ArviotViisi pointtiaWWEWWE Network

Viisi pointtia: WWE Payback (30.8.2020)

Päivämäärä: 30.8.2020

Sijainti: Orlando, Florida, USA (Amway Center)

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


Monet hörähtelivät epäuskoisena, kun kävi ilmi, että WWE tosiaan järjestää Paybackin seitsemän vuorokautta SummerSlamin jälkeen. Viikossa ei uusia juonikuvioita rakenneta, mutta yhtään suoraa revanssimatsia viikon takaa ei tähän tapahtumaan mahtunut. Se on ehdottomasti tulkittava WWE:lle plussaksi. Pandemia-aikaa elettäessä tämäkin tapahtuma toteutettiin kokonaisuudessaan ilman yleisöä.


1. Hurt Business hoitaa ruutunsa

MVP:n, Shelton Benjaminin ja Bobby Lashleyn muodostama Hurt Business -talli on ollut viime viikkoina Raw’ssa melko suuressa roolissa. Erityisen merkittävästi he ovat olleet esillä Shane McMahonin Raw Underground -segmenteissä, joiden syvempää tarkoitusta saamme edelleen vain arvailla.

Hieman ilkeästi ilmaistuna MVP & Benjamin olivat uramidcardereita, joiden yllättävät paluut WWE:hen eivät suurempia riemunkiljahduksia aiheuttaneet. Oli vaikea nähdä mitä annettavaa heillä voisi olla jo ennestään ylisuureksi turvonneessa rosterissa. Hurt Business on kuitenkin toiminut odotuksia paremmin ja Lashley uutena US-mestarina voi olla toimivakin ratkaisu. Sillä ehdolla, että uskallettaisiin yrittää jotain uutta, kuten vaikkapa sitä, että Lashley puolustaisi vyötään yksinoikeudella Raw Undergroundissa.


2. Matt Riddle ja Keith Lee ottivat monumentaaliset voitot

Matt Riddle ja Keith Lee ottelivat molemmat ensimmäistä kertaa yksilömatseissa PPV:ssä päärosterin puolella. Totta puhuen en millään jaksanut uskoa kummankaan voittoon. En jaksanut uskoa, koska Baron Corbin & Randy Orton ovat WWE:n oman kasvattimyllyn läpi kulkeneita miehiä, joihin molempiin on olemassa täysin vankkumaton luottamus vaikka mitä tapahtuisi.

Pessimistinen veikkaukseni on, että Baron Corbinin ja Matt Riddlen feudi tulee jatkumaan niin kauan kunnes Corbin on imenyt kaiken elämänilon Riddlestä ja kunkku pystytään esittämään feudin voittajana. Veikkaan myös, että Randy Orton saa vielä kostonsa Keith Leetä kohtaan eikä tämän ison voiton mukanaan tuomaa momentumia osata hyödyntää oikealla tavalla.

Mutta nautitaan nyt kun voidaan. Riddlen ja Leen voitot olivat sellaisinaan hienoja hetkiä. Kun Ortonin hartiat laskettiin mattoon, muistui mieleeni Kevin Owensin debyyttimatsi John Cenaa vastaan. Näissä hetkissä oli paljon samaa. Toivotaan nyt, että esittämäni pessimistinen skenaario ei miesten kohdalla toteudu.


3. Joukkuevyöt uusiin käsiin

Ilta oli harvinaisen surkea puolustaville mestareille. Kolme mestaruusottelua ja kaikissa kruunattiin uudet mestarit. Vielä muutamia viikkoja takaperin Sasha Banksilla & Bayleylla oli hallussaan kaikki mestaruudet, mutta Paybackin jälkeen jäljellä ei ole mitään muuta kuin Bayleyn SmackDown-vyö.

Sasha & Bayley hävisivät joukkuevyönsä Nia Jaxin & Shayna Baszlerin eripuraiselle joukkueelle. Nia Jaxista en piittaa ja puolestani hän saisi pysytellä kokonaan poissa WWE:n televisiosta. Pitkäaikainen NXT-mestari Shayna Baszler puolestaan debytoi päärosterissa näyttävästi hyökkäämällä heti silloisen mestarin Becky Lynchin kimppuun. Ikävä kyllä Shayna ajautui melko pian melkoiseen limboon ja kaikki erikoisuus hänen hahmostaan on ripotellen karissut pois. Ehkäpä tämä on käänne parempaan. Ainakin se tuplalukotus, johon tämä ottelu päättyi oli innovatiivinen ja silmiä hivelevä spotti.


4. Mysterion perhe sai hyvityksen

SummerSlamissa 23-vuotias Dominik Mysterio otteli ensimmäistä kertaa yksilömatsissa WWE:n kirkkaiden valojen alla. Se oli taatusti iso ja tunteikas hetki. Kuitenkin aavistelen, että tämä Paybackin väkisinkin pienemmälle huomiolle jäävä hetki painuu varmasti yhtä lailla Dominikin mieleen. Isä-poika joukkueet ovat todella harvinaisia ja vielä harvemmin ne millään tasolla toimivat. Reyn ja Dominikin juttu toimii.

Vastassa heillä oli perheen arkkivihollinen Seth Rollins ja hänen uskollinen apurinsa Buddy Murphy. Ottelu soljui mukavasti eteenpäin ja Dominik vaikuttaa jo varsin valmiilta painijalta, etenkin kun rinnalla on tukena oma isä ja Rollinsin kaltainen painin monitaituri. Tämä oli kaikin puolin toimiva joukkueottelu ja Mysterion perheen hyvitys maistui katsojalle makealta. Juonikuvio on ollut hyvä, mutta toivottavasti siitä nyt ymmärretään siirtyä eteenpäin ennen kuin homma jäähtyy kädenlämpöiseksi.


5. Reigns voittaa, LOL

Niinhän siinä kävi. WWE:n valittu kultapoika Roman Reigns palasi, teki minuutin töitä ja on nyt jälleen Universal-mestari. Pitihän se arvata.

Tulivatko The Fiend ja Braun Strowman tässä kaltoin kohdelluksi? Mielestäni kyllä, koska Reignsin voitto tuli niin itsestään selvällä ja helpolla tavalla. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Romanin liittoutuminen Paul Heymanin kanssa ja siirtyminen pahan puolelle on nykyproduktiossa ehkäpä isoin käänne mitä voi tapahtua. Kyseessä on kuin moderni versio siitä, kun Stone Cold Steve Austin liittoutui itsensä saatanan, eli Vince McMahonin kanssa.

Reigns heelinä kyllä kiinnostaa, mutta ihan näin ylivertaisena ottelijana häntä ei tarvitsisi esittää.


Tulokset

1. Bobby Lashley voitti Apollo Crewsin ajassa 9:27 ja nousi uudeksi USA:n mestariksi. Arvosana: 5/10

2. Big E voitti Sheamusin ajassa 12:19. Arvosana: 4/10

3. Matt Riddle voitti King Corbinin ajassa 10:58. Arvosana: 6/10

4. Nia Jax ja Shayna Baszler voittivat Sasha Banksin & Bayleyn ajassa 10:21 ja nousivat uusiksi joukkuemestareiksi. Arvosana: 6/10

5. Keith Lee voitti Randy Ortonin ajassa 6:42. Arvosana: 7/10

6. Rey ja Dominik Mysterio voittivat Seth Rollinsin ja Buddy Murphyn ajassa 15:59. Arvosana: 8/10

7. Roman Reigns voitti Braun Strowmanin ja The Fiendin Triple Threat -ottelussa ajassa 12:42 ja nousi uudeksi WWE Universal -mestariksi. Arvosana: 6/10


WWE Payback -tapahtuman kokonaisarvosana: 7/10


bike trails

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Eläköön Humpuuki! #27: WWE:n Thunderdome, yleisön paluu showpainitapahtumiin, Dwayne Johnson ostaa XFL:n

Next post

Viisi pointtia: NJPW Summer Struggle in Jingu

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *