ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE Survivor Series (24.11.2019)

Päivämäärä: 24.11.2019

Sijainti: Chicago, Illinois, USA (All State Arena)

Yleisömäärä: 13 271

Katso WWE Networkissa!


Survivor Series on WWE:n toiseksi pitkäikäisin tapahtuma ja se järjestettiin jo 33. kertaa. Erikoisuutena oli, että tänä vuonna NXT oli tapahtumassa vahvasti mukana.


1. NXT TakeOver

Jälkikäteen vuoden 2019 Survivor Series muistetaan vain yhdestä asiasta ja se oli NXT:n nostaminen parrasvaloihin. On kuljettu pitkä matka niistä päivistä, jolloin NXT toimi farmina päärosterille. Tästä syksystä alkaen NXT on lähetetty USA Network- kanavalla ja se taistelee katsojaluvuista AEW Dynamiten kanssa. Tästä johtuen NXT:hen on panostettu ennennäkemättömällä tavalla ja viikoittain ohjelmassa on esiintynyt myös päärosterin vakiintuneita tähtiä. Survivor Series jatkoi tätä projektia, jossa pyritään tekemään NXT tutuksi myös niille katsojille, jotka ovat tottumuksesta seuranneet vain Raw’ta ja/tai SmackDownia.


2. Brändien sota

Brand Supremacy ei ole koskaan ollut mikään erityisen mehukas lähtökohta, mutta Survivor Series on usein rakennettu tälle asetelmalle. Onhan se sinällään helppoa, mutta samalla myös todella laiskaa buukkausta. Tänä vuonna sentään kuvioon tuli jotain uutta NXT:n myötä, mutta samalla eliminaatio-ottelut paisuivat jo 15 ottelijan kokoisiksi. Sellaista on jo vaikeampi pitää kasassa kuin perinteistä viisi vastaan viisi ottelua. Survivor Seriesiin olisi jo korkea aika keksiä joku muu tulokulma kuin iänikuinen Brand Supremacy.


3. Keith Lee loisti

Ansiokkaassa kolumnissaan Die Matte Ist Heilig Smarksiden sisällöntuottaja Semi kertoo hyvin mitä oli vialla miesten Survivor Series- ottelussa. Olen täysin samaa mieltä siitä, että Walterin kohtelu oli äärimmäisen typerää buukkausta, eikä hänen olisi pitänyt ensinkään olla mukana tässä ottelussa. Tuohon rooliin olisi sopinut melkeinpä kuka vaan. Sydäntä sentään lämmitti, että Chicagon liveyleisö oli ajan hermolla ja palkitsi Walterin pikaeliminoinnin raikuvalla buuauskonsertilla.

Alkujärkytyksen jälkeen tämä ottelu kuitenkin eteni melko loogisesti ja tarjosi ihan muistettaviakin hetkiä. Päällimmäisenä mieleen jää tietenkin Keith Leen vahva esitys. On mielestäni hieno asia, että Lee on loppusyksyn aikana saanut enemmän ruutuaikaa ja noussut yhä suurempaan rooliin. Monipuolinen Lee on ehdottomasti ottelija, joka on tähtihetkensä ansainnut.


4. Päämestaruusottelut olivat toimivia

”The Fiend” Bray Wyatt puolusti Universal-mestaruutta Daniel Bryania vastaan ja Rey Mysterio haastoi Brock Lesnarin WWE:n mestaruudesta. Kumpikaan näistä otteluista ei noussut huipputasolle, mutta molemmat olivat tavallaan viihdyttäviä ja kertoivat toimivan tarinan.

Daniel Bryan on kaikin puolin erinomainen esiintyjä ja tämä oli The Fiendin selkeästi paras ottelu. Hienolla tapaa tuotiin esiin se, kuinka Bryan tuskailee menneisyytensä kanssa ja vastahakoisesti haki voimaa YES-liikkeeltä asti. Tämäkään ei silti riittänyt pysäyttämättömän Fiendin kellistämiseen. Pidin tästä paljon ja minun puolestani katsoisin mielellään vielä uusintaottelunkin tämän kaksikon välillä.

Brock Lesnarin ja Rey Mysterion ottelu oli lyhyempi ja painin tasoltaan heikompi, mutta sillä sentään oli vahva taustatarina, jota oli rakennettu koko syksyn ajan. Sen tähden tästä ottelusta oli helppo pitää, vaikka lopputulos melko itsestään selvä olikin.


5. Ei mitään erikoista

Survivor Series sisälsi muutaman ihan kivan hetken. Keith Leen kaksintaistelu Roman Reignsin kanssa, YES-liikkeen herättäminen ja Mysterion perheen yhteis-619. Kivoja hetkiä, mutta ei sen enempää. Adam Colen ja Pete Dunnen ottelu NXT:n mestaruudesta putoaa samaan kategoriaan. Erittäin hyvä painimatsi, jonka pelkkä katsominen sattui niskaan, mutta taustatarinan puutteen vuoksi siihen oli todella hankala syvemmin syttyä.

Suurimmat pettymykset olivat tapahtuman alku ja loppu. Naisten Survivor Series- ottelu oli melkoista sekasotkua, eikä siihen oikein löytynyt mitään punaista lankaa. Odotettu Becky Lynchin, Bayleyn ja Shayna Baszlerin ottelu jäi myös pettymykseksi. Osasyynä tähän oli varmasti se, että ottelu oli sijoitettu illan viimeiseksi, joka herätti epäilyksen siitä, että tässä nähtäisiin vielä joku mehevä käänne. Sitten kun sellaista ei tullut ja ottelukaan ei aivan huipputasolle yltänyt, niin pettymyshän siitä päällimmäisenä jäi.

Kokonaisuutena Survivor Series oli perushyvä tapahtuma. Positiivista oli, että tähän oli sentään yritetty panostaa toisin kuin moniin pienempiin erikoistapahtumiin tänä vuonna. Huippuhetkien puute kuitenkin söi katselufiilistä aika lailla.


Tulokset

  1. Team NXT voitti Team Raw’n ja Team SmackDownin naisten Survivor Series- eliminaatio-ottelussa ajassa 27:54. Arvosana: 5/10
  2. Roderick Strong voitti Shinsuke Nakamuran ja AJ Stylesin Triple Threat- ottelussa ajassa 16:47. Arvosana: 6/10
  3. Adam Cole voitti Pete Dunnen ajassa 14:07 ja säilytti NXT:n mestaruuden. Arvosana: 7/10
  4. ”The Fiend” Bray Wyatt voitti Daniel Bryanin ajassa 10:01 ja säilytti WWE Universal- mestaruuden. Arvosana: 7/10
  5. Team SmackDown voitti Team Raw’n ja Team NXT:n miesten Survivor Series- eliminaatio-ottelussa ajassa 29:19. Arvosana: 8/10
  6. Brock Lesnar voitti Rey Mysterion ajassa 6:56 ja säilytti WWE:n mestaruuden. Arvosana: 6/10
  7. Shayna Baszler voitti Becky Lynchin ja Bayleyn Triple Threat- ottelussa ajassa 18:07. Arvosana: 6/10

WWE Survivor Series tapahtuman kokonaisarvosana: 6 / 10


online polls

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kolumni: Die Matte Ist Heilig

Next post

Kolumni: Antaa kaikkien kukkien kukkia

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *