ArviotSLAM Wrestling FinlandSuomipainiViisi pointtia

Viisi pointtia: SLAM! Wrestling Finland Wrestle Aid (29.6.2019)

Päivämäärä: 29.6.2019

Sijainti: Rauma, Suomi (Ravintola Tifosin kattoterassi)

Katso tapahtuma Ilta-Sanomien verkkosivuilta! (Linkki toimii vain heinäkuun 2019 kahden ensimmäisen viikon aikana.)


Raumalla järjestetty hyväntekeväisyystapahtuma Wrestle Aid tarjosi paljon nähtävää ja koettavaa. Kauppakeskus Potkurin katolle kärrätty tähtikattaus keräsi silmäpareja ympäri maata ja oli vahvasti mediassa esillä. Millainen olin Lihastautiliiton hyväksi järjestetyn tapahtuma katsojan näkökulmasta?


1. Nuorten näytön paikka

Ottelun alakortissa nähtiin paljon kotimaista ja eurooppalaista nuorta väriä. Kotimaisessa painiskenessä viime vuonna paljon hypeä aiheuttaneet Jami Aalto ja Polar Pekko tarjoilivat näyttäviä liikkeitä. Voimapainin puolella Mikk Vainula, Patrik Mieto ja Viktor Tykki laittoivat vastustajansa kuriin. Kaiken lisäksi showmiehen elkein varustettu Carlos Zamora onnistui vakuuttamaan erinomaisella atleettisuudellaan, kuten myös Rauman oma poika Toni Tamminen. Suurimpana yllättäjänä kuitenkin oli Scott Davis, joka paiskoi Viktor Tykkiä vakuuttavin heitoin.

Uskon vahvasti, että näiden nuorten painijoiden ura tulee näkemään vielä suurempia kehiä ja isompia yleisöjä. Oli mahtavaa nähdä kotimaisten painijoiden tuovan kaikkensa peliin, sillä tässä oli aivan uskomaton näytön paikka jokaiselle. ISTV:ssä lähetetty tapahtuma tarjosi loistavan väylän esitellä omia taitojaan maailmanlaajuisen yleisön edessä. Toivottavasti tämä tapahtuma on näille nuorille painijoille se ensimmäinen askel, joka avaa ulkomaiden suuret kehät.


2. Sydän paikallaan

Tapahtumaa seuraillessa ja ympäröivää tunnelmaa aistiessa pinnalle kohosi valtava hyvän tahdon ja ilon tunne. Kyseinen tapahtuma oli toteutettu lihastautien tietoisuuden levittämistä varten, ja osa sen tuotoista lahjoitettiin Lihastautiliitolle.

Tämän hyvän periaatteen saattelemana show tarjosi kokonaisuudessaan hyvää fiilistä, sillä niin esiintyjistä, henkilökunnasta kuin myös yleisöstäkin huokui hyväntahtoisuuden henki. Tapahtumassa oltiin hienolla asialla, ja jokainen paikallaolija tiesi tästä. 

Otteluidenkin puolesta rehti ja suoraviivainen paini oli läsnä. Erikoisotteluita ei nähty, ja ottelut olivat lähes puhdasta, suoraviivaista painia. Ainoastaan Jurn Simmonsin ja Heimo Ukonselän keskiaikaissäännöillä käyty ottelu tarjosi hieman rajumpaa yleisössä taistelua. Tästä ei täysin kaikkea otettu irti, sillä olisin mielelläni nähnyt Heimon hakkaamassa Hollannin herraa noitarummulla.

Yksinkertainen lähestymistapa toimii: kyseessä oli koko perheen tapahtuma, jossa ei tarvittu mitään isompia kuvioita tai erikoissääntöjä – ottelut ja ottelijat tarjosivat tarinan, johon ei suurempia taustoja tarvittu. 


3. Ison maailman show

Koska tapahtumassa oli laaja viihdeaspekti, tarvittiin painielkeiden lisäksi jotain muutakin säväyttävää. Tapahtumassa nähtiinkin useissa otteluissa erikoissisääntuloja, kuten StarBuck saapumassa paikalle Chevrolet’n kyydissä. Mieleenpainuvimpina olivat Rauman Taekwondon saattelema Stark Adder ja raumalaisten cheerleadereiden johdattelema Toni Tamminen.

Tämänkaltaista showmeininkiä on hyvä nähdä erityisesti laajemman luokan tapahtumissa. Esimerkiksi Tammisen ja Adderin ottelussa saatiin molempien hahmoille sopivia lisämausteita. Showmeininkiä olisi voinut olla hieman lisää vaikkapa mikrofonityöskentelyn puolesta. Tammisen Toni on pirun kova jätkä niin kehässä kuin mikrofonissakin, joten olisi ollut mahtavaa kuulla miehen mielipide Raumasta. Myös Stark Adder olisi voinut jatkaa mahtavaa vuottaan tarjoamalla valitun sanan Rauman Lukon liigamenestyksestä.


4. Kenties viimeinen näytös

Illan ensimmäinen pääottelu tarjosi paluun SMASH- ja WNC-promootion kärkifeudiin. StarBuckin ja Tajirin välillä käyty saaga oli vuosina 2010–2014 useiden otteluiden sarja, jossa kaksi maailmaa kiertänyttä kehävelhoa loitsi klassikko-otteluita. Harmillisesti WNC-promootion sulkeuduttua vuonna 2014 jäi Tajirin lempivastustajan Japanin-matkat tauolle. Viiden vuoden aikana molemmat miehet ovat kulkeneet eri polkuja, mutta kohtalo toi heidät Raumalla jälleen kerran yhteen.

Kehän molemmilla puolilla olleet miehet tarjosivat yleisölle erittäin kutkuttavan tarinan. Tajirin metkuilu ja StarBuckin tekninen lähestymistapa oli mielenkiintoinen kombinaatio vuonna 2010, ja miehet onnistuivat tälläkin kertaa yllättämään. Ottelussa oli myös muutamia viittauksia aiempiin kohtaamisiin, mutta matsi toimi myös yksittäisenä kokonaisuutena. Tajirin yllätyksellisyys koitui StarBuckin kohtaloksi, sillä Tajirin velmut temput varmistivat ”Japanilaiselle pyörösahalle” suuren voiton.

Ottelun jälkeen jäätiin odottamaan mahdollista jälkipyykkiä, mutta Tajiri yllätti vielä kerran tarjoamalla kättään StarBuckille. Näiden kahden kilpakumppanin kunnioittava kättely sinetöi tämän saagan kenties lopullisesti. Jos näin on, niin tämä oli erinomainen päätös näiden kahden kilpakumppanin tarinalle. 


5. Maailmanluokan Meiko

Suomen painifanit saivat keväällä kuulla uskomattoman uutisen, kun tapahtuman pääjärjestäjä Riku Forsström kutsui lempipainijansa Meiko Satomuran ottelemaan tapahtumassa. Maailman parhaimpana pidetty Satomura asetettiin puertoricolaisen Ivelissen ja brittiläisen Sadie Gibbsin kanssa kansainväliseen unelmaotteluun, joka herätti huomiota myös kansainvälisessä painifanikunnassa.

Lauantai-illassa itse kukin koki kylmia väreitä, kun Satomuran teeman ensimmäiset sävelet kajahtivat kauppakeskus Potkurin katolla. Kunnioitus kehien veteraania kohtaan ei rajoittunut pelkästään yleisöön, sillä niin Ivelisse kuin Sadie Gibbs ottivat legendan vastaan kunnialla.

Kellon kajahdettua nähtiin maailman parasta painia sukupuolesta riippumatta. Ivelisse, Satomura ja Gibbs ovat kaikki omalla tyylillään lajin huippuja ja tarjoilivat parasta, mitä Suomessa on koskaan nähty. Kolmen naisen atleettiset lahjat olivat näytillä, eikä meno pysähtynyt kertaakaan; kehässä oli aina jonkinlainen ottelupari tarjoilemassa vahvaa taidonnäytettä. Loppujen lopuksi kehäveteraani Satomura otti voiton ansaitusti kahdesta tulevaisuuden legendasta. Meikon voiton myötä oli hyvä lähteä hymyssä suin kotiin.


Tulokset: 

  1. Matt Cross voitti Jami Aallon. Arvosana: 7/10
  2. Carlos Zamora ja Mikk Vainula voittivat Patrik Miedon ja Polar Pekon. Arvosana: 8/10
  3. Heimo Ukonselkä voitti Jurn Simmonsin. Arvosana: 7/10
  4. Viktor Tykki voitti Scotty Davisin. Arvosana: 9/10
  5. Toni Tamminen voitti Stark Adderin. Arvosana: 8/10
  6. Yoshihiro Tajiri voitti StarBuckin. Arvosana: 10/10
  7. Meiko Satomura voitti Ivelisse Velezin and Sadie Gibbsin. Arvosana: 10/10

SLAM! Wrestling Finland Wrestle Aid -tapahtuman arvosana: 9/10


web survey

Riku Mikkonen

Riku Mikkonen

Yli 15 vuotta Japanin painimarkkinoita seurannut chantti-insinööri, joka vapaa-ajallaan kauppatieteilee IT-alan kasvuyrityksessä. Ajoittain tulkkailee kuuriimuja jakaakseen tietoa janoisille. Inokismin suuri vastustaja, jolla on epäterve suhde Dramatic Dream Teamin tuotoksiin.

Previous post

Jälkipyykkinaru #46: SLAM Wrestling Finland Wrestle Aid (29.6.2019)

Next post

Viisi pointtia: AEW Fyter Fest (29.6.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *