EnnakotFCF WrestlingSuomipaini

Ennakko: Talvisota X

Siitä on nyt kulunut yli vuosi, kun Helsingin urheilutalon kaiuttimista kajahti soimaan Bonnie Tylerin klassikko ”Holding Out For a Hero”. Kyseinen kappale merkitsi sitä, että FCF Wrestlingin entinen mestari Johnny McMetal oli menettänyt tittelinsä kaikista mahdollisista vaihtoehdoista limaisimmalle, Valentinelle. Tuon itseään sairaalloisesti rakastavan narsistin voitto kalvoi varmasti McMetalin mieltä, mutta vielä kivuliaammin se kirveli muuan King Kong Karhulan sielua. Valentine, epämiellyttävä nilkki, nauroi tikapuiden huipulla kiiltävä mestaruusvyö kädessään, kun taas Karhula, työn raskaan raataja, ajelehti pukuhuoneeseen vain mustelmat mukanaan – ja mestaruus oli Valentinelle jo viides laatuaan.

”Vaikka me ollaan polkuja tallattu ykstoista vuotta samaan aikaan, sä oot onnistunut siinä vaan kerran!” lataa Valentine seisaaltaan Karhulan maatessa tuskissaan matossa.

Totuus sattuu: Karhula todella on voittanut Suomen-mestaruuden vain kerran, Valentine viisi kertaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Valentine olisi automaattisesti parempi kuin Karhula. Se ratkaistaan kehässä, yleisön edessä.

Se ratkaistaan Talvisodassa.


 

Töölön kisahallista tulee Helsingin oma Madison Square Garden tänä lauantaina, kun FCF Wrestling tuo tykistönsä Talvisotaan – tuohon Suomen ”WrestleManiaan” – jo kymmenettä kertaa historiassa. Luvassa on suurenmoinen spektaakkeli, jossa tarinat kulminoituvat ja painijoista jokainen pistää takuuvarmasti parastaan. Talvisota on FCF Wrestlingin vuoden suurimpana tapahtumana tilaisuus näyttää osaamistaan mahdollisimman suurelle yleisölle, ja jokainen ottelija ottanee siksi itsestään kaiken irti lauantai-illan sykkeessä.

Tapahtuma alkaa iltakahdeksalta ja kestää kolmisen tuntia. Ovet aukeavat seitsemältä. Tilassa on anniskelualue ja mahdollisuus ostaa nakkipiiloja, sämpylöitä ja muuta syötävää. Illan aikana nähdään yhteensä yhdeksän ottelua, joista kolmessa on kansainvälistä väriä. Pääottelussa taistellaan Suomen-mestaruudesta, kun määrätietoinen King Kong Karhula uhkapelaa mielenterveydellään haastamalla ikuisen nemesiksensä Valentinen otteluun, jota Karhula ei yksinkertaisesti saa hävitä.

Huomioin tässä ennakossani myös ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan tutustuneet FCF Wrestlingin maailmaan. Käyn siksi hahmot ja kuviot läpi hieman tarkemmin kuin tavallisesti.

En tiedä tapahtuman ottelujärjestystä, joten läpikäyn korttia satunnaisessa järjestyksessä.

Huom! Äänitimme Talvisodan ennakosta myös erillisen nauhoitteen, jonka löydät täältä.

Paras kolmesta -ottelu

H.C. Andersen & Tohtori Ioni vs. Vili & Jake Luupää

fcf_talvisota_x_ioni_andersen_luupaat

 

Maailmankuulu WWE-tähti Dean Ambrose on sanonut, että showpainin pitäisi olla hauskaa. Minä olen samaa mieltä – ja siksi pidän siitä, että Tohtori Ionin kaltainen hullu tiedemies ja H.C. Andersenin kaltainen omituinen sadisti ovat löytäneet toisensa. Yhdessä kaksikko tunnetaan nimellä ”The League of Extraordinary Gentlemen” (suom. Erikoisten herrasmiesten liiga), ja vaikkei heitä välttämättä voi pitää herrasmiehinä, niin erikoisia he totisesti ovat. Ioni, matemaattinen nero, tahtoo kiduttaa vastustajiaan systemaattisesti ja mahdollisimman tuhoisasti, kun taas Andersenin järjenjuoksua ei välttämättä ohjaa yhtään mikään. Hän tahtoo vain tuottaa tuskaa, koska se tekee hänet iloiseksi – ja iloisena hän saattaa ruveta livertämään liki satavuotiasta laulua ”Singin’ in the Rain”, mikä tekee miehestä entistä hyytävämmän olennon.

Luupään rämäpäiset veljekset Vili ja Jake ovat sen sijaan eri sorttia. He eivät edes esitä olevansa herrasmiehiä, vaan herrain sijaan he ovat yksinkertaisia punkkareita – ja ylpeitä siitä. Heitä eivät Ionin yhtälöt tahi Andersenin hoilotukset pelota, sillä tokkopa mikään saisi kahden kiljunhuuruisen rasavillin puntteja tutisemaan. Luupäät kaipaavat vain säpinää, ja sitä he tartuttavat myös yleisöön astuessaan verhon takaa esiin.

Talvisodassa nämä kaksi ääripäätä kohtaa toisensa ottelussa, jonka voittoon tarvitaan kaksi ratkaisevaa suoritusta. Sellainen voi olla selätys, luovutus, uloslasku tai diskaus. Joukkueet ovat otelleet toisiaan vastaan jo kahdesti aiemmin, ja tilanne on nyt tasan. (Ioni ja Andersen voittivat ensimmäisen kohtaamisen Spandex Sapiens Afterpartyssa, Luupäät revanssin Wrestling Show Livessä.) Lauantaina ratkeaa, voittaako Ionin ja Andersenin hallittu kaaos Vilin ja Jaken sekopäisen säpinän – vai joutuuko Ionin ja Andersenin allianssi maistamaan tappion karvasta kalkkia jo toista kertaa putkeen.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Luvassa lienee vauhdikas ja hauska matsi. Luupään veljekset ottavat näyttäviä riskejä kehässä, ja Ioni ja Andersen kommunikoivat yleisön kanssa mahtavasti.

 

 

Kaikki vastaan kaikki

Jami Aalto vs. Murskaaja Mieto vs. Make Smooth vs. The Strangler (Ruotsi)

fcf_talvisota_x_smooth_aalto_murskaaja_strangler

 

Tämä matsi ei pohjaudu minkäänlaiseen tarinaan, vaan kyseessä on tyylipuhdas näytösottelu. Aalto, Smooth, Mieto ja ruotsalainen Strangler vain yrittävät tehdä yleisöön mahdollisimman voimakkaan vaikutuksen, ja parhaitenhan mieleen jää luonnollisesti se, joka ottelun onnistuu voittamaan. Niinpä jokainen tahtoo poistua Töölöstä voittajana, mutta taakka on vaikea aina, kun kehässä on neljä nälkäistä kilpailijaa.

Ottelijoista sen verran, että Aalto on lennokkaasta tyylistään ja näyttävistä volteistaan tunnettu kevytsarjalainen suoraan Lapin tuntureilta. Myös Smooth on kevytsarjalainen, joskaan hän ei ottele yhtä lennokkaasti kuin Aalto, vaan keskittyy usein naurattamaan yleisöä. Mieto on sen sijaan päinvastainen örkki – huumorintajuton salirotta, joka ihannoi kehätyylistään päätellen Brock Lesnaria ja tahtoo määrätietoisesti nousta FCF Wrestlingin huipulle. The Strangler taas on aivan oma lukunsa: uhkaava kummajainen, jonka ajatusmaailmasta on vaikea sanoa sanaakaan.

Ottelu on tärkeä jokaiselle osallistujalle, sillä voitto Talvisodassa voi johtaa ruusuiseen tulevaisuuteen. Nouseeko siis kenties Jami Aalto ylitse muiden salamannopeilla hyökkäyksillään, vai lahjoittaako Mieto vihollisilleen menolipun ”Juntankylään”? Kykeneekö Smooth nappaamaan uransa suurimman voiton? Voisiko The Strangler yllättää? Kaikki on auki, kun tarjolla on tilaisuus nousta suuren yleisön tietoisuuteen.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Jami Aalto on taitava painija, joka säväyttää varmasti. Myös Murskaaja Mieto viihdyttää riepotellessaan vastustajiaan kanveesiin. Lisäksi The Stranglerin sisääntulo on mieleenpainuva hetki.

 

Kaksi yhtä vastaan -ottelu

Herra Tapaturma & Pyöveli Petrov vs. Tuho Torvinen

fcf_talvisota_x_pyoveli-petrov_tuho-torvinen

 

Musta Aukko on nimensä mukaisesti synkkä ryhmä, jota johtaa salaperäinen Herra Tapaturma. Ryhmään kuuluvat Tapaturman lisäksi äärimmäisen voimakas mutta kukaties hivenen hidas Pyöveli Petrov ja täysin arvaamaton ongelmanuori Julia Kyy. Ryhmään kuului myös muuan King Kong Karhula ennen kuin Tapaturmaan ja Petroviin iski kateus; kaksikko ei hyväksynyt sitä, että Karhula oli nousemassa Mustan Aukon yläpuolelle. Niinpä Tapaturma ja Petrov puukottivat Karhulaa selkään käymällä häneen käsiksi väkivaltaisesti. Se suututti FCF:n toimitusjohtajana toimivan Tuho Torvisen, joka tahtoo nyt antaa Mustan Aukon jäsenille opetuksen. Taakka on kuitenkin valtava, sillä Torvisen täytyisi tuhota yhden hirviön sijaan kaksi hirviötä poistuakseen ottelusta voittajana.

Luvassa lienee varsin kuuma ottelu, sillä Torvinen on rakastettu ottelija ja nousee nyt pitkästä aikaa kehään tavanomaisen matsin merkeissä. Kaksi yhtä vastaan -ottelut ovat kaiken lisäksi sellaisia, että altavastaajat ovat niissä jo automaattisesti rakastettuja. Tunnelman olettaisi siis olevan kohdallaan, ja vaikkei ottelussa nähtäisi mitään uskomattoman akrobaattisia suorituksia, niin koitos lienee raikas välipala muiden matsien välissä.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Tuho Torvinen on karismaattinen ottelija, joka saa yleisön kuin yleisön kuumaksi. Torvista on ilo kannustaa voittoon toistamalla jykevää ja harvinaisen yksinkertaista mantraa: ”Tuhoa! Tuhoa! Tuhoa!”

 

Yksilöottelu

Toni Storm (Uusi-Seelanti) vs. Regina

 

Toni Storm on nouseva uusiseelantilainen painija, joka debytoi kolme vuotta sitten ja valloittaa tällä hetkellä Euroopan ja ennen kaikkea Ison-Britannian painikehiä. Regina on sen sijaan otellut vasta vähän yli vuoden verran, mutta lyhyt ura ei kerro naisen tasosta mitään negatiivista: Regina äänestettiin vuoden 2015 parhaimmaksi kotimaiseksi painijaksi ja tulokkaaksi historian ensimmäisessä Ludvig-palkintoäänestyksessä. Se kielii siitä, että nainen on noussut raketin lailla yleisön suosioon.

Regina on otellut FCF-uransa aikana vain kerran ulkomaista painijaa vastaan, ja silloinkin kyseessä oli kolminottelu. (Lue Rumble In Rauma II -tapahtuman reportaasi.) Talvisodassa nainen saa siis elämänsä mahdollisuuden, kun hän pääsee kaksintaisteluun kehutun Stormin kanssa. Molemmat ottelijat tulevat aivan varmasti tekemään kaikkensa painiakseen hienon ottelun, ja oletettavaa on, että tästä kehkeytyy Reginan tähänastisen uran paras koitos. Vaan kumpi poistuu Töölöstä voittajana? Ennakkosuosikki on kokeneempi Storm, ja se tekee Reginasta altavastaajan. Voisiko siis altavastaaja yllättää ennakkosuosikin kotiyleisönsä voimalla?

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Kyseessä on Reginan tähänastisen uran suurin ottelu. Regina taas on yksi potentiaalisimmista painijoista, joita Suomesta löytyy. On siis jännittävä nähdä, kuinka hyvään suoritukseen nuori Regina kykenee Toni Stormin kaltaista kehuttua kansainvälistä tähteä vastaan.

 

 

Yksilöottelu

Jessica Love vs. TEUVO

fcf_talvisota_x_jessica-love_teuvo

 

Showpainin historiassa on liuta legendaarisia taistelupareja, kuten ”Nature Boy” Ric Flair ja ”American Dream” Dusty Rhodes, ”Macho Man” Randy Savage ja Ricky ”The Dragon” Steamboat, ”Heartbreak Kid” Shawn Michaels ja Bret ”The Hitman” Hart sekä…

…Jessica Love ja TEUVO.

Jessica Love on Euroopan ainoa transsukupuolinen painija. Teuvo taas on tulkinta vanhanaikaisesta suomalaisesta miehestä, joka juo kaljaa, sulloo raajansa sinivalkoisiin verkkahousuihin ja vaikuttaa luottavansa kolmeen kiveäkin kovempaan arvoon: kotiin, uskontoon ja isänmaahan.

Kaljaa se kyllä ehdottomasti suvaitsee, Teuvo, ja otteleekin usein juovuspäissään – ellei jopa aina. Mutta mitään kirottua transsukupuolista painijaa se ei hyväksy. Ei ikinä.

Jessica ei kuitenkaan ole siitä moksiskaan. Hän näkee Teuvon kuoreensa sulkeutuneena raukkana, joka on peloissaan… ja sekös iskee lisää löylyä konservatiivisen punaniskan jo valmiiksi kuumalle kiukaalle.

Teuvo on tähän asti antanut itsestään kuvan rasistisena ja homofobisena juoppona – ja luuserina, joka ajelehtii vastoinkäymisestä toiseen. Miehen vahva manifesti on kyllä viljellyt tuhoa verbaalisesti, mutta kehässä känniläisen kananlento on ollut tragikoominen.

Vaan jo yksi voitto voisi muuttaa kaiken – varsinkin Talvisodassa. Eikä Teuvo taistele ketä tahansa vastaan, vaan hän on tukkanuottasilla nimenomaan oman vastakohtansa kanssa. Jos Teuvo onnistuu päihittämään verivihollisensa FCF:n suurimmassa show’ssa, mies saa kaikki tappionsa anteeksi. Vaan jos Teuvo joutuu jälleen kerran taipumaan tosipaikan tullen, hän menettänee maineensa lopullisesti. Kyseessä on siis todellinen tulikoe, jossa testataan Teuvon sielua ja selkärankaa.

Se on kaikki tai ei mitään, Teuvo. Ota meidät kyytiin.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Kari Tapion lauluja kuunteleva katkera juoppo tappelee yleisön rakastamaa transsukupuolista painijaa vastaan. Tämä on kuin minkä tahansa poliittisen konfliktin ruumiillistuma – kaupunki vastaan maaseutu, vasen vastaan oikea, suvaitsevaisuus vastaan suvaitsemattomuus…

Katso: Teuvon ja Jessican kostea kohtaaminen.

Yksilöottelu

Stark Adder vs. Ricky Vendetta

fcf_talvisota_x_stark-adder_ricky-vendetta

 

Stark Adder on kenties heti ”The Rebel” StarBuckin – ja, no, Ludvig Borgan – jälkeen legendaarisin kotimainen showpainija kautta aikojen. Ricky Vendetta on puolestaan nuori ja määrätietoinen nousija, tulevaisuuden tähti. Talvisodassa nähdään siis koitos, joka muistuttaa luonteeltaan isän ja pojan ikiaikaista valtataistelua. Isä on kokenut ja kypsä, poika nälkäinen ja elämänsä kunnossa. Jossain vaiheessa poika menee väistämättä isästä ohi, sillä ikä tulee lopulta kellistämään sitkeimmänkin soturin, mutta onko sukupolvenvaihdoksen aika tullut vielä? Ei, jos Adderilta kysytään.

Adderin suhtautuminen Vendettaan on ylipäätään ollut isällinen. Taitava ja viisas Adder otti aloittelevan Vendettan siipiensä suojaan ja ryhtyi koulimaan hänestä kaikin puolin täydellistä taistelijaa. Yhdessä heidät tunnettiin nimellä The Constrictors (suom. kuristajakäärmeet), kunnes nuori Ricky päätti kääntää oppi-isälleen selkänsä ja lähteä omille teilleen. Kaikki se työ ja vaiva, jonka Adder oli Vendettan kehityksen eteen nähnyt, valui hukkaan ja johti pelottavaan tulokseen, sillä nyt Vendetta voi käyttää Adderin oppeja pimeällä puolella hyödykseen aivan kuin Anakin Skywalker konsanaan. Vaan paljastiko Adder kuitenkaan aivan kaikkia salaisuuksiaan Vendettalle?

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Tämä tulee todennäköisesti kiehtomaan niitä ihmisiä, jotka tahtovat nähdä mahdollisimman intensiivistä ja strategista painia. Adder ja Vendetta ovat eittämättä maamme parhaimmistoon lukeutuvia ottelijoita, ja nyt he pääsevät varastamaan show’n toistensa vastustajina. Mikäli kaikki menee nappiin, tästä voi kuoriutua kotimainen versio Bret Hartin ja Stone Cold Steve Austinin ikimuistoisesta vihanpidosta.

 

Katso myös:
Verikoston aika

Stark Adder – Sensei iänikuinen

 

Last Man Standing

Mikko Maestro vs. ”Häijy” Heimo Ukonselkä

fcf_talvisota_x_mikko-maestro_heimo-ukonselka

 

Tämä häijy vihanpito leimahti liekkeihin viime vuoden Jatkosodassa, jossa pahaa aavistamaton Mikko Maestro asteli leveä hymy huulillaan kehään ja talutettiin sieltä hetken päästä verissä päin pois. Hän oli törmännyt Heimo Ukonselkään, verenhimoiseen ja arvaamattomaan hirviöön, joka oli teurastanut hänet kyynärpäällään sairaalakuntoon.

Tarinan teema on kunnioitus. Väkivaltainen ja uhkaava Ukonselkä – mies, joka sotakirveineen ja maalattuine kasvoineen on kuin jonkinlainen olento suoraan Kalevalan syövereistä – on julistanut, ettei nuori Maestro ole riittävän nöyrä ihminen. Iloinen ja supliikki Maestro ei ole kuitenkaan ottanut Heimon saarnoja vakavasti, vaan helsinkiläinen on pyrkinyt ainoastaan provosoimaan alkukantaista vihollistaan. Mitä leveämmin Mikko hymyilee, sitä kiukkuisempi Ukonselkä on.

Ukonselkä – joka on allekirjoittaneen näkökulmasta ikään kuin Suomen oma The Undertaker – käynnisti vihanpidon pelottavasti, mutta myöhemmin Maestro on ottanut verivihollisestaan lievän, psykologisen niskalenkin. Se oli itse asiassa nimenomaan Maestro, joka ehdotti, että kaksikon konflikti kulminoituisi vaaralliseen Last Man Standing -otteluun. Mikko ei toisin sanoen tunnu enää pelkäävän Ukonselkää – eikä häntä voi pitää edes tyhmänrohkeana, sillä Maestro on todistetusti viiden laudaturin ylioppilas. Tilanne on siis kääntynyt salakavalasti päälaelleen niin, että Ukonselästä on tullut se, jolla on jotain todistettavaa.

Last Man Standing -ottelu ei tosiaan ole tavallinen painiottelu, vaan kyseessä on matsi, jonka voittaja on kirjaimellisesti viimeinen mies jaloillaan. Ottelun häviää toisin sanoen se, joka ei pysty nousemaan takaisin pystyyn tuomarin laskiessa kymmeneen. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että häviäjän on nähtävä tähtiä. Vaan kuinka kukaan kykenee taltuttamaan ”Häijy” Heimo Ukonselän kaltaisen villimiehen, jonka voisi kuvitella nousevan jopa Tuonelan joesta ylös? Herää väistämättä kysymys siitä, ottiko vihamieheensä kyllästynyt Maestro sittenkin järjenvastaisen riskin haastaessaan Ukonselän näin brutaaliin taisteluun.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Ottelu tulee todennäköisesti päättämään Maestron ja Ukonselän välisen tarinan, joka on kestänyt jo liki vuoden. Luvassa on siis vapauttava hetki, jos Maestro onnistuu vihdoin päihittämään hirviömäisen vihamiehensä. Toisaalta luvassa on tragedia, jos se onkin Ukonselkä, joka kävelee Töölön kisahallista Maestron päänahka kädessään ulos. Tunnelman pitäisi toisin sanoen olla kohdallaan.

 

 

 

Yksilöottelu

StarBuck vs. Chaos (Tanska)

fcf_talvisota_x_chaos_starbuck

 

”The Rebel” StarBuck on suomalaisen showpainin kulmakivi. Chaos on puolestaan tanskalaisen showpainin kulmakivi. Talvisodassa nähdään, kumpi näistä kulmakivistä on kovempi.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Chaos ja StarBuck ovat sotajalalla. Kaksikon oli itse asiassa määrä otella toisiaan vastaan myös viime elokuussa Chaosin kotikonnuilla Tanskassa ja vieläpä teräshäkin sisällä. StarBuck – joka on aina unelmoinut siitä, että pääsisi mm. Ric Flairin, Dusty Rhodesin ja Four Horsemenin tavoin osallistumaan häkkiotteluun – siirrettiin kuitenkin syrjään, kun entinen WWE-tähti Ken Anderson (Mr. Kennedy) osallistui tapahtumaan. Tanskalaiset päättivät vaihtaa Andersonin Chaosin vastustajaksi, ja StarBuckista tehtiin ottelun tuomari. Nöyryytys kismitti StarBuckia niin, että hän potkaisi ottelun lopussa Chaosia päähän.

Chaos ei unohtanut StarBuckin hyökkäystä, kuten tästä videosta huomaa. Tammikuun Wrestling Show Live! päättyi nimittäin StarBuckin kannalta traagisesti, kun kaksi isoa norjalaismiestä (Hannibal ja Bjørn Sem) kävi häneen käsiksi. Pahoinpitelyn oli organisoinut nimenomaan Chaos, joka tahtoi maksaa potut pottuina.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Chaos ja StarBuck ovat veteraaneja, jotka molemmat osaavat painia hyvän painiottelun vaikkapa silmät kiinni. Luvassa on siis takuuvarmasti toimiva ottelu, joka edustanee vanhan ajan painityyliä.

 

 

Suomen-mestaruusottelu

Valentine (c) vs. King Kong Karhula

fcf_talvisota_x_valentine_karhula

 

Tästä ottelusta on puhuttu ja kirjoitettu jo niin paljon, että tuntuu hankalalta lisätä enää mitään.

Tiivistetäänpä silti pähkinänkuoreen. Valentine, mestari, on itserakas ja härski mies, joka ei kunnioita ketään. Karhula, haastaja, on puolestaan koko kansan suosikki, joka tahtoo nousta mestariksi yli kaiken. Talvisodassa Karhula saa elämänsä isoimman mahdollisuuden nousta Suomen painikulttuurin kuninkaaksi, mutta Valentine ei aio valokeilastaan luopua suosiolla. Tilanteesta tulee tavallaan mieleen WrestleMania 14, jossa kansan rakastama Stone Cold Steve Austin kukisti äärimmäisen ylimielisen Shawn Michaelsin – ja nousi mestariksi estradeista suurimmalla.

Jos et ole koskaan nähnyt Valentinea tai Karhulaa kehässä, varaudu siihen, että tulet yllättymään positiivisesti. Ei ole näet mikään sattuma, että nämä nimenomaiset painijat ottelevat vuoden suurimman tapahtuman tärkeimmässä ottelussa, sillä Valentine ja Karhula ovat ainakin omasta mielestäni Suomen parhaimmat painijat. Valentine on kuin sekoitus Ric Flairia, Shawn Michaelsia ja ”Ravishing” Rick Rudea, kun taas Karhula on aivan uniikki tapauksensa ketteränä ja kovaotteisena mörssärinä.

Tarkemman katsauksen ottelun taustoihin saa Karhulan haastattelusta. Samalla tajuaa, mitä tämä taistelu pohjimmiltaan merkitsee. Mikäli Karhula epäonnistuu tehtävässään kaikkien näiden kuukausien jälkeen, pettymys on valtava… mutta mikäli hän onnistuu, kaikki muuttuu mahdolliseksi.

Miksi tämä ottelu pitää nähdä: Tästä ottelusta saattaa hyvinkin todennäköisesti tulla Suomen painihistorian paras matsi. Siinä kaikille vähän sulateltavaa.

 

 

Kokonaisuudessaan Talvisota X vaikuttaa tapahtumalta, jota ei yksinkertaisesti voi jättää väliin. En ole koskaan ennen ollut näin täpinöissäni suomalaisesta painitapahtumasta. FCF on ottanut viimeisen vuoden aikana suunnan, joka tuntuu oikealta. Nyt se vuosi kulminoituu tähän tapahtumaan, jota ympäröi ennenkuulumaton kuhina. Erityisen hienon Talvisodasta tekee se, että jokaiselle on jotakin: StarBuck ja Chaos viihdyttävät perinteisen, Maestro ja Ukonselkä väkivaltaisemman, Vendetta ja Adder strategisen, Luupäät ja Ioni ja Andersen koomisen ja Karhula ja Valentine eeppisen painin ystäviä. Lisäksi tarjolla on Reginan tulikaste kansainvälistä tähteä vastaan yksilöottelussa sekä kaksi kevyempää matsia, kun Torvinen kohtaa Mustan Aukon ja Aalto, Mieto, Strangler ja Smooth ottavat toisistaan mittaa. Kaiken tämän lisäksi show’ssa nähdään Teuvon ja Jessican revanssi, joka on takuuvarmasti viihdyttävä koitos.

Nyt jos koskaan kannattaa tulla katsomaan suomalaista osaamista ja ottaa vaikkapa se SubTV-aikoina WWE:tä seurannut kaveri mukaan. Tästä ei paini parane.


 

FCF Wrestlingin Talvisota X Töölön kisahallissa 19.3. klo 20–23. Ovet aukeavat klo 19. Liput ovelta 15–20 euroa. Tapahtumasivu Facebookissa. Lisätietoa: wrestling.fi.

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

King Kong Karhula: "Tavoitteeni on WWE"

Next post

WWE-veikkaus 2016: NXT Dallas

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *