ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE Money In The Bank (19.5.2019)

Päivämäärä: 19.5.2019

Sijainti:  Hartford, Connecticut, USA (XL Center)

Katso tapahtuma WWE Networkissa! 

Money In The Bank- salkuista taisteltiin tänä vuonna Connecticutissa, samassa osavaltiossa, jossa myös WWE:n pääkonttori sijaitsee. Kyseessä oli ensimmäinen erikoistapahtuma WrestleManian ja pari viikkoa kestäneen Euroopan kiertueen jälkeen. Tapahtumassa haettiin asetelmia kesän suurimpia juonikuvioita silmällä pitäen.


1. Konsepti on kulahtanut

Money In The Bank ottelumuoto syntyi vuonna 2005 luonnolliseksi jatkumoksi vuosituhannen taitteen TLC-otteluille, joissa Hardyt, Dudleyt sekä Edge & Christian uudelleen määrittelivät tikasottelun. Alkuvuosina MITB oli osana WrestleManiaa, mutta vuodesta 2010 alkaen sille on omistettu oma erikoistapahtumansa.

Ennen tätä vuotta MITB-ottelu oli nähty 22 kertaa. Ottelun konsepti on innovatiivinen ja se on mahdollistanut mielenkiintoista tarinankerrontaa viimeisen 14 vuoden aikana. Jossain vaiheessa väistämättä eteen tulee kyllääntymispiste. Liika on liikaa. MITB on arkipäiväistynyt, eikä sen avulla enää viime vuosina ole saatu luotua uusia tähtiä tai mielenkiintoisia juonikuvioita. Konseptista on kuitenkin tullut niin olennainen osa WWE:n vuoden kalenteria, että vanhasta perinteestä luopuminen olisi varmasti kivulias päätös. Kukapa lypsävää lehmää laittaisi teuraalle? Joka tapauksessa MITB on tätä nykyä jo varsin kulahtanut tapa etsiä mestareille haastajia.


2. Yksityiskohdilla on merkitystä

WWE:tä on aivan aiheesta syytetty kliinisyydestä ja personoinnin puutteesta. Erikoistapahtumissa välkkyvät aivan samat ledinäytöt kuin viikoittaisissakin. Hyvin pienillä asioilla kuitenkin pystyy erottautumaan perusarjesta. Ariya Daivari hurautti paikalle Mercedes Benzillä, joka välittömästi toi tunteen, että kyseessä on enemmän kuin tavallinen 205 Liven ottelu. Alberto Del Rion jälkeen kukaan ei ole myöskään käyttänyt tällaista sisääntuloa, joten se oli kaikin puolin onnistunut piristysruiske.

 

 

View this post on Instagram

 

MITB boots. ?? . Looorrrddd look at her. ?? . #BlessHerHeart #NastyThing #WomensRight @stevetheshoeman

A post shared by Lacey Evans (@laceyevanswwe) on

Rakastin myös sitä, että Lacey Evans oli teetättänyt tapahtumaa varten erityiset painisaappaat. Lacey varmasti halusi tehdä ensimmäisessä erikoistapahtumassaan lähtemättömän vaikutuksen ja juuri tällaiset nyanssit usein painuvat ihmisten mieleen.


3. Naisten ottelut linkittyivät yhteen

MITB sekä Becky Lynchin molemmat mestaruuspuolustukset linkittyivät odottamattomalla tavalla yhteen. Bayley on NXT:n alkuperäisestä neljästä hevosnaisesta ollut aina ykkössuosikkini, mutta päärosterissa hänen tähtihetkensä ovat olleet harvassa. MITB-ottelun loppuhetkien julma tuijotus Mandy Rosen silmiin kuuluu ehdottomasti näihin harvoihin tähtihetkiin ja pidin Bayleya ottelun oikeutettuna voittajana.

Lacey Evans oli vakuuttava ja otteli hyvän matsin Becky Lynchia vastaan. Todennäköistä on, että Charlotte Flair vielä jonain päivänä nousee isänsä rinnalle 16-kertaiseksi mestariksi, sillä tämän illan jälkeen mestaruuksien määrä on jo yhdeksän. Mestaruuksien keräämien pelkkien tilastojen tähden alkaa kuitenkin olla varsin läpinäkyvää, sillä Charlotten kolme viimeistä mestaruuskautta ovat kaikki olleet varsin lyhyitä.

Bayleyn nousu saman tien Smackdownin mestariksi kelpaa sinällään, mutta ei poista juurisyytä. Tämä juurisyy on, että Bayleyn hahmo tarvitsisi uuden startin. Se mikä toimi vuonna 2015 ei toimi enää. Sopii vain toivoa, että jotain muutosta olisi horisontissa.


4. Laadukasta painiakin nähtiin

All Elite Wrestlingin Double or Nothing otellaan tämän viikon lauantaina. Oletusarvona on, että kyseinen tapahtuma tarjoaa roppakaupalla laadukasta painia. Luulen, että AJ Stylesin ja Seth Rollinsin kohtaaminen buukattiin tähän osittaisena vastauksena AEW:n tarjoamaan haasteeseen. Myös WWE halusi näyttää, että pystyvät tarjoamaan erittäin laadukkaita painimatseja.

Ottelu oli juuri sitä mitä tilattiin — 20 minuuttia vauhdikasta ja jännittävää ottelemista kahden huipputaitavan miehen välillä. Paikalle tullut yleisökin selvästi tykkäsi tästä ja otteluna tässä ei ollutkaan yhtään mitään vikaa. Ongelma oli siinä, että voittajasta ei juurikaan ollut epäselvyyttä, eikä viikoittaisissa jaksoissa hypeä oltu saatu nostatettua riittäviin korkeuksiin. Positiivisen puolelle kuitenkin jäätiin, siitä kiitos Stylesin ja Rollinsin työmoraalille.


5. Salkunryöstäjä Lesnar kruunasi russomaisen illan

Vince Russo oli vuosituhannen vaihteen molemmin puolin yksi koko showpainin puhuttavimmista henkilöistä. Käsikirjoittajana palkkansa ansainnut Russo tuli tunnetuksi pähkähulluista käänteistä, jotka toisinaan toimivat, mutta toisinaan olivat pelkästään naurettavia. Tässä tapahtumassa Russo-mittari kävi aika kovilla kierroksilla. Aika monta yllätyskäännettä (eli ammattitermein swerveä) oli mahdutettu yhteen iltaan.

 • Samoa Joen ja Rey Mysterion ottelu päättyi pikaiseen rullaukseen, joka jätti katsojan arvailemaan oliko kyseessä vahinko ja tuomarin virhe vai suunniteltu juttu?
 • Becky Lynch hävisi mestaruutensa epäselvissä olosuhteissa ja Charlotte Flairin mestaruuskausi jäi vain minuuttien mittaiseksi salkun lunastuksen vuoksi.
 • Elias hyökkäsi Roman Reignsin kimppuun kitaransa kanssa, mutta tuli kuitenkin liiskatuksi Ison Koiran toimesta.
 • Sami Zayn ripustettiin pää alaspäin ”hirteen”, Braun Strowman häädettiin areenalta ja loppuhuipennuksena Brock Lesnar ryöväsi salkun ottamatta yhtään iskua vastaan.

Siinäpä sitä alkaakin olla yhdelle illalla. Se on varmaa, että MITB tulee jakamaan mielipiteitä. Osa rakastaa, osa vihaa. Omasta mielestäni erikoiset käänteet ovat yksi WWE:n parhaista puolista, mutta nyt niitä oli tungettu yhteen iltaan liikaa.


Tulokset:

 1. Bayley voitti naisten Money In The Bank-ottelun ajassa 14:25. Arvosana: 6/10.
 2. Rey Mysterio voitti Samoa Joen ajassa 1:42 ja nousi uudeksi United States- mestariksi. Arvosana: 4/10.
 3. Shane McMahon voitti The Mizin Steel Cage -ottelussa ajassa 13:10. Arvosana: 5/10.
 4. Tony Nese voitti Ariya Daivarin ajassa 9:24 ja säilytti WWE Cruiserweight- mestaruuden. Arvosana: 6/10.
 5. Becky Lynch voitti Lacey Evansin ajassa 8:41 ja säilytti Raw’n naisten mestaruuden. Arvosana: 6/10.
 6. Charlotte Flair voitti Becky Lynchin ajassa 6:14 ja voitti Smackdownin naisten mestaruuden. Arvosana: 4/10.
 7. Bayley voitti Charlotte Flairin ajassa 00:21 ja nousi uudeksi Smackdownin naisten mestariksi. Arvosana: 5/10.
 8. Roman Reigns voitti Eliasin ajassa 00:12. Arvosana: 5/10.
 9. Seth Rollins voitti AJ Stylesin ajassa 19:52 ja säilytti WWE Univeral- mestaruuden. Arvosana: 8/10.
 10. Kofi Kingston voitti Kevin Owensin ajassa 14:59 ja säilytti WWE:n mestaruuden. Arvosana: 7/10.
 11. Brock Lesnar voitti miesten Money In The Bank- ottelun ajassa 19:03. Arvosana: 7/10.

WWE Money In The Bank- tapahtuman arvosana: 7/10

 

surveys

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Ennakko: FCF / MA Wrestling - Omega (25.5.2019)

Next post

Viisi pointtia: MA/FCF Wrestling Omega (25.5.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *