EnnakotWWE

Ennakko: SummerSlam 2015

Sijainti: Brooklyn, New York City, New York (Barclays Center)

Lähetys: 24.8. (1.00–6.00 Suomen aikaa)

Teemakappaleet: CFO$ – Big Summer, Demi Lovato – Cool for the Summer

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

Kesän suurin juhla on täällä – suurempana kuin koskaan! Neljä tuntia puhdasta äksöniä ja yhden tunnin Kickoff-lähetys kaupan päälle eli viisi tuntia WWE:tä putkeen. SummerSlamin lisäksi WWE-universumia hemmotellaan NXT:n TakeOver-tapahtumalla, joka järjestetään tänä yönä. Kyyti on niin kovaa, ettei voi muuta sanoa kuin… 

Singles Match

Rusev vs. Dolph Ziggler

Bulgarialainen Rusev esiintyi ensimmäisen kerran WWE:n päärosterissa Royal Rumble -ottelussa vuonna 2014. Rumble-ottelun jälkeen Rusev katosi ruudusta, mutta pian WrestleMania 30:n jälkeen mies palasi takaisin – kuvankaunis Lana managerinaan. Venäläinen Lana ja bulgarialainen Rusev muodostivat dominoivan parivaljakon, joka taisteli Venäjän ja Vladimir Putinin nimissä Yhdysvaltoja vastaan ja nöyryytti kuukaudesta toiseen amerikkalaisia painijoita. Rusev nousi jopa Yhdysvaltain-mestariksi, jolloin WWE:n patrioottisin painija John Cena suuttui ja löi USA:ta vihaavalle Ruseville (ja samalla myös Lanalle) luun kurkkuun.

Rusev siis hävisi United States -mestaruuden Cenalle, mutta se ei ollut ainut asia, jonka mies menetti. ”Ylivertaiseksi urheilijaksi” itseään kutsuva Rusev nimittäin alkoi syyttää alamäestään manageriaan Lanaa, mikä johti lopulta siihen, että kaksikon välit tulehtuivat pahemman kerran. Eräässä kesäisessä Raw’ssa tilanne kiehui lopullisesti yli, kun Lana – jolle Rusev oli hetkeä aiemmin räyhännyt törkeästi – käveli yllättäen kehään suutelemaan Dolph Ziggleriä intohimoisesti. Sitä ei Rusev suostunut nielemään, vaan mies kävi Ziggleriin väkivaltaisesti käsiksi. Rusev oli siis menettänyt United States -mestaruutensa lisäksi Lanan, joka roikkui nyt Zigglerin käsivarressa ja kuherteli uuden miehensä kanssa julkisesti. Bulgaari ei kuitenkaan jäänyt täysin yksin, sillä salaperäinen Summer Rae tarjoutui antamaan hänelle tukeaan. Alkuun Rusev vaikutti etäiseltä, mutta pian hänen ja Summerin välille kehittyi jonkinlainen romanssi, jonka aikana Rusev käski Summerin pukeutua Lanan lailla aina samanlaista nutturaa myöten. Rusev ei siis selvästi ollut päässyt Lanasta vielä yli, mutta hän vehtaili silti Summerin kanssa. Lana puolestaan ainakin väitti päässeensä elämässään eteen päin, mikä raivostutti bulgaaria entistä enemmän. Lopulta SummerSlamiin lisättiin tämä ottelu, jossa Ziggler saisi puolustaa uuden tyttöystävänsä kunniaa ilkeämielistä Rusevia vastaan.

Veikkaus: Ai että, todella paha kysymys. PaddyPower-sivustolla Rusevin kerroin on tällä hetkellä 1,53 ja Zigglerin kerroin 2,38. Itse kuitenkin pidän kaksikkoa hyvin vaikeana veikattavana, sillä feudin ensimmäinen matsi voi aina päättyä miten tahansa. Yleensä tietysti pahis voittaa ensimmäisen matsin, jotta hyvis voi kostaa seuraavalla kerralla, mutta koen Zigglerin silti olevan tässä yhtä vahvoilla Rusevin kanssa. Lana saattaa esimerkiksi kiinnittää bulgaarin huomion kohtalokkaasti itseensä, jolloin Dolph nappaa hölmöstä vastustajastaan salamannopean selätyksen. Luotan siis itse Ziggleriin.

Toivomus: Toivon oikeastaan vain sitä, että tämä feudi jatkuu ja muuttuu entistä kuumemmaksi. Olen tykännyt erittäin paljon eritoten Rusevista, joka toimii varsin hyvin tällaisena mustasukkaisena sekopäänä. Myös Summer Rae on loistanut viikosta toiseen. Lana ja Ziggler vaikuttivat alkuun iljettäviltä, koska tarinassa Lana tuntuu oikeastaan tekopyhältä syyttäessään Rusevia hänen huonosta kohtelemisestaan, vaikka tosiasiassa Lana kyykytti Rusevia mielensä mukaan koko viime vuoden ajan, mutta ihan viime aikoina olen tykännyt myös heistä ja jopa innostuin Dolphin Raw-paluusta jonkin verran. En siis toivo erityisesti kummankaan painijan voittoa, vaan lähinnä toimivaa ratkaisua ja mielenkiintoista jatkoa kuviolle.

Mitä kannattaa odottaa: Tästä saattaa hyvin puhkeutua jopa yksi koko illan parhaimmista matseista. Rusev ja Ziggler ovat molemmat todella taitavia painijoita, joiden kehätyylien kaiken lisäksi kuvittelisi menevän hienosti yhteen. Kyseessä ei kuitenkaan ole hyvä matsi pelkästään painillisesti, vaan matsi pohjautuu pitkään (oikeastaan reilusti yli vuoden vanhaan) tarinaan. Olen todella kiitollinen myös siitä, että Rusev loukkaantui kesällä, sillä se oli todellinen onni onnettomuudessa: jouduimme eli siis saimme odottaa feudin ensimmäistä ottelua melko pitkään, mikä saa tämän tuntumaan vanhan koulukunnan feudilta ja ottelulta. Odotan siis hienoa matsia, joka loistaa monella eri osa-alueella!

 

Tag Team Match

Stephen Amell & Neville vs. Stardust & King Barrett

Täytyy myöntää, että vaikka rakastan Cody Rhodesia ja Stardustia ja oikeastaan mitä tahansa roolia, jota Cody on koskaan vetänyt (jep, jopa sitä keltanokkaa, joka toimi Bob Hollyn joukkuepartnerina), niin en ole jaksanut perehtyä tähän feudiin erityisellä intohimolla. Ehkä tilanne olisi toinen, jos seuraisin Arrow’ta tai välittäisin sarjakuvista ja supersankareista, mutta vaikka olen pesunkestävä paininörtti, niin sarjakuva- tai supersankarikulttuuri ei ole koskaan kiehtonut minua. En näin ollen osaisi kertoa tämän feudin taustoja ulkomuististani, mutta onneksi Wikipedia auttaa. Kaikki alkoi siis toukokuun 25. päivän Raw’ssa, jossa Stardust esitteli uuden lopetusliikkeensä nimeltä The Queen’s Crossbow. Nimi oli viittaus näyttelijä Stephen Amellin Arrow-hahmoon, Oliver Queeniin. Stardust kuitenkin katosi sen jälkeen televisiosta, sillä hänen isänsä ”The American Dream” Dusty Rhodes menehtyi traagisesti oikeassa elämässä, ja Cody päätti jäädä tauolle WWE:stä. Tauolta palattuaan Stardust ajautui kilpailemaan Nevilleä vastaan ja sai tukea Nevillen toiselta vihamieheltä, King Barrettilta. Neville puolestaan sai yllättäen apua Stephen Amellilta, jonka kimppuun Stardust kävi elokuun 10. päivän Raw’ssa. Amell ei perääntynyt, vaan iski takaisin, ja niinpä WWE:tä pyörittävä Triple H antoi Amellille luvan otella SummerSlamissa Nevillen rinnalla Stardustia ja King Barrettia vastaan.

Veikkaus: Nyrkkisääntö on se, että julkkikset voittavat aina. Toisaalta tämä olisi kieltämättä oiva paikka kasvattaa Stardustin suosiota, mutta en yksinkertaisesti kykene pitämään hänen (tai Barrettin) voittoa todennäköisenä. Kesän kuuma juhla jatkuu siis Nevillen ja Amellin voitolla.

Toivomus: Jos seuraisin Arrow’ta ja tuntisin Amellin, niin voisin ehkä pitää häntä sympaattisena heppuna. Nyt kuitenkin näen hänet ainoastaan yhdentekevänä julkkiksena, joka saisi hävitä Stardustille ja siten antaa Codylle nostetta – vaikka se tarkoittaisi samalla sitä, että vihaamani Barrett saisi Stardustin siivellä voiton. Toisaalta viimeisimmän Raw’n promo vaikutti siltä, että Barrett voisi ehkä tehdä itsestään edes jokseenkin kiinnostavan omituisena ”kosmisena kuninkaana”, mutta saa nähdä. Toivon joka tapauksessa Stardustin joukkueen voittoa, koska tahdon nähdä Stardustin jopa päämestaruuskuvioissa saakka.

Mitä kannattaa odottaa: Todennäköisesti luvassa on melko lyhyt ja nopeatempoinen matsi, joka päättyy siihen, että Amell tekee jonkinnäköisen iskun Stardustille ja saa ”Pimeän aineen prinssistä” selätyksen. Yllätyn, jos koitos kestää yli kymmenen minuuttia.

 

Singles Match

Randy Orton vs. Sheamus

Tämä jos jokin on malliesimerkki kuivasta juonikuviosta. ”Feudi” syttyi Money in the Bankissa, kun Sheamus voitti salkun suututtaen samalla Ortonin, joka oli siis mukana samassa salkkuottelussa. Money in the Bankin jälkeen kaksikko ajautui riitaan, joka kulminoitui Battlegroundissa, jossa Orton nappasi Sheamuksesta voiton. Feudi ei kuitenkaan jostain syystä päättynyt tuohon otteluun, vaan Sheamus janosi kostoa. Siinä oikeastaan kaikki. Kaukana siis siitä saippuaoopperasta, joka teki mm. Rusevin ja Zigglerin kuviosta kiinnostavan. Ehkäpä ainut tulinen juttu tässä koko kuviossa oli se, kun Sheamus kävi Ortoniin käsiksi juuri ennen kuin Randy oli selättämässä Seth Rollinsia ja nousemassa WWE:n mestariksi, mutta yksi jännittävä teko ei pelasta pitkää ja kuivaa feudia.

Veikkaus: Orton voittaa taas, sillä Mr. Money in the Bank ei historian perusteella voittoja saa. Sheamus pysyy siis kuumana häviöistään huolimatta, sillä hän voi koska tahansa lunastaa salkkunsa ja nousta maailmanmestariksi. Orton puolestaan on uutta momentumia vailla, ja kelttisoturin päänahka voisi olla ensimmäinen askel päämestaruutta kohti. PaddyPower antaa muuten omituiset kertoimet tälle matsille: Orton 3,5 ja Sheamus 1,25. What’s up with that?

Toivomus: En oikeastaan välitä laisinkaan, sillä kuvio on ollut niin kehno, ettei sen ratkaisu kiinnosta. Kumpikaan ei myöskään lukeudu suurimpiin suosikkeihini, joten olen tässä tapauksessa välinpitämätön. Toivotaan edes siis hyvää ja rankkaa matsia, jossa Orton ja Sheamus stiffailevat näyttävästi.

Mitä kannattaa odottaa: En uskalla odottaa mitään erityistä, mutta toisaalta kyllähän sitä olettaisi, että tässä vedettäisiin jonkinlainen ässä hihasta. Kyseessä on kuitenkin SummerSlam, ja Orton ja Sheamus ovat ”ylemmän keskikortin” painijoita, joten pakko tässä on jonkinlainen koira olla haudattuna. Kenties ottelussa nähdään jokin iso spotti tai jopa uuden painijan debyytti? Henkilökohtaisesti tahtoisin nähdä Becky Lynchin ryhtyvän Sheamuksen tyttöystäväksi, mutta se ei ikävä kyllä tule tapahtumaan. Jotain omituista tältä ottelulta joka tapauksessa odotan tai ainakin toivon, sillä tavallinen singles-matsi tavanomaisen feudin päätteeksi on jo todella kuiva veto WWE:ltä.

 

WWE Tag Team Championship
Fatal 4-Way Match

Los Matadores vs. The New Day vs. Prime Time Players (c) vs. The Lucha Dragons

Tämän ottelun todellinen taustatarina koskee ainoastaan New Day’n ja Prime Time Playersin jätkiä, sillä Los Matadores ja Lucha Dragons lisättiin heidän kuvioon jälkikäteen. Tosin eipä se New Dayn ja Prime Time Playersin kuviokaan erityisen kiinnostava ole: O’Neal ja Young vain voittivat Big E:ltä, Xavierilta ja Kingstonilta joukkuemestaruuden, minkä jälkeen New Day tahtoi voittaa vyöt takaisin nimiinsä. Ei siis järin jännittävää tarinankerrontaa, mutta ei tämä toisaalta sen monimutkaisempaa kuviota edes tarvitse. Riittää, että jengi saa painia yleisön tainnoksiin sunnuntaina.

Veikkaus: Mestareilla on yleensä taipumus poistua tällaisista matseista voittajina ”kaikkia odotuksia vastoin”, ja sen takia uskon Prime Time Playersin voittoon. Lucha Dragonsin ensimmäinen mestaruusvoitto tuntuisi tällaisessa matsissa antikliimaksilta (niin kuin Jouni sanoi Facebook-videossaan Smarkside Talkissa), enkä uskalla enää uskoa Los Matadoresin yllätykseen. (Uskoin siihen WrestleManiassa ja sain kokea karvaan pettymyksen.) New Day on oikeastaan ainut tiimi, joka kykenee Prime Time Playersin kaatamaan, mutta tällä hetkellä uskon enemmän mestareihin kuin heihin.

Toivomus: Sanoisin niin, että Los Matadoresin voitto kutkuttaisi eniten. New Day alkaa ikävä kyllä olla jo kadottamassa momentumiaan ja Lucha Dragonsin voitto tulisi tosiaan vähän hölmössä paikassa, joten jäljelle jäävät vain härkätaistelijat (ja Prime Time Players, josta en erityisemmin tykkää). Matadorit sekoittaisivat tag-divarin pakkaa melkoisesti, ja mielestäni Diego ja Fernando ansaitsevat edes yhden mestaruuskauden ennen kuin heidän joukkueestaan tehdään historiaa. Olé! The bull is twerkin’, Michael!

Mitä kannattaa odottaa: Neljän joukkueen matseissa ei koskaan nähdä kummoista tarinankerrontaa, vaan lähinnä pelkkiä spotteja. Kannattaa siis odottaa vauhdikasta menoa, jossa painijat loikkivat toistensa päälle ja suorittavat tuttuja iskujaan. En kuitenkaan usko, että kukaan muistelee tätä matsia enää parin kuukauden päästä. (Toivon tietysti olevani väärässä, mutta realistisesti ajateltuna ottelun kohtalo lienee tämä.)

 

Singles Match

Kevin Owens vs. Cesaro

Tämän feudin syypää on United States -mestari John Cena, jonka mestaruutta Cesaro ja Kevin Owens himoitsivat yhtä paljon. Syntyi riita siitä, kumpi kaksikosta ansaitsee mahdollisuuden otella Cenaa vastaan. Alkuun feudi oli vain fyysinen, mutta erään Miz TV:n aikana riita kehittyi henkilökohtaiseksi, kun Cesaro ja Owens alkoivat piikitellä toisilleen röyhkeästi. Lopulta kumpikaan painija ei päässyt taistelemaan United States -mestaruudesta SummerSlamissa, sillä sen mahdollisuuden sai WWE:n World Heayvweight -mestari Seth Rollins, mutta Cesaron ja Owensin vihanpito oli jo niin pitkällä, että kaksikolle annettiin lupa tapella toisiaan vastaan SummerSlamissa joka tapauksessa.

Veikkaus: Tätä on yhtä vaikea veikata kuin Rusevin ja Zigglerin matsia. Kun kaksi nousevaa painijaa kohtaa toisensa, kumpi tahansa voi voittaa. Erityisen vaikean tästä tekee se, ettei kummallakaan ole oikeastaan varaa hävitä. Owens on jo kahden matsin tappioputkessa hävittyään Cenalle ensin Money in the Bankissa ja sen jälkeen Battlegroundissa, ja Cesaro on vasta heinäkuun ja elokuun aikana puhjennut kukkaansa ja tarvitsee nyt voiton lyödäkseen itsensä lopullisesti maailmankartalle. Veikkaan sen tähden harmi kyllä tasapeliä, joka johtuu joko diskauksesta tai uloslaskusta. PaddyPowerin kertoimet tälle matsille ovat Owens 1,4 ja Cesaro 2,75.

Toivomus: Toivon taas kerran vain hyvää kehätoimintaa, sillä pidän Owensista ja Cesarosta oikeastaan yhtä paljon enkä osaa siksi päättää, kumman voittoa toivoisin enemmän. Ehkä järkevin ratkaisu olisi yhtä kaikki Owensin voitto jonkin sortin kepulikonstilla, sillä silloin Kevin katkaisee tappioputkensa ja Cesaro näyttää tappiostaan huolimatta vahvalta. Toisaalta kyseessä on samalla kaikista tylsin ratkaisu, sillä silloin WWE pelaisi varman päälle eikä yrittäisi tehdä jommastakummasta painijasta tähteä toisen kustannuksella. Ehkäpä siis tarkennan niin, että toivon tässä puhdasta ratkaisua. Voittajalla ei ole väliä, kunhan ratkaisu on tosiaan puhdas.

Mitä kannattaa odottaa: Luvassa on ilmiömäinen matsi. Jos ”Kevin Owens vastaan Cesaro” ei kuulosta tarpeeksi houkuttelevalta, niin entäs sitten ”Kevin Steen vastaan Claudio Castagnoli”? Kaksi kiinnostavaa, nälkäistä sälliä taistelemassa tärkeästä voitosta – näin niitä tähtiä tehdään (jos tosiaan ratkaisu on puhdas, mitä rohkenen kyllä epäillä)! Vaikka matsissa ei ole mitään fyysistä esinettä panoksena, niin silti tuntuu siltä, että tässä on linjalla paljon enemmän kuin pelkkä satunnainen voitto. Voittaja jatkaa etappiaan huippua kohti, kun taas häviäjä kokee karmaisevan takaiskun. Kummallakaan ei ole varaa hävitä, mutta toinen todennäköisesti häviää. Kumpi? Tässä – ja tietenkin huikeassa kehäosaamisessa – on tämän matsin suola.

 

Three-Team Elimination Match

PCB vs. Team Bella vs. Team B.A.D.

Diivojen vallankumous alkoi, kun Stephanie McMahon toi NXT:n naispuolisen parhaimmiston eli Becky Lynchin, Charlotten ja Sasha Banksin Raw’hon. Syntyi kolme eri jengiä: Team Bella (Brie ja Nikki Bella ja Alicia Fox), Team B.A.D. (Sasha Banks, Tamina ja Naomi) ja PCB (Paige, Charlotte ja Becky Lynch). Nämä kyseiset jengit ajautuivat sitten riitelemään keskenään; jokainen poppoo tahtoi osoittaa olevansa naistendivisioonan ylintä eliittiä. SummerSlamin alla nähtiin liuta yksilö- ja joukkuematseja, joissa tiimit vaihtelivat voittoja puolin ja toisin. Nyt on aika selvittää, kenestä kolmesta naisesta se eliitti oikeasti koostuu.

Veikkaus: PaddyPower tarjoaa matsille tällaiset kertoimet: Team Bella 2,7 ja PCB 1,8 ja Team B.A.D. 5,0. PCB on siis sivuston mukaan ennakkosuosikki, mutta itse en pidä Paigen poppoon voittoa todellakaan varmana. PCB on napsinut niin paljon voittoja viime aikoina ja ollut ylipäätään eniten naikkosista esillä, että uumoilen heidän kärsivän SummerSlamissa häviön. En myöskään usko Team Bellaan, sillä Nikki ei mestarina ylimääräistä nostetta tarvitse. Olen siis melko varma, että voiton vie yllättäen Team B.A.D., sillä mielestäni Sasha Banks on se, joka tarvitsee tätä voittoa enemmän kuin kukaan tai ketkään muut. Pitäisikö lyödä muutamalla eurolla vetoa… Jo femmalla voittaisi 25 euroa.

Toivomus: Toivon samaa kuin veikkaan eli Team B.A.D:n voittoa. Charlotte on se diiva, jota fanitan kaikista eniten, mutta Becky Lynch ei ole vielä vakuuttanut minua täysin, ja Paige on muuttunut Tough Enoughin myötä varsin ärsyttäväksi henkilöksi silmissäni. Olen näin ollen valmis uhraamaan Charlotten nosteen ja luovuttamaan sen Sashalle, jota fanitan naisista toiseksi eniten. Pidän myös Taminasta ja Naomista, joten päätös on loppujen lopuksi helppo. Team Bellasta en pidä laisinkaan, vaikka Nikki on kyllä toimiva hahmo ylimielisenä ja ärsyttävänä mestarina.

Mitä kannattaa odottaa: Vaikka ottelussa on iso liuta painijoita ja siitä syystä todennäköisesti ongelmia tarinankerronnassa, uskon, että tästä voi kuoriutua oikein upea matsi. Jokainen painija (Brie Bellaa ja Alicia Foxia lukuun ottamatta) osaa otella todella viihdyttävästi, ja koitos on luultavasti tavanomaista – vai pitäisikö jo sanoa että entisaikaista – naistenmatsia pidempi, joten rahkeita riittänee vaikka mihin. Mikä olisi parempi tapa pyöräyttää naispainijoiden nousu lopullisesti käyntiin kuin antamalla Charlotten, Sashan ja Paigen kaltaisten naisten painia sata lasissa vaikkapa kokonaisen vartin verran?

 

Tag Team Match

Bray Wyatt & Luke Harper vs. Dean Ambrose & Roman Reigns

”Anyone but you” on lause, joka kiteyttää Roman Reignsiin kohdistuvan vihan. Nyt siihen samaan vihaan ja ajatukseen on tarttunut hirviömäinen Bray Wyatt. Ensimmäinen teko oli se, että Wyatt tuhosi Reignsin unelman Money in the Bank -tapahtumassa sekaantumalla salkkuotteluun juuri silloin, kun Reigns oli kiipeämässä tikapuita pitkin ylös. Roman putosi tikapuilta alas aivan kuin kielikuvallisesti konsanaan, ja pahansuopa Bray Wyatt muuttui WWE-universumin vihan ruumiillistumaksi. Battleground-tapahtumassa Reigns ja Wyatt taistelivat toisiaan vastaan, ja silloin Bray veti toisen ässän hihastaan: hänen entinen seuraajansa, Luke Harper, sekaantui otteluun käymällä Reignsiin käsiksi. Wyatt sai silloin erävoiton, mutta Reigns ei ollut valmis lopettamaan sotimista – eikä hän myöskään jäänyt yksin, sillä hänen Shield-aikainen toverinsa Dean Ambrose lisäsi itsensä soppaan. Ambrosea ja Reignsiä yhdistää The Shieldin lisäksi yhteinen viha Bray Wyattia ja koko Wyatt-perhettä kohtaan, sillä myös Dean on aikanaan joutunut Brayn silmätikuksi.

Veikkaus: Kirjoitin aikaisemmin, että Sheamuksen ja Ortonin ottelussa on oltava jokin koira haudattuna, mutta vielä vahvemmin veikkaan, että se haudattu hurtta löytyy tästä tapauksesta. Netissä on pitkään spekuloitu Reignsin ja Ambrosen välisestä feudista, joka saa alkunsa siten, että joko Dean tai Roman liittyy Wyatt Familyn jäseneksi, mutta itse en lähde siihen kelkkaan mukaan. Minä näet uskon vahvemmin siihen, että joku ihan ulkopuolinen painija sekaantuu tähän matsiin auttamalla Wyatt Familyn voittoon. Esimerkiksi joku kolmikosta Adam Rose, Jack Swagger ja Bo Dallas voisi olla jännittävä lisäys Wyatt-perheen sekaan. Reignsin ja Ambrosen väliseen feudiin en usko siksi, että kaksikko toimii tällä hetkellä hyvin parivaljakkona ja voisi olla todella kuuma lisäys tag-divisioonaan.

Toivomus: Toivon sitä, että matsi tarjoaa intensiivistä ja rajua brawlausta, jossa Reigns ja Harper hakkaavat toisiaan kuin japanilaiset konsanaan. Kehoni on valmis myös tapahtumarikkaalle buukkaukselle: tällainen matsi on luotu erikoistehosteita, juonenkäänteitä ja yllätyksiä varten. Voittajaksi toivon Wyatt Familya ja nimenomaan niin, että joku uusi painija liittyy heidän joukkoon. Kaikista eniten innostuisin silloin, jos se joku olisi Fandango, joka on muuttunut kummallisesta tanssijasta uhkaavaksi sekopääksi. Myös masentunut ja siten seonnut Jack Swagger olisi kieltämättä herkullinen lisäys Brayn klaaniin.

Mitä kannattaa odottaa: Luvassa lienee hauska ja viihdyttävä tappelu, jossa neljä brawleria hakkaa toisiaan noin vartin verran. Kannattaa siis odottaa rajuja iskuja ja jännittävää lopputaistelua, jossa mikä tahansa on mahdollista.

 

WWE Intercontinental Championship
Triple Threat Match

Big Show vs. Ryback (c) vs. The Miz

Tämä ottelu piti alun perin nähdä jo Battleground-tapahtumassa, mutta se oli peruttava Rybackin loukkaantumisen takia. Ottelun sijaan Battlegroundissa nähtiin vain kohtaus, jossa Big Show kävi lyömässä The Miziä turpaan. Miz oli jo pitkään käynyt sekä Rybackin että Big Show’n hermoille yllyttämällä heitä hakkaamaan toisiaan. Se raivostutti Rybackia ja Big Show’ta siksi, että se oli nimenomaan sitä, mitä he tahtoivat tehdä, mutta samalla he tiesivät sen, että eniten se hyödyttäisi ainoastaan Miziä. Feudi pääsi uudestaan vauhtiin silloin, kun Ryback palasi televisioon, ja lopulta SummerSlamiin buukattiin tämä koitos, jossa Big Show, Ryback ja Miz pääsisivät vihdoin samaan kehään samaan aikaan.

Veikkaus: Taas kerran vaikea veikattava, sillä mielestäni kuka tahansa tästä kolmikosta voi poistua SummerSlamista mestarina. PaddyPower on toista mieltä: Rybackin kerroin on selvästi pienempi (1,33) kuin Mizin (4,0) tai varsinkin Big Show’n (8,0). Eritoten Big Show’n korkea kerroin hämmästyttää, sillä voisin helposti kuvitella Show’n nousevan tässä mestariksi ja häviävän vyön myöhemmin takaisin Rybackille. Myös Mizin kerroin on melko korkea. Toisaalta Ryback kuitenkin lienee loppujen lopuksi se ennakkosuosikki, muttei mielestäni silti ihan noin suurella marginaalilla.

Toivomus: Ryback on ollut vähän tylsä viime aikoina, joten toivon, että joko Big Show tai Miz voittaa mestaruuden. Tarkemmin ajateltuna toivomukseni on Big Show, joka voisi olla kiinnostava keskikortin mestarina (tai ylipäätään mestarina) pitkän tauon jälkeen. Show on toki monen mielestä tylsä ja väsynyt ja liian vanha, mutta itse pidän jättiläisestä edelleen ja koen, että hän tekisi ainoastaan hyvää Intercontinental-mestaruudelle. Esimerkiksi Nevillen ja Big Show’n välinen feudi voisi olla mielenkiintoista katseltavaa – ja Big Show’n päänahka valtava saavutus Nevillelle, joka olisi voittonsa myötä askeleen lähempänä WWE:n huippua.

Mitä kannattaa odottaa: Big Show, Ryback ja Miz ovat painijoita, jotka eivät taatusti tule tarjoamaan kaunista ketjupainia, mutta draama ja komedia tässä lienevät kunnossa. Erityisesti Big Show ja Miz ymmärtävät upeasti kehäpsykologian päälle, joten tunnelman pitäisi olla hyvä. Vaarana tässä on toisaalta se, ettei newyorkilaisyleisö anna edes mahdollisuutta tälle kolmikolle, mutta uskon kyllä, että ottelijat kykenevät voittamaan vaativan yleisön puolelleen. Tämä saattaa yllättäen olla yksi illan parhaimmista matseista, ns. sleeper match.

 

WWE World Heavyweight Championship
WWE United States Championship

John Cena (c) vs. Seth Rollins (c)

Seth Rollins ja John Cena molemmat nousivat mestareiksi Kalifornian yössä 29. maaliskuuta tämän vuoden WrestleManiassa. Se onkin ainoa seikka, joka heitä yhdistää. Rollins ja Cena ovat nimittäin olleet toistensa vastakohtia. Rollins on ollut mestarina laskelmoiva, epävarma ja huijaava, kun taas Cena on ollut suoraselkäinen, itsevarma ja rehellinen. Se on ärsyttänyt Cenaa, joka on antanut viikosta toiseen uusille painijoille mahdollisuuden taistella United States -mestaruudestaan ja puolustanut vyötään urhoollisesti. Rollins on sen sijaan luikerrellut käärmeen lailla jokaiseen koloon, joka pelastaa hänet vaikeuksilta. Mitä tapahtuu SummerSlamissa, kun urhoollinen mestari kohtaa iljettävän mestarin? Panoksista ei ainakaan ole puutetta, sillä pelissä on Rollinsin mestaruuden lisäksi Cenan mestaruus. Jommastakummasta mestarista tulee siis WWE:n historian ensimmäinen painija, joka kantaa näitä kahta mestaruutta samaan aikaan.

Veikkaus: Cenan voitto on mahdollinen aina, mutta luotan tässä enemmän Rollinsiin. Tämänhetkinen uskomukseni on, että Seth pysyy maailmanmestarina ensi kevääseen saakka, kunnes häviää vyön Roman Reignsille WrestleMania 32:ssa. Myös PaddyPowerin kertoimet puoltavat Rollinsin voittoa: Rollins 1,53 ja Cena 2,38. Toki myös diskaus- tai tasapeliratkaisu on tässä mahdollinen, mutten oikeastaan edes tahdo uskoa sellaiseen. Tällaisen matsin on yksinkertaisesti pakko päättyä sellaiseen tulokseen, että jompikumpi ottelijoista poistuu paikalta kahden mestaruuden kanssa. Lopullinen veikkaukseni on siis se, että Rollins huijaa jollain lailla voiton nimiinsä ja jatkaa Cenan ärsyttämistä muuttumalla entistä ylimielisemmäksi tuplamestariksi.

Toivomus: Moni fani on pitkään pelännyt sitä, että Cenasta kuoriutuu 16-kertainen maailmanmestari. He eivät nimittäin tahdo, että Cena pääsee tasoihin Ric Flairin kanssa. (16-kertainen maailmanmestari Flair on tällä hetkellä painija, jolla on eniten maailmanmestaruuksia historiassa.) Minä en tästä tilastosta erityisemmin välitä, mutta toivon silti, ettei Cena tule tasoihin vielä – en siksi, että vastustaisin asiaa, vaan siksi, että silloin Cenan mestaruusmatseissa pysyisi ylimääräinen jännitys myös tulevaisuudessa: jännitys siitä, pääseekö Cena Flairin kanssa tasoihin vai ei. Näin ollen toivon Rollinsin voittoa, vaikka hyväksyn yhtä lailla myös Cenan voiton. Olisi vaan jännittävämpää, jos Cena joutuisi jahtaamaan Flairin ennätystä kauemmin ja raadollisemmin.

Mitä kannattaa odottaa: Jos Brooklynin yleisö on liekeissä, tästä voi kehkeytyä todella huikea ottelu, joka jatkaa Cenan erinomaisten SummerSlam-matsien sarjaa entisiä ROH-painijoita (CM Punk, Daniel Bryan) vastaan. Avainsanana tässä on jännitys, sillä sekä voittaja että (Rollinsin tapauksessa) voittotapa ovat melkoisia kysymysmerkkejä. Voi olla ainesta jopa vuoden parhaimmaksi matsiksi.

 

Singles Match

Brock Lesnar vs. The Undertaker

”My client Brock Lesnar conquered The Undertaker’s undefeated streak at WrestleMania.”

Nyt Undertaker janoaa kostoa, ja Kuolema kutsuu Brock Lesnarin nimeä.

Veikkaus: WWE tekee sen taas: Brock Lesnar tuhoaa The Undertakerin kuin John Cenan vuosi sitten. Undertaker saa ehkä pari–kolme iskua perille, mutta muutoin ottelu on silkka teurastus. Se ei ole Lesnar, jonka Kuolema on kutsunut luokseen – se on Undertaker itse.

Toivomus: Tismalleen sama kuin veikkaukseni. Toivon, että tämä on vielä yksipuolisempi ottelu kuin Cena vs. Lesnar. Brock tuhoaa Undertakerin niin täydellisesti, että Undertaker kuljetetaan ruumisautolla kehäalueelta pois. The Undertaker ei ole ikinä onnistunut voittamaan Brock Lesnaria, ja sen – sekä WrestleMania 30:n – vuoksi Lesnar on täydellinen valinta painijaksi, joka lopettaa Undertakerin uran. Brock ei jää historiaan ainoastaan miehenä, joka katkaisi Undertakerin ikimuistoisen WrestleMania-voittoputken, vaan sen lisäksi miehenä, joka katkaisi Undertakerin uran. Se olisi täydellinen lopetus Lesnarin ja Undertakerin suurenmoiselle tarinalle, joka alkoi jo vuonna 2002. Tämän matsin jälkeen Undertaker voisi painia vielä yhden jäähyväisottelun WrestleMania 32:ssa vaikkapa sitä Stingiä vastaan, minkä jälkeen miehen uskomaton ura olisi sinetöity lopullisesti.

Mitä kannattaa odottaa: Moni fani on kritisoinut tätä jo ennakkoon sen takia, että kaksikon edellinen matsi oli kehno ja ettei raihnainen Undertaker voi vastaanottaa vastaavanlaista kidutusta kuin mm. Cena, Rollins tai Kofi Kingston. Nuo ovat mielestäni kuitenkin aivan toissijaisia seikkoja, sillä tärkeintä tässä on tunnelma. Kyseessä saattaa hyvin mahdollisesti olla toiseksi viimeinen ottelu, jonka legendaarinen The Undertaker tulee ikinä ottelemaan. Ainakin minulle Undertaker on ollut yksi niistä kaikista tärkeimmistä painijoista ihan ensimmäisistä näkemistäni SmackDown-jaksoista saakka, joten olen valmis antamaan jokaisen laadullisesti heikon hetken anteeksi ja keskittymään vain ja ainoastaan siihen etuoikeuteen, että saan vielä vuonna 2015 katsella rakastamaani painijaa kehässä antamassa kaikkensa faneilleen ja tälle lajille. Kyseessä on loppujen lopuksi yksi koko showpainin ikimuistoisimmista hahmoista ja painijoista, jollaista toista emme tule välttämättä ikinä enää näkemään. Tämä ottelu on kuin pimeä ja synkkä joutsenlaulu, jossa katselemme, kuinka Brock Lesnar lyö viimeisen naulan The Undertakerin arkkuuun. (Mikäli siis matsi etenee veikkaamallani tavalla.) Kauhea mutta samaan aikaan kaunis kertomus, joka on kuin kuolema – väistämätön tapahtuma. Edes The Undertaker ei voi taistella aikaa ja kaikkeutta vastaan; jopa hän on kuolevainen.

Täpinöissäni olen, sen verran tiukalta show’lta SummerSlam vaikuttaa. Onneksi pahimman janon sammuttaa tämän yön TakeOver-tapahtuma, joka sekin vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Jännittävää viikonloppua painifaneille!

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Ikimuistoisimmat SummerSlam–ottelut kautta aikojen

Next post

Arvio: WWF In Your House 13: The Final Four

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *