ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE Royal Rumble (26.1.2020)

Päivämäärä: 26.1.2020

Sijainti: Houston, Texas, USA (Minute Maid Park)

Yleisömäärä: 42 715

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


Royal Rumblea voi nimittää suorastaan instituutioksi, sillä tapahtuma järjestettiin jo 33. kerran. Baseball-areenana parhaiten tunnettu Minute Maid Park toimi tänä vuonna spektaakkelin näyttämönä ja yleisöä oli paikalla kunnioitettava määrä, WWE:n antaman tiedon mukaan reilusti yli 40 000 katsojaa.


1. Nouseva käyrä

Tapahtuma jätti positiivisen jälkimaun katsojan suuhun, sillä parhaat ottelut nähtiin viimeisinä. Sitä ennen katsojan kärsivällisyyttä kuitenkin testattiin. Heikoin esitys oli ehdottomasti Roman Reignsin ja King Corbinin ylipitkä ja puuduttava Falls Count Anywhere- ottelu, joka aloitti varsinaisen pääshow’n. Tässä ottelussa ainoaksi positiiviseksi asiaksi nousivat matsin kulkuun puuttuneiden Uson veljesten näyttävät loikat. Toivottavasti Roman Reigns nyt vapautuu tästä umpisurkeasta juonikuviosta ja pääsee tekemään järkeviä Iso Koira™  -asioita matkalla kohti WrestleManiaa. Tasoltaan harmittavan heikoksi jäi myös ottelu Smackdownin naisten mestaruudesta — Lacey Evans on toimiva hahmotyöskentelijä, mutta ei ole vieläkään valmis ottelemaan tällä tasolla.


2. Naisten Rumble oli lievä pettymys

Vuonna 2019 naisten Royal Rumble oli yksi päärosterin koko vuoden parhaista otteluista. Syynä tähän oli se, että tuolloin ei nähty nostalgiavierailuita tai epäonnistunutta komiikkaa ja lisäksi tulikuuman Becky Lynchin voitto kruunasi ottelun. Tänä vuonna ei tälle tasolle ylletty, vaikkakin ottelu oli pääasiassa varsin viihdyttävää katsottavaa. Tästä puuttui sellainen selkeä tarina ja punainen lanka. Bianca Belairin osalta tällainen oli jo rakentumassa, mutta jätettiin lopulta puolitiehen. Beth Phoenixin suuri rooli olisi toiminut paremmin, ellei nainen olisi jo viime vuonna ollut puoliaktiivisesti rosterin jäsenenä.

Plussaa tämä kuitenkin ansaitsee hyvästä lopputaistelusta Shayna Baszlerin ja ottelun voittaneen Charlotte Flairin välillä. Sitä oli kihelmöivää seurata ja vaikka Flairin voitto siinä hetkessä tuntuikin vähän mälsältä ratkaisulta, niin tästä on kuitenkin hyvä jatkaa juonikuvioita eteenpäin matkalla kohti Maniaa. Shayna Baszlerin tulevaisuus on mitä ilmeisemmin päärosterin puolella, joka onkin ainoa oikea ratkaisu tässä vaiheessa.


3. Asukan ja Becky Lynchin ottelu oli toimiva paketti

Tämä oli Becky Lynchin pitkän mestaruuskauden paras tittelipuolustus. Buukkaustiimi keräsi vuonna 2019 paljon kritiikkiä Asukan unohtamisesta, sillä juuri hän voitti Becky Lynchin Royal Rumblessa tasan vuosi sitten. Aivan loppuvuodesta Asuka kuitenkin nousi paremmin esille ja yhteinen historia Beckyn kanssa tuotiin hienosti esille feudin edetessä. Tähän sisältyi myös Beckyn yksi parhaista promoista, joka tapahtui muutaman viikon takaisessa Raw’ssa sen jälkeen, kun irlantilaisnainen oli saanut Asukan vihreät myrkyt silmilleen.

Ottelu oli myös painillisesti todella hyvä. Erityisesti jäivät mieleen Asukan todella stiffit potkut. Yhdessä vaiheessa olin varma, että Becky koki vähintään aivotärähdyksen. Tämä kertoo myös siitä, että Lynch möi iskut erinomaisesti. Hyvä tarina ja sen päälle hyvä ottelu. Tämä käänsi koko tapahtuman oikeille raiteille.


4. Paras miesten Rumble vuosikausiin

Royal Rumble on niin uniikki matsimuoto, että sitä kohtaan tulee lähes aina kasattua kohtuuttoman suuret odotukset. Liian useana vuonna sen päätteeksi on saanut pettyä, mutta tällä kertaa oli toisin. Tämä oli parhaiten buukattu Rumble-matsi vuosikausiin.

Ottelun hyvyys johtui siitä, että siinä pysyi koko ajan jokin punainen lanka käsissä. Brock Lesnarin sisääntulo ensimmäisenä oli erinomainen veto, sillä hänen varaansa oli helppo rakentaa koko ottelun ensimmäinen puolisko. Kun Drew McIntyre lopulta eliminoi Lesnarin niin se oli heittämällä yksi upeimmista hetkistä pitkään aikaan. Ainakin omalla kohdallani sitä voi kutsua ”mark out momentiksi.” Lesnarin poistumisen jälkeen ottelu alkoi ikään kuin uudestaan, mutta pysyi koko ajan mielenkiintoisena. Drew McIntyren voitto oli parasta mitä pystyi tapahtumaan. Hän on kaikin puolin ideaalinen vaihtoehto Rumblen voittajaksi. Täysin valmis paketti, joka oli kuitenkin ajautunut kummalliseen limboon. Mikään maailman loogisin asia tämä McIntyren saama push ei ole, mutta parempi myöhään… Odotan suurella innolla tulevaa DrewMacin ja Lesnarin sarvien kolistelua.


5. Edgen upea paluu

Juuri tällaiset hetket ovat niitä, jotka saavat aikuisen ihmisen seuraamaan WWE:tä läpi kaiken kurjuuden. Edge joutui lopettamaan uransa vuonna 2011 vakavien niskavaivojen vuoksi, mutta teki nyt sensaatiomaisen paluun painikehiin. Tätä nykyä 46-vuotias kanadalainen on selkeästi fyysisesti erinomaisessa kunnossa, kenties visuaalisesti paremmassa kuin aktiiviuransa aikana. Otteet kehässä olivat myös sulavia ja jouhevia. Vaikka silloin tällöin onkin liikkunut huhuja Edgen paluusta, niin tämä tuli yllätyksenä.

Netissä liikkuneiden tietojen perusteella Edge on jäämässä pidemmäksi aikaa aktiivirosterin jäseneksi. Tämä on erinomainen uutinen, sillä Edge on loistavien painitaitojensa lisäksi myös erinomainen feudaaja ja promottaja. Yhdeksän vuotta on sen verran pitkä aika olla poissa, että uusia unelmamatsipareja on tarjolla vaikka millä mitalla. Seth Rollins, AJ Styles ja miksei jossain vaiheessa vaikkapa The Fiend. Toinen viisissäkymmenissä oleva kanadalainen on uransa huipulla AEW:n päämestarina. En näe mitään syytä sille, miksei myös Edge voisi nousta samalle tasolle. Edgen paluun myötä on pitkästä aikaa sellainen fiilis, että en malta odottaa mitä seuraavassa Raw’ssa tapahtuu.


Tulokset

  1. Roman Reigns voitti King Corbinin Falls Count Anywhere- ottelussa ajassa 21:18. Arvosana: 3/10
  2. Charlotte Flair voitti naisten Royal Rumble- ottelun ajassa 54:19. Arvosana: 6/10
  3. Bayley voitti Lacey Evansin ajassa 9:27 ja säilytti Smackdownin naisten mestaruuden. Arvosana: 4/10
  4. The Fiend voitti Daniel Bryanin Strap-ottelussa ajassa 17:33 ja säilytti WWE Universal- mestaruuden. Arvosana: 6/10
  5. Becky Lynch voitti Asukan ajassa 16:26 ja säilytti Raw’n naisten mestaruuden. Arvosana: 8/10
  6. Drew McIntyre voitti miesten Royal Rumble- ottelun ajassa 60:10. Arvosana: 9/10

WWE Royal Rumble- tapahtuman kokonaisarvosana: 7/10

 

bike trails

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Viisi pointtia: NWA Hard Times (24.1.2020)

Next post

Vuoden 2019 viisikymmentä kovinta ottelua

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *