallat (The Asylum)


Impact Wrestling palasi vuoden alussa kotikulmilleen Nashvilleen ja The Asylum -areenalle. Mitään nostalgialla ratsastamista tämä tapahtuma ei kuitenkaan ollut, vaan kuumalle yleisölle tarjottiin tasainen ilta, joka tarjosi painia moneen eri makuun.


1. X-divisioonan uudet tuulet kiinnostaa

Impact Wrestling on uudelleenrakennusvaiheessa, sillä moni avainpelaaja on parin edellisen vuoden aikana vaihtanut maisemaa, ja käytännössä vuoden 2018 aikana on jouduttu rakentamaan koko rosteri uudestaan. Uusi X-divisioona on täynnä mielenkiintoisia nimiä, joista neljä tarjosi Homecomingissa Ultimate X -ottelun, joka oli parasta X-divisioonan painia pitkiin aikoihin. Erityisesti Trey Miguel ja Jake Crist tekivät ottelun aikana vakuuttavaa jälkeä ja Miguelia pidän ehkäpä ottelun kirkkaimpana tähtenä – jopa kirkkaampana kuin ottelun voittanutta Rich Swannia. Swannin ensimmäinen haastaja kiinnostaa. Onko se joku tämän ottelun osallistujista vaiko sitten joku ihan uusi nimi. Sen aika näyttää.

2. Impact osaa luoda hahmoja

Hardyn veljesten perintö elää edelleen Impactissa ja taitavan painin ohella on myös mukana mielenkiintoisia hahmoja. Vaikka esimerkiksi Su Yung on kehässä kömpelö, jokin “epäkuolleessa morsiamessa” silti viehättää. Yungin kanssa yhteisen sävelen löytänyt sielunsa myynyt ja pimeälle puolelle valunut Allie taas pärjää kehässäkin ja kaikki Allien ilmeet ottelun aikana olivat täyttä kultaa.

Miesten puolella sitten “lajinsa viimeinen” Eli Drake yrittää puhdistaa Impactin siitä syövästä, mikä on hardcore-tyylin paini ja sitten taas toisaalla Eddie Edwards on löytänyt juttunsa juuri hardcore-painin puolelta ja on tällä hetkellä eräänlainen Tommy Dreamerin manttelinperijä. Tässä tapahtumassa Edwards ja Drake eivät kuitenkaan kohdanneet, mutta ehkä tulevaisuudessa?

3. Vielä kerran, Gail Kim?

Illan isoimpiin pettymyksiin kuului naisten mestaruusottelu, jossa Tessa Blanchard puolusti mestaruuttaan Taya Valkyrietä vastaan. Tessa on eräs lahjakkaimmista naispainijoista tällä hetkellä ja ottelukin oli varsin kelvollinen, aina siihen asti kun erikoistuomarina toiminut Impactin naispainin legenda Gail Kim otti selvän roolin ja lopulta auttoi Tayan voittoon.

Tämä oli mielestäni äärimmäisen typerä ratkaisu. Gail Kim ja Tessa Blanchard ottelevat varmasti keskenään loistavan ottelun, mutta tämän vihanpidon aloittamisen olisi voinut hoitaa niin monella tapaa paremminkin.

4. Joukkuedivisioona kaipaa uutta verta

The Latin American Xchange on ollut mestarijoukkue yhteensä kohta lähes 600 päivää ja on tuhonnut tieltään kaikki mahdolliset haastajat ja nyt haastajapooli alkaa olla tyhjä. Haastajajoukkue Lucha Bros eli meksikolaisveljekset Pentagón Jr. ja Fénix olisi ollut raikas ja tuore mestarijoukkue.

Ottelunahan tämä oli minulle illan odotetuin ja odotus palkittiin. Erittäin hyvä ja nopeatempoinen ottelu. LAX tämän ottelun kumminkin voitti eikä se kuitenkaan ole välttämättä niin huono vaihtoehto, sillä Pentagón ja Fénix on huhuissa yhdistetty uuteen All Elite Wrestlingiin.

5. Jo toinen pääottelupettymys putkeen

Brian Cage ja Johnny Impact ovat molemmat erittäin lahjakkaita painijoita ja itse ottelukin oli hyvä, mutta siitä puuttui flow täysin. Cage ja Impact tekivät vain liikkeitä vuorotellen ilman mitään kantavaa tarinaa. Liikkeet olivat kumminkin sangen näyttäviä ja yleisö kävi kuumana tälle ottelulle.

Mutta sitten ottelun lopetus tapahtui ja LOLTNA:n henki nousi jälleen esiin. Loppu oli todella hämärä ja minusta kyllä näytti, että mitään kolmeen laskua ei edes tullut, vaan Cage sai olkapäänsä ylös kanveesista ennen kolmosta. Johnny kuitenkin ottelun voitti ja ottelun jälkeen Killer Kross hyökkäsi Impactin kimppuun. Krossin ja Impactin väistämättä tulossa oleva ottelu voi olla erittäin hyvä. En olisi pistänyt Krossin hyökkäystä edes pahakseni, jos Kross ei olisi tapahtuman aikana uhannut käyvänsä Johnnyn kimppuun, joten se ei ollut edes minkäänlainen yllätys. Jotain rotia niihin lopetuksiin, Impact!

Homecomingista jäi silti hyvä maku suuhun ja tapahtuma oli parempi kuin keskiarvo antaa ymmärtää. Yleisö oli koko illan kuuma ja lähes kaikki ottelut olivat joko odotusten tasolla tai ylittivät odotukset. Impactin vuosi alkoi siis erittäin vahvasti.


Tulokset:

  1. Rich Swann voitti Ethan Pagen, Jake Cristin ja Trey Miguelin ja nousi uudeksi X Division -mestariksi. Arvosana: 6/10
  2. Allie ja Su Yung voittivat Jordynne Gracen ja Kiera Hoganin. Arvosana: 6/10
  3. Eddie Edwards voitti Moosen. Arvosana: 6/10
  4. Sami Callihan voitti Willie Mackin. Arvosana: 6/10
  5. Eli Drake voitti Abyssin. Arvosana: 5/10
  6. The Latin American Xchange voitti Lucha Brosin ja säilytti Impact World Tag Team -mestaruuden. Arvosana: 9/10
  7. Taya Valkyrie voitti mestari Tessa Blanchardin ja nousi uudeksi Impact Knockouts -mestariksi. Arvosana: 4/10
  8. Johnny Impact voitti Brian Cagen ja säilytti Impact World -mestaruuden. Arvosana: 6/10

Impact Wrestling Homecoming -tapahtuman arvosana: 7/10

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Vuoden 2018 viisikymmentä kovinta ottelua

Next post

Ronda Rouseyn WWE-ura alkoi, Shawn Michaels palasi kehään, "Stone Cold" Steve Austin lopetti alkoholinkäytön – Katso täältä, mitä kaikkea showpainissa tapahtui vuonna 2018

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *