ArviotPuroresuViisi pointtia

Viisi pointtia: TJP Tokyo Joshi Pro 2020

Päivämäärä: 04.01.2020

Sijainti: Tokio, Japani (Korakuen Hall)

Yleisömäärä: 1 467

Katso tapahtuma DDT Universesta!


Tokyo Joshi Pro järjesti vuoden ensimmäisen ja yleensä suurimman tapahtumansa, kiitos muutamaa tuntia myöhemmin alkaneen Wrestle Kingdomin. TJP:n vuoden avaavat show’t ovat edeltävinä vuosina olleet hyviä eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus.


1. Ei omena kauas puusta putoa.

Tokyo Joshi Pro sai alkunsa 2012 Dramatic Dream Teamin alaisuudessa, ja tämä perintö näkyy vieläkin TJP:n tapahtumissa. Tokyo Joshi Pro ei ole aivan samanlaista painin ilojuhlaa tai työskentelyä esimerkiksi Stardomiin verrattuna, vaan ote on enemmän rennompi ja humoristisempi. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö todella kovia matseja nähtäisi. TJP Tokyo Joshi Pro ‘20:n alakortti onkin hyvä esimerkki erittäin DDT/TJP:n tyylisestä alakortista. Tarjolla oli Sena Shiorin debyytti, jossa hän näytti tulokkaaksi todella hyvältä. Seuraavana olikin ottelu edellisen päämestarin – ja AEW:ssa vierailleen – Shoko Nakajiman sekä supersankariksi palanneen Hyper Misaon välillä hyvin DDT:n näköisessä ottelussa nimeltään “Rename In The Pinata Loser Name Change Match”. Kyllä, luitte oikein. Voittaja saa päättää häviäjän uuden nimen kuukauden ajaksi napattuaan voittolapukkeen pinatan sisältä.


2. Kierrätystä kierrätystä

TJP kierrättää paljon mestareitaan, eikä ole kummallista nähdä edellisiä mestareita alakortin tiimiotteluissa tai enemmän huumoripitoisissa otteluissa. Hyvä esimerkki kierrätyksestä on ”MegaChamp” Miyu Yamashita, jonka 484-päiväisen mestaruuskauden jälkeen hän vietti loppuvuoden 2019 pääasiassa alakortissa antaen tilaa muille painijoille yläkortissa. Nyt aiemmin mainittu Nakajima oli illan toisessa ottelussa. Vaikka TJP on yksi aktiivisimmista joshipromootioista, ilman kierrättämistä kortit olisivat liian samankaltaisia ja alkaisivat toistaa itseään. Tämä on myös oivallinen keino antaa tuoreemmille painijoille, joita Tokyo Joshi Pron rosterissa on paljon, mahdollisuus loistaa ja näyttää osaamisensa.


3. Kasvu ja kansainvälistyminen

Tokyo Joshi Pro on kasvanut tasaisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Promootio järjesti viime vuonna 54 tapahtumaa. Verrattuna lähimpiin kilpakumppaneihin Stardom järjesti 91 tapahtumaa ja Ice Ribbon 114. TJP:n etuna muihin joshipromootioihin oli se, että heidät omistaa DDT. TJP:n suoratoistopalvelu on sama kuin DDT:llä, ja heillä on käytössään paljon samoja resursseja. Tuloksena onkin, että tapahtumat tulevat palveluun ajallaan, ja erityisesti isommissa tapahtumissa nähdään paljon enemmän panostusta. TJP:llä on ollut myös tapana järjestää yksi tai kaksi alakortin matsia isommissa DDT:n tapahtumissa. Viimeksi TJP:n edustajia nähtiin DDT Ultimate Partyssä, jossa kaikki DDT:n promootiot ja painijat osallistuivat. Noin kuusi tuhatta ihmistä näki TJP:n tiimivöiden ja päämestaruuden vaihtuvan pääkortin puolella.

Nyt tässä show’ssa, joka oli isoin TJP:n show yleisömäärän perusteella koskaan, TJP ilmoitti järjestävänsä tapahtuman Tokyo Dome City Hallissa marraskuun seitsemäntenä. Tokyo Dome City Hall on arviolta noin kaksi kertaa Korakuen Hallin kokoinen, ja esimerkiksi NJPW veti tämän vuoden New Years Dashiin katsomoon 4 078 ihmistä.

Lisäksi Tokyo Joshi Pro otti kolmanneksi vyökseen International Princess Championshipin, jonka tehtävänä on olla promootion kakkosvyö sekä toimia ovena ulkomailta tuleville painijoille ja keinona saada ulkomaista näkyvyyttä. Tulevan WrestleMania-viikonlopun aikana Tokyo Joshi Prolla on show Tampassa Floridan lämmössä. Promootion perustajan ja presidentin Tetsuya Kodan suunnitelmana on ollut selvästi luonnollinen ja orgaaninen kasvu. Nyt promootio on siinä pisteessä, jossa voidaan katsoa ulkomaille.


4. Osataan sitä painia myös

Tokyo Joshi Pron yksi heikkous ja samalla etu muihin on ollut selkeästi tuore ja kokematon rosteri. Muutamaa painijaa lukuun ottamatta valtaosa painijoista on oman dojon kasvatteja. Tämä näkyy erityisesti alakortissa, jossa nuoriso saa tärkeää kokemusta painijoina ennen kuin he ovat valmiina täyttämään isommat kengät haastajina ja mestareina.

Ne joshifanit, jotka haluavat nopeita iskuja ja komeita liikkeitä, tulevat valtaosin pettymään. TJP:n rento ja humoristinen tyyli on erilaista, eikä ehkä ole kaikille se juttu. Omintakeisen painityylin ansiosta TJP erottuu kuitenkin joukosta eikä jää kilpailijoidensa jalkoihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tapahtumissa olisi todella hyviä matseja. Sareee, joka pääasiassa painii Sendai Girlsissä ja Dianassa ja on saanut WWE:n huomion, otteli todella kovan ja nopeatempoisen ottelun Natsumi Makia vastaan voittaen entisen treenikaverinsa. “Natsupoi”, joka teki paluunsa loukkaantumisen jälkeen, saikin sankarin vastaanoton Korakuenin yleisöltä. Harvemmin vieraita käyttävältä TJP:ltä tämä ottelu oli todella hyvä veto. Maki näytti todella hyvältä, vaikka hävisi ottelun. Yleisön reaktio oli niin hyvä, että uskon hänen olevan aika korkealla mestaruuden haastajalistalla lähitulevaisuudessa.

Tämän lisäksi näimme NWA:sta tutun Thunder Rosan ja Mizukin kohtaamisen, jonka Thunder Rosa vei. Seuraavana oli Maki Iton onnistunut mestaruuden puolustaminen Hikari Noaa vastaan, joka oli Noan paras yksilöottelu tähän mennessä. Todella hyvää suorittamista Noalta, jolla on vasta kaksi vuotta painimista alla. Makoto Oishin ja Cherryn hoitama koulutus on ollut selvästi tehokasta. Ottelun jälkeen Rosa tuli haastamaan Iton mestaruusotteluun, johon Ito suostui.

Miu Watanabe ja Rika Tatsumi voittivat BAKURETSU Sistersit (Nodoka Tenman ja Yuki Ainon) ja säilyttivät Princess Tag Team -mestaruuden hyvässä ottelussa. BAKURETSU Sisters on yksi TJP:n harvoista puhtaista tiimeistä, ja siskokset ovatkin jahdanneet joukkuemestaruutta sitä kuitenkaan voittamatta. Nyt heillä oli mahdollisuus kohtuullisen uutta joukkuetta vastaan, mutta jälleen kerran he jäivät ilman voittoa. Onko 2020 heidän vuotensa?

Illan pääottelussa kohtasivat entinen päämestari Miyu Yamashita ja nykyinen mestari Yuka Sakazaki. Sakazaki, joka on vierailut AEW:ssa ja jolla on maailman paras teemabiisi, puolustikin onnistuneesti Yamashitaa vastaan ottelussa, jossa näimme teknistä painia, Yamashitan todella napakoita potkuja ja Korakuenin portaita alaslaskemista pöydän päällä.


5. Tulevaisuus, mitä silloin?

Tokyo Joshi Pron tulevaisuus näyttää todella vahvalta. Koko joshiskenen dynamiikka muuttui, kun keräilykorttijätti Bushiroad osti Stardomin. Stardomin kasvava medianäkyvyys antaa myös muulle skenelle lisävauhtia ja samalla lisämotivaatiota panostaa omaan kasvuun. Stardomin kasvu pakottaa muut joshifirmat panostamaan omiin tapahtumiinsa ja painijoihinsa entistä enemmän, jotta eivät jäisi jalkoihin. TJP:llä tulee olemaan enemmän tapahtumia ja monta isoa mahdollisuutta kasvaa tämän vuoden aikana jo ennen marraskuista Tokyo Dome City Hallin tapahtumaa. Tulemme myös näkemään tulevana vuonna muutaman uuden debytantin, muiden painijoiden kehittymistä ja isompaa vastuunkantoa. Vuosi 2020 tulee olemaan Tokyo Joshi Pron suurin, paras ja menestyksekkäin vuosi.


Tulokset:

  1. Haruna Neko ja Suzume voittivat Mahiro Kiryun ja Sena Shiorin. Arvosana: 7/10
  2. Shoko Nakajima voitti Hyper Misaon “Rename In The Pinata Loser Name Change”-ottelussa. Arvosana: 7/10
  3. Saki Akai voitti Yuki Kamifukun ja säilytti DDT Iron Man Heavy Metal -mestaruuden. Arvosana: 7/10
  4. Aja Kong, Pom Harajuku ja Raku voittivat Mina Shirakawan, Mirai Maiumin ja Yuna Manasen. Arvosana: 7/10
  5. Sareee voitti Natsumi Makin. Arvosana: 9/10
  6. Thunder Rosa voitti Mizukin. Arvosana: 8/10
  7. Maki Ito voitti Hikari Noan ja säilytti International Princess -mestaruuden. Arvosana: 8/10
  8. Miu Watanabe ja Rika Tatsumi voittivat BAKURETSU Sistersin (Nodoka Tenma ja Yuki Aino) ja säilyttivät Princess Tag Team -mestaruuden. Arvosana: 8/10
  9. Yuka Sakazaki voitti Miyu Yamashitan ja säilytti Princess of Princess -mestaruuden. Arvosana: 9/10

TJP Tokio Joshi Pro ’20 -tapahtuman arvosana: 8/10

Antti S.

Antti S.

Päätti tarkistaa 2015 alkuvuonna mitä WWE:ssä tapahtuukaan ja jäi sille tielle. Nyt katsoo painia laidasta laitaan nauttien valtaosasta mitä näkee. Tykkää stiffeistä lariateista.

Previous post

MaanantainMatsi: La Parka vs. L.A. Park (2010)

Next post

Kayfaben kansleri – Eli kuinka lakkasin olemasta WWE-zombi ja opin rakastamaan showpainia

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *