Ennakko: Hell in a Cell 2015
Lähetys: 26.10. (klo 1.00–5.00 Suomen aikaa)
Sijainti: Los Angeles, Kalifornia (Staples Center)
Teemakappale: Shinedown – Cut the Cord
Katso tapahtuma WWE Networkissa!
On taas se aika vuodesta, kun juonikuvioista kuumimmat saavat kliimaksinsa Hell in a Cellin eli näin suomalaisittain ”häkkihelvetin” sisällä. Tänä vuonna nimikkomatseja nähdään yhteensä kaksi, joista toisessa Bray Wyatt taistelee Roman Reignsiä vastaan ja toisessa ”The Beast” Brock Lesnar saa vastaansa legendaarisen The Undertakerin, joka astuu viimeistä kertaa koskaan Hell in a Cellin sisään. Luvassa on myös viisi mestaruusmatsia, joten kattaus on kunnossa.
WWE Intercontinental Championship
Kevin Owens (c) vs. Ryback
Olen melko varma, että tämä ottelu tulee toimimaan tapahtuman avaajana – ellei sitten kyseinen kunnia kuulu Bray Wyattille ja Roman Reignsille, jotta Hell in a Cell -matsien välillä olisi mahdollisimman pitkä ero. Olen melko varma myös siitä, että tämä ottelu tulee tarjoamaan taas yhtä viihdyttävää rymistelyä kuin Night of Championsissa, jossa kaksikon välillä nähtiin paitsi hyvä myös hauska matsi. Se on oikeastaan myös pakollinen vaatimus, sillä mitään muuta tällä taisteluparilla ei oikeastaan ole; ottelu ei pohjaudu erityisen värikkääseen juonikuvioon, vaan kyseessä on vain kahden karjun välinen taistelu mestaruusvyöstä. Suoraselkäinen Ryback tahtoo yksinkertaisesti kostaa sen, kuinka Owens anasti häneltä mestaruuden käärmeen lailla Night of Championsissa.
Veikkaus: Owens voittaa, sillä en usko, että WWE lopettaisi hänen mestaruuskauttaan näin nopeasti. Toisaalta Rybackin yllättävä voitto voisi tehdä tälle feudille ja koko Intercontinental-mestaruudelle hyvää, mutta Owens on siitä huolimatta ehdoton ennakkosuosikki.
Toivomus: En oikeastaan tiedä, mitä kirjoittaisin. Fanitan toki Owensia äärimmäisen paljon, ja hän on kaikin puolin mainio Intercontinental-mestari, mutta toisaalta toivoisin miehen pyörivän mieluummin maailmanmestaruuskuvioissa. Ryback sen sijaan ei ole ihan niin lähellä sydäntäni kuin Owens, vaikka hän kyllä on mielestäni sympaattinen ja viihdyttävä heppu, joka kolahtaa varmasti ainakin lapsiin todella lujaa. Ehkä siis kuitenkin alitajuntani toivoo sitä, että Ryback voittaa, jotta tapahtuu kolme myönteistä asiaa: 1) Ryback saa kauniin hetkensä, 2) Owens sekoaa ja 3) Intercontinental-mestaruus muuttuu tulisemmaksi.
Mitä kannattaa odottaa: Ryback vastaan Owens on ottelu, joka ei sisällä taiteellisia varvaslukkoja, vaan jossa kaksi isokokoista ottelijaa yrittää päästä vastustajansa niskan päälle. Jos mielii siis nauttia tästä koitoksesta täysin rinnoin, kannattaa tarkkailla sitä, minkälaisin keinoin ottelijat saavat toisistaan yliotteen. Pääpaino on toisin sanoen tarinankerronnalla – erityisen säväyttäviä spotteja tässä tokkopa nähdään Rybackin mahaplötsiä lukuun ottamatta.
Hell in a Cell
Roman Reigns vs. Bray Wyatt
Tämä raadollinen riita alkoi Money in the Bank -tapahtumassa, kun Bray Wyatt kävi Roman Reignsiin käsiksi kesken Money in the Bank -ottelun. Syy Wyattin teolle oli simppeli: Bray ei tahdo, että Reigns menestyy. Sekös sitten sai Reignsin sekaisin, ja kaksikosta kuoriutui kesän myötä todella tulenarka parivaljakko, joka ei kyennyt sietämään toisiaan. Lopulta Reignsin ja Wyattin yhteinen taival muuttui niin vihamieliseksi, että sen ratkaisu päätettiin tunkea häkkihelvetin sisään. Kyseessä on neitseellinen elämys sekä Reignsille että Wyattille, sillä heistä kumpikaan ei ole joutunut ottelemaan Hell in a Cell -matsissa koskaan aikaisemmin. Wyattilla tosin on pieni käsitys siitä, miltä häkkihelvetti tuntuu, sillä hän sekaantui Seth Rollinsin ja Dean Ambrosen väliseen Hell in a Cell -otteluun tasan vuosi sitten hyökkäämällä Ambrosen – eli Reignsin parhaan kaverin – kimppuun.
Veikkaus: Järki sanoo, että Reigns voittaa, sillä Reignsistä yritetään leipoa seuraavaa supertähteä. Toisaalta Reignsin teemana on koko vuoden ajan ollut epäonni, ja se sama teema saattaa ihan hyvin jatkua tässä tapahtumassa. Luotan tällä kertaa kuitenkin järkeeni, sillä oletan, että kuvio todella loppuu tähän otteluun – ja että tarinan sankari päihittää vihollisensa.
Toivomus: Fantasiani olisi se, että Reigns teurastaisi Wyattin täydellisesti. Bray ei mahtaisi Reignsille yhtään mitään, vaan Roman tekisi hänestä selvää jälkeä. Tapahtuman jälkeisessä Raw’ssa Wyatt Familyssa tapahtuisi sen jälkeen vallankaappaus, kun Braun Strowman kyseenalaistaisi Brayn paikan perheen johtajana ja vaatisi johtajuutta itselleen. Näin saataisiin mielenkiintoista (ja odotettua) draamaa Wyatt Familyn sisälle, sillä perhe on kunnollista konfliktia vailla. Toinen vaihtoehto olisi sitten päinvastainen skenaario, jossa Wyatt käyttäisi kaikenlaisia poppaskonsteja (hologrammeja, laulavia lapsia, sähkökatkoja jne.) hyödykseen ja onnistuisi siten sekoittamaan Reignsin pään niin, ettei samoalainen pysyisi perässä – ja Bray nappaisi puhtaan voiton. Eniten toivon siis yksipuolista ottelua, jossa on vahva tarina.
Mitä kannattaa odottaa: Realistisesti ajateltuna luvassa lienee tavanomainen WWE-ottelu, joka alkaa Reignsin hallinnalla ja livahtaa sitten Wyattin dominanssiksi, joka jatkuu ainakin kymmenen minuutin verran ja muuttuu koko ajan hitaammaksi ja pitkäveteisemmäksi, kunnes Reigns pääsee uudestaan juoneen kiinni ja pistää Brayn pakettiin. Todennäköisesti ottelu on siis melko tylsä tapaus, mutta voihan WWE toki vetäistä ässän hihastaan ja toteuttaa jotain mielenkiintoista niin kuin vuosi sitten, kun Ambrose ja Rollins taistelivat häkkihelvetin sisällä. Odotukset on silti syytä pitää ennemmin matalalla kuin korkealla, tai muutoin saattaa joutua kokemaan karvaan pettymyksen.
WWE Divas Championship
Charlotte (c) vs. Nikki Bella
Tämän ottelun tilanne on oikeastaan identtinen Kevin Owensin ja Rybackin matsin kanssa: Night of Championsissa kruunattiin uusi mestari, ja nyt entinen mestari haluaa voittaa vyönsä takaisin. Tässä tapauksessa se entinen mestari ei tosin ole Rybackin kaltainen sympaattinen sankari, vaan haastajan saappaissa hilluu ilkeämielinen diiva, joka ei tykkää siitä, että ”hänen” kehässään on uusia naisia, jotka varastavat häneltä huomiota – ja mestaruuden. Myös se uusi mestari on tässä tapauksessa varsin erilainen, sillä Charlotte ei ole Kevin Owensin kaltainen opportunisti, vaan kyseessä on suoraselkäinen nainen, joka ottelee rehdisti ja kunnioitettavasti.
Veikkaus: En usko, että Nikkillä on pienintäkään mahdollisuutta poistua Los Angelesista Divas-mestarina. Voiton vie siis Charlotte, joka kohtaa seuraavassa spesiaalissa eli Survivor Seriesissä kaiken järjen mukaan Paigen.
Toivomus: Toivon oikeastaan samaa kuin veikkaan, sillä Nikkin mestaruusvoitto tuntuisi tässä vaiheessa todella tylsältä ratkaisulta. Charlotte on Divas-mestarina oikein raikas tuulahdus kulahtaneeseen Nikkiin verrattuna, ja naisella on monta hienoa ottelua vielä ottelematta. Erityisen paljon odotan sitä, että Sasha Banks pääsee haastamaan Charlotten; se voisi tapahtua vaikkapa WrestleManiassa.
Mitä kannattaa odottaa: Tämä ei ole järin jännittävä ottelu, sillä matsin lopputulos on valitettavan ennalta arvattava. Matsin kiinnostus jää siis varsinaisen kehätoiminnan harteille, mikä on kaksiteräinen miekka. Voi olla, että ottelu on myös laadullisesti tylsä, mutta toisaalta pidin paljon kaksikon edellisestä kohtaamisesta, joten kaikki on mahdollista. Odotettavissa on yhtä kaikki noin kymmenminuuttinen matsi, joka päättyy Charlotten puhtaaseen voittoon.
WWE Tag Team Championship
The New Day (c) vs. The Dudley Boyz
Kun The New Day voitti joukkuemestaruuden SummerSlamissa, joukkue joutui välittömästi Dudleyn veljesten tulilinjalle. Rähinää yritettiin ratkaista Night of Championsissa, jossa D-Von ja Bubba Ray olivat jo nousta mestareiksi, kunnes katala Xavier Woods loikkasi rupikonnan lailla kehään aiheuttaen sen, että matsi päättyi diskaukseen. Nyt Dudley Boyz hakee kostoa ja ennen muuta ottelun voittoa, sillä kyseessä olisi kymmenes kerta, kun Bubba ja D-Von nousisivat WWE:n joukkuemestareiksi. Vaan mikä neuvoksi, kun New Day turvautuu ottelusta toiseen kepulikonsteihin ja on valmis tekemään mitä tahansa säilyttääkseen vyöt nimissään?
Veikkaus: Veikkaan ainakin sitä, että Xavier Woods yrittää jo aikaisin ottelun alussa vaikuttaa matsin kulkuun, jolloin tuomari häätää hänet kehäalueelta pois. Näin New Day menettää valttikorttinsa ja joutuu ottelemaan selkä seinää vasten – ja kaikkihan muistaa, mitä tapahtui viime kerralla, kun New Day joutui puolustamaan mestaruuttaan tasaväkisessä ottelussa. (New Day hävisi Prime Time Playersille.) Haistan tässä itse asiassa samanlaisen yllätyksen ja väitän, että Dudley Boyz voittaa.
Toivomus: Toivon ehdottomasti New Dayn voittoa, sillä vaikka olisi hauska nähdä, miten Big E, Kofi ja Xavier tappioonsa reagoisivat, niin en millään lailla janoa Dudley Boyzin mestaruuskautta. Bubba ja D-Von alkavat itse asiassa jo vähitellen maistua vähän samalta kuin Rhyno NXT:ssä – kiva yllätys, mutta parin kuukauden aikamatka 1990-luvulle riittää. Toivon lisäksi sitä, että Big E junttaa joko Bubban tai D-Vonin pöydästä läpi.
Mitä kannattaa odottaa: New Dayn ja Dudley Boyzin ottelu oli mielestäni koko illan paras matsi Night of Championsissa, joten odotukseni tätä koitosta kohtaan ovat totta kai korkealla. New Day on yksinkertaisesti täysin hulvaton tiimi tällä hetkellä, ja jokainen joukkueen otteluista viihdyttää toden teolla. Kannattaa siis odottaa hauskaa ja kevyttä viihdettä ja toisaalta myös jännittävää taistelua, sillä matsin lopputulos ei suinkaan ole kirjoitettu tähtiin.
WWE United States Championship
John Cena (c) vs. ???
John Cenan avoin haaste on ollut eräs niistä keskeisimmistä seikoista, joista painivuosi 2015 tullaan muistamaan. Kaikki alkoi WrestleManian jälkeen, kun uunituore United States -mestari Cena päätti suoda kenelle tahansa mahdollisuuden otella mestaruudestaan. Se oli alun perin vain piikittelyä Ruseville, joka oli edustanut päinvastaista asennetta United States -mestarina ollessaan, mutta ajan myötä siitä kehittyi normi. Tämä haaste on tosin siitä erityinen, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Cena järjestää avoimen haasteen erikoistapahtumassa; normaalisti haasteita on heitetty ainoastaan Raw’ssa.
Veikkaus: En ole lukenut huhusivustoja enkä yhtään tiedä, ketä Cenan vastustajaksi on kaavailtu, mutta luulen, että kyseessä on joko Samoa Joe, Dolph Ziggler tai Chris Jericho. Vahvin veikkaukseni on Ziggler, joka (kukaties tahtomattaan) anastaa Cenalta mestaruuden Summer Raen avulla. Toisaalta myös Samoa Joe voisi koska tahansa nousta päärosterin puolelle ja ottaa Cenasta uskottavasti voiton, mutta vahvempana veikkauksena pidän Dolphia (vaikka Ziggler esiintyy myös Kickoff-lähetyksen joukkueottelussa).
Toivomus: Olen itse saanut yliannostuksen Dolphista, joten en toivo, että kyseessä on hän. Ehkäpä kaikista eniten innostuisin siitä, jos haasteen ottaisi vastaan NXT-mestari Finn Bálor. Myös Tyler Breeze tai Baron Corbin voisi toimia hyvin; erityisesti Corbin olisi oikein mehukas vastustaja John Cenalle.
Mitä kannattaa odottaa: Tällaisissa tilanteissa on aina syytä laskea odotuksensa matalalle, sillä muutoin lähes mikä tahansa ratkaisu saattaa tuntua pettymykseltä. Vaan vaikka se vastustaja ei olisikaan Daniel Bryan, Sami Zayn tai Mr. McMahonin luoma John Cena -kyborgi, niin yksi asia on joka tapauksessa varma: matsi on hyvä. Tässä saattaa itse asiassa olla ainesta koko show’n parhaimmaksi otteluksi – ainakin painillisesti.
WWE World Heavyweight Championship
Seth Rollins (c) vs. Kane
Kanen ja Seth Rollinsin välinen kitka on kipinöinyt jo pitkään, mistä Rollins saa syyttää ainoastaan itseään. Seth nimittäin koetteli Kanen hermoja pitkin vuotta, ja Night of Championsissa kaikki se Kanen raivo lopulta purkautui tulivuoren lailla ulos, kun mies päästi sisäisen demoninsa valloilleen. Night of Championsin jälkeen Kane palasi kuitenkin ruutuun omana itsenään, mutta pikkuhiljaa totuus hänen mielentilastaan alkoi valjeta: Kane oli taas kerran seonnut ja muuttunut nyt skitsofreenikoksi. Kävi ilmi, että toimistorottana mies on heikko kuin mikä, mutta hirviönä hän muuttuu ikään kuin yliluonnolliseksi olennoksi. Nyt se yliluonnollinen olento jahtaa Seth Rollinsin päänahkaa ja mestaruusvyötä, mutta matkassa on yksi mutka: jos Seth voittaa, Kane menettää työpaikkansa Triple H:n ja Stephanie McMahonin assistenttina.
Veikkaus: Kane ei voi voittaa, joten Seth Rollins pysyy mestarina. Kane on tässä vaiheessa jo niin vanha ja kankea painija, ettei WWE:llä ole syytä tehdä hänestä maailmanmestaria. Veikkaukseni on, että tämä jää ”Big Red Machinen” vihoviimeiseksi otteluksi WWE:n mestaruudesta. Rollins saa näin ollen toisen sulan hattuunsa, jossa on jo meriittinä se, että hän päihitti Stingin tämän vihoviimeisessä maailmanmestaruusmatsissa.
Toivomus: Kanen voitto olisi toisaalta aivan hulvaton juttu ja hauskaa seurattavaa oikeastaan mistä tahansa näkökulmasta, mutta toivon silti Rollinsin voittoa. Toivon myös, että se tulee mahdollisimman heikolla tavalla, sillä olen todella alkanut pitää Rollinsin hahmosta, joka on äärimmäisen opportunistinen ja pelkurimainen. Lisäksi toivon sitä, että Kanesta jää tämän matsin myötä hyvä maku suuhuni ottelijana, sillä Kane oli 2000-luvun alussa yksi ylimmistä suosikeistani ja ansaitsee kauniin joutsenlaulun.
Mitä kannattaa odottaa: Jännitystä tässä ei ole, sillä lopputulos on (tai ainakin pitäisi olla) täysin selvä, joten kaikki jää jälleen kerran kehätoiminnan – eli siis Seth Rollinsin – harteille. Ei siis välttämättä mikään maailman ikimuistoisin matsi, mutta eiköhän tästä loppujen lopuksi ihan passeli välipuolustus muodostu.
Hell in a Cell
The Undertaker vs. Brock Lesnar
Brock Lesnarin ja The Undertakerin mytologia alkoi vuonna 2002, kun 25-vuotias Lesnar oli peitonnut silloisen WWE-mestari The Rockin ja noussut painimaailman ylimmälle huipulle vain 126 päivää debyyttinsä jälkeen. Lesnarin ensimmäiseksi haastajaksi nimettiin nimenomaan The Undertaker, joka oli ensimmäinen painija, joka kykeni pistämään siihen asti täysin ylivoimaisesti otelleelle Lesnarille vastaan. Edes Undertakerista ei kuitenkaan ollut Brockin kaatajaksi, vaan mies joutui taipumaan Lesnarille omassa erityisessä ottelumuodossaan, Hell in a Cellissä. Kyseessä oli nuoren Lesnarin suurin saavutus – jopa suurempi kuin The Rockin ja WWE:n mestaruuden voittaminen paria kuukautta aiemmin SummerSlamissa. Tuntui siltä, ettei kukaan tai mikään voisi enää pysäyttää miestä, joka kykeni päihittämään The Undertakerin häkkihelvetin sisällä.
Lesnarin ja Undertakerin sota jatkui vuoden 2003 Royal Rumble -ottelussa, jossa he olivat ottelun vihoviimeiset selviytyjät. Taistelu oli armoton, mutta vaikka Undertaker yritti kaikkensa, niin se oli Lesnar, joka veti taas kerran pidemmän korren ja onnistui voittamaan Royal Rumblen. Kaksikon seuraava tapaaminen tapahtui sitten jo huomattavasti myöhemmin ja aivan erilaisessa ympäristössä: vapaaotteluorganisaatio UFC:n maksulähetyksessä, jossa silloinen UFC-mestari Brock Lesnar oli juuri hävinnyt mestaruutensa Cain Velasquezille 23. lokakuuta 2010. Kun mestaruutensa menettänyt Lesnar oli kävelemässä takaisin pukukoppiin, hän kohtasi matkallaan yleisön seassa seisseen The Undertakerin, joka heitti entiselle viholliselleen haasteen: ”You wanna do it?” Lesnar ei vastannut mitään, mutta huhumylly lähti saman tien käyntiin. Voisiko Undertakerin ja Brock Lesnarin saaga saada vielä jatkoa, kysyttiin.
Tokkopa kukaan olisi vielä silloin osannut arvata, minkälaista jatkoa se kyseinen saaga tulisikaan saamaan – että Brock Lesnar tulisi olemaan se mies, joka katkaisisi The Undertakerin legendaarisen WrestleMania-voittoputken. Niin kuitenkin tapahtui, ja Undertaker on ollut siitä lähtien verenhimoisella kostoretkellä, jonka tavoitteena on ollut Brock Lesnarin lähettäminen tuonelaan. Lesnarin tavoitteena on sen sijaan ollut yksinkertaisesti Undertakerin lopettaminen. Tarina, jota on kerrottu jo yli 13 vuoden ajan, tulee nyt saamaan viimeisen sinettinsä, joka on ehdoton. Toinen häviää ja toinen voittaa – mutta heistä molemmat kärsivät karmaisevaa tuskaa.
Veikkaus: Tämä tarina taitaa päättyä niin, että Brock Lesnar murskaa Undertakerin lopullisesti. ”The Phenom” kyllä tekee aivan kaikkensa ja on valmis turvautumaan jopa likaisiin keinoihin niin kuin SummerSlamissa, mutta Brock on yksinkertaisesti liian paha vastustaja. Voitto on puhdas ja ratkaiseva, eikä Undertakerille jää enää mitään hampaankoloon. Brock jatkaa matkaansa entistä pelätympänä painijana.
Toivomus: Toivon, että Lesnar ja Undertaker kertovat hienon tarinan, jossa on useita viittauksia menneisyyteen. Undertaker on mielestäni kaikkien aikojen legendaarisin Hell in a Cell -ottelija, ja tämä on hänen vihoviimeinen kertansa kyseisessä ottelumuodossa, joten olisi uskomattoman hienoa, jos tässä tehtäisiin viittauksia matsimuodon menneisyyteen. Undertaker voisi esimerkiksi kiivetä häkin katolle heti ottelun alussa ja houkutella Lesnaria viikatemiehen lailla luokseen. Eräs ilmiömäinen hetki voisi olla myös sellainen, että Undertaker junttaisi Lesnarin kanveesista läpi niin kuin Edgen SummerSlamissa 2008, mutta Brock nousisi kaikkien yllätykseksi ”tuonelasta” ylös – psykopaattisesti naureskellen. Äärimmäisen teatraalinen meininki sopisi tähän otteluun siis mainiosti. Voittajaa en oikeastaan osaa toivoa, sillä fanitan Lesnaria hullun lailla, mutta Undertaker on ehkä vielä korkeammalla omassa hierarkiassani. Jos on pakko valita, niin sydän sanoo Undertaker, pääkoppa Lesnar. Kuuntelen tällä kertaa sydäntäni.
Mitä kannattaa odottaa: Meitä odottaa takuuvarmasti ikimuistoinen matsi – kävi mitä kävi. Kyseessä on The Undertakerin – tämän lajin historian elävän legendan – todennäköisesti viimeinen todellinen taistelu, jossa ”The Phenom” taistelee elämästä ja kuolemasta. Kaikki ne lukuisat ja eeppiset muistot, joita Undertaker on meille tarjonnut vuodesta 1990 saakka, kulminoituvat tähän hyytävään löylytykseen, jossa ”The Deadman” astuu samaan suljettuun häkkiin ”The Beast Incarnate” Brock Lesnarin kanssa. Suosittelen nauttimaan joka ikisestä sekunnista, sillä Undertaker ei tule tämän ottelun jälkeen painimaan enää koskaan Hell in a Cellissä.
Tapahtuman spekulointi, jälkipuinti ja livekeskustelu käydään totutusti Facebook-ryhmissämme Talk ja LIVE.
No Comment