Viisi pointtia: NXT TakeOver: XXV (1.6.2019)
Päivämäärä: 1.6.2019
Sijainti: Bridgeport, Connecticut, USA (Webster Bank Arena)
Katso tapahtuma WWE Networkissa!
Viiden vuoden ikään ehättänyt TakeOver aloitti painin osalta kiireisen kesäkuun. Odotukset tapahtumalle olivat kovat, sillä tätä pidettiin Triple H:n vastauksena viime viikonloppuna nähdylle All Elite Wrestlingin Double or Nothing -tapahtumalle.
1. Juhlan paikka
Ensimmäinen NXT TakeOver järjestettiin 29.5.2014 brändin kotipesässä Full Sail Universityn tiloissa. Jo vuoden 2015 elokuussa TakeOver oli kasvanut niin isoksi ja suosituksi tapahtumaksi, että se nähtiin SummerSlam-viikonloppuna Barclays Centerissä. Useimmiten TakeOver onkin järjestetty osana WWE:n neljän suuren tapahtuman viikonloppuja, mutta tällä kertaa se oli itsenäisenä kokonaisuutena.
Lähes päivälleen viisi vuotta oli kulunut TakeOverin synnystä, ja sopivasti käsillä oli 25. tapahtuma, joten pienimuotoiselle juhlalle oli aihetta. AEW on kuitenkin heittänyt vakavasti otettavan haasteen ilmoille, ja kilpailutilanne on muutenkin kiristymään päin. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä seuraavat 25 TakeOveria tuovat tullessaan. Pystyykö NXT enää entiseen tapaan houkuttelemaan indypainin kuumimpia nimiä riveihinsä? Näihin kysymyksiin saamme lopullisen vastauksen 2020-luvun aikana.
2. Matt Riddle vakuuttaa
Indykehät pikavauhtia valloittanut Matt Riddle saapui keltamustaan brändiin vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla ja on nopeasti noussut myös siellä huipulle. Hänen TakeOver-esiintymisensä ovat olleet rautaa, joista ehkäpä kirkkaimpana esimerkkinä täyden kympin ottelu Velveteen Dreamia vastaan New Yorkissa huhtikuussa.
Ottelu Roderick Strongia vastaan ei lähtökohtaisesti kovin paljoa kiinnostanut, koska siinä oli niin selkeä välifeudin maku, eikä voittajasta juurikaan ollut epäselvyyttä. Jos Riddle häviäisi, niin se ei ainakaan tapahtuisi puhtaasti, vaan Undisputed Eran sekaantumisten kautta. Hieman mälsästä lähtökohdasta huolimatta tämä ottelu onnistui imaisemaan katsojan mukaansa ja olikin lopulta aivan mainio tapa aloittaa TakeOverin juhlailta. Todennäköistä on, että Riddle nousee voiton myötä ykköshaastajaksi Adam Colen mestaruudesta, ja se kelpaa erittäin hyvin.
3. Tikapuusekamelska ei sytyttänyt
The War Raidersin siirtyminen päärosterin puolelle toteutettiin tönkösti. Päällimmäisenä mielessä on tietenkin sekoilu joukkueen uudelleennimeämisen kanssa, mutta buukkauksellisen ongelman tuotti se, että he pitivät edelleen hallussaan NXT:n joukkuemestarutta. Niinpä he erikoisella tavalla päättivätkin luovuttaa mestaruutensa toimitusjohtaja William Regalille, ja neljän joukkueen tikapuusekamelska näki päivänvalonsa.
NXT:ssä on totuttu näkemään todella laadukasta joukkuepainia, joten tämä ei aivan vastannut noita laatustandardeja. Jackson Ryker (TNA:sta tuttu Gunner) on toki oman pääni sisällä eräänlainen kulttipainija, jonka otteista aina nautin humoristisessa mielessä. Hänen sekaantumisensa oli tietystä näkökulmasta katsottuna hulvatonta katsottavaa, mutta mikään erityisen laadukas painiottelu tämä ei ollut. Uskon kyllä, että NXT:n joukkuedivisioona aika pikaisestikin nousee jaloilleen, mutta juuri nyt eletään hieman heikompaa hetkeä.
4. Miksi hissi toimii vain yhteen suuntaan?
NXT:stä noustaan tasaiseen tahtiin päärosteriin, mutta turhan monelle tämä on urakehityksen kannalta osoittautunut kuoliniskuksi. Niinpä olikin erittäin piristävää ja buukkauksellisesti fiksua, että Tyler Breeze on ainakin hetkellisesti palannut keltamustaan brändiin. Monen muunkin ottelijan kohdalla ajoittaiset ekskursiot NXT:n puolella tekisivät uralle todella hyvää. Toivoa vaan sopii, että jatkossa hissi alkaisi toimia molempiin suuntiin.
Breezen ja Velveteen Dreamin kohtaaminen oli odotetun hyvä, mutta ei sittenkään noussut ihan sinne huippuottelun sfääreihin saakka. Rakastan kyllä Velveteen Dreamin hahmon moniulotteisuutta, joka tuli tässäkin esille ottelun loppuhetkillä. Pienestä huijaamisesta huolimatta Dream vielä puhui Breezen puolelleen ja lopuksi napsauttivat yhteisselfien. En panisi pahakseni, vaikka tarina vielä jatkuisi.
5. Adam Colen kruunajaiset
Oli selvää, että Adam Cole ja Johnny Gargano eivät edes pystyisi painimaan huonoa ottelua – niin taitavia kehävelhoja molemmat ovat. Muun muassa maailman tunnetuin painijournalisti Dave Meltzer nimitti miesten TakeOver New Yorkissa käytyä ottelua parhaaksi otteluksi WWE:n historiassa.
Kaikesta huolimatta en ollut järin innoissani tästä ottelusta, mutta WWE Networkilla julkaistu Target: TakeOver -dokumentti nostatti hieman hypeä. Tuossa 25 minuutin ohjelmassa käytiin läpi tämän ja Io Shirain sekä Shayna Baszlerin ottelun ennakkoasetelmia. Lisäksi minua hieman häiritsi se epäloogisuus, että New Yorkissa kyseessä oli paras kolmesta -ottelu, mutta nyt oli palattu tavalliseen yksilömatsiin. Loogisesti ajateltuna erikoismatsin jälkeen ei enää pitäisi palata standardiotteluun. Tämä onkin vuosien varrella ollut yksi WWE:n perisyntejä, jota taas toistettiin.
Negatiivisuus unohtui ottelun edetessä. Kyseessä oli aivan erinomaisen laadukas painimatsi, ja kestoa oli jälleen reippaasti yli puoli tuntia. Mikäli Gargano olisi tämän voittanut, niin syytteet supermiesbuukkauksesta olisivat olleet aiheellisia, sillä niin monesta läheltä piti -tilanteesta Johnny Wrestling sensaatiomaisesti irtaantui. Cole tämän kuitenkin voitti, joten suurempaa syytä tämän suuntaiselle kritiikille ei ole. Erinomainen ottelu, joka tulee olemaan korkealla WWE:n vuoden parhaita matseja valitessa.
Tulokset:
- Matt Riddle voitti Roderick Strongin ajassa 14:42. Arvosana: 8/10.
- The Street Profits voitti Oney Lorcanin ja Danny Burchin, The Forgotten Sonsin ja The Undisputed Eran Fatal 4-Way -tikapuuottelussa ajassa 21:31 ja nousi uudeksi NXT:n joukkumestariksi. Arvosana: 6/10.
- The Velveteen Dream voitti Tyler Breezen ajassa 16:49 ja säilytti NXT North American -mestaruuden. Arvosana: 7/10.
- Shayna Baszler voitti Io Shirain ajassa 12:15 ja säilytti NXT:n naisten mestaruuden. Arvosana: 6/10.
- Adam Cole voitti Johnny Garganon ajassa 31:47 ja nousi uudeksi NXT:n mestariksi. Arvosana: 9/10.
No Comment