Ennakot

Palaavalle fanille: WWE Live in Helsinki (10.5.2019)

WWE tekee kauan odotetun paluun Suomeen huomenna. Moni Subtv:n kautta lajia seurannut entinen fani saattaa olla kiinnostunut tapahtumasta, mutta monia voi arveluttaa, onko se sen arvoista, kun nykyisistä tähdistä ei tunne ketään. Tämän ennakon ideana onkin vähän perehdyttää nykymeininkiin.


Keitä Subtv-ajan painijoita on yhä WWE:ssä?

WWE:n yksi perisynti on oikeastaan viimeisen 10 vuoden aikana ollut liiallinen nostalgialla ratsastus. Tuotteelle se on tehnyt hallaa, mutta sen sijaan nostalgiannälkäisille Subtv-faneille se tarkoittaa sitä, että ainakin osa painijoista on tuttuja viikoittaisissa jaksoissa. Ikävä kyllä Suomeen mainostetussa ottelukortissa ainoastaan Matt Hardy on sellainen painija, joka on tuttu menneisyydestä. Jeff Hardya mainostettiin myös tapahtumaan, mutta hän loukkaantui vain viikko sitten. WWE:ssä pyörii kuitenkin yhä aktiivisesti sellaiset nimet kuin Randy Orton, Bobby Lashley, Rey Mysterio ja Shelton Benjamin, ja on mahdollista, että joku heistä esiintyy tässäkin tapahtumassa.

Vähemmän aktiivisessa roolissa on esiintynyt myös niin ikään tuttuja nimiä. John Cena, Triple H, Brock Lesnar ja Shane McMahon esiintyivät WrestleManiassa, kuten tekivät myös kyseisessä tapahtumassa eläköityneet Kurt Angle ja Hollywoodiin siirtynyt Batista. Lisäksi kesäkuun Saudi-Arabian-tapahtumaan on mainostettu The Undertakerin ja Goldbergin esiintymisiä. Goldustkin oli WWE:n palkkalistoilla vielä hiljattain, mutta hänen sopimuksensa raukesi vain viikkoja sitten. Lisäksi WWE:n listoilta löytyy vielä Big Show’n ja Kanen kaltaisia nimiä, jotka kaivetaan naftaliinista aina kun heille on tarve. Ikävä kyllä mahdollisuudet siihen, että kukaan näistä painijoista esiintyisi Suomessa, on erittäin minimaalinen, joten heitä on turha odottaa näkevänsä lihassa ja veressä.

Onko nykyajan tähdistä mihinkään?

Vanhassa vara parempi, kuten sanonta kuuluu. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole WWE:n rosterin kanssa. WWE:ssä onkin tällä hetkellä parempia painijoita kuin mahdollisesti koskaan. Mikäli siis upeat temput ja viihdyttävä paini kiinnostaa, niin sitä on varmasti luvassa. Jos menneiden vuosien Ring of Honor tai Total Nonstop Action ovat millään tasolla tuttuja, niin tapahtumaan mainostetut R-Truth (Ron Killings), Xavier Woods (Consequences Creed), Daniel Bryan (Bryan Danielson), Samoa Joe, Kevin Owens (Kevin Steen), Sami Zayn (El Generico) ja AJ Styles voivat olla tuttuja – ja mikäli yksikään nimi ei sano mitään, niin monia heistä pidetään kaikkien aikojen taitavimpina painijoina.

Toisaalta jokaisen makuun ei välttämättä ole atleettiset huippupainijat, vaan pelottavat elämää suuremmat möröt. WWE:n painijoiden keskimääräinen koko on pudonnut WWE:n arvostaessa pienempiä ja atleettisempia painijoita enemmän, mutta ei WWE ole täysin unohtanut massiivisia monstereita. Tapahtumaan onkin mainostettu järkälemäistä monsteria, Lars Sullivania, joka on viime viikkoina kylvänyt tuhoa kuin maskinsa menettänyt Kane konsanaan. Tapahtumassa esiintyy myös askeleen pienempi mutta silti mainitsemisen arvoinen “Bulgarian peto” Rusev, jonka suurimmat tuhon vuodet taitavat ikävä kyllä olla jo takana päin.

Myös naisia nähdään tässä tapahtumassa. Toisin kuin vuosituhanteen vaihteessa, tätä nykyä naiset painivat oikeasti, ja vähäpukeinen keikistely on unohdettu juuri kokonaan. Edistystä on tapahtunut niin paljon, että tuoreimman WrestleManian pääottelussa otteli kolme naista – Ric Flairin tytär Charlotte Flair, irlantilainen huippusuosioon räjähtänyt Becky Lynch ja UFC:ssä pitkään voittamattomana otellut Ronda Rousey. Tästä kolmikosta ainoastaan Charlotte Flairia on mainostettu tähän tapahtumaan.

Lisäksi erityismaininta on annettava norjansukuiselle Rowanille, joka on rikkonut Suomessakin uutiskynnyksen useaan otteeseen pukeuduttuaan Korpiklaanin, Ensiferumin ja Children of Bodomin paitoihin SmackDownin tv-lähetyksissä.

Onko tämän tapahtuman otteluilla jokin tarinakin taustalla?

Kofi Kingston, joka kuuluu New Day -nimiseen talliin (muita jäseniä Xavier Woods ja Big E, joka on loukkaantunut), voitti WrestleManiassa WWE-mestaruuden Daniel Bryanilta. New Dayn koko juttu on se, että he ovat iloisia elämää rakastavia ihmisiä, jotka soittavat torvia, höpisevät yksisarvisista ja syövät pannukakkuja. Daniel Bryanista taas on muovautunut todellinen luontofasisti, joka vannoo vegaaniuden, kierrätyksen ja ekologisuuden nimeen. Hän on siis luonnollisesti tarinan pahis. Lisäksi sopassa on seassa Kevin Owens, joka esitti vielä hetki sitten New Dayn ystävää Big E:n ollessa sairaslomalla mutta ahneuksissaan petti kyseisen tiimin ja lähti Kofin mestaruuden perään. Kofi kohtaakin näillä näkymin ensiviikolla järjestettävässä Money in the Bank -tapahtumassa Kevin Owensin WWE-mestaruudesta, mutta sitä ennen hän puolustaa Suomessa mestaruuttaan sekä Owensia että Daniel Bryania vastaan.

Samoa Joe pieksi Rey Mysterion sekunneissa WrestleManiassa ja on sen jälkeenkin piinannut Rey Mysteriota ja tämän poikaa, Dominicia. Tässä tapahtumassa Joe kuitenkin puolustaa US-mestaruuttaan AJ Stylesia vastaan, joka siirtyi hiljattain WWE:n SmackDownista Raw’hon.

WWE on tuonut naisten 80-luvulle unohtamansa joukkuemestaruuden takaisin. Australialaiskaksikko IIconics voitti kyseisen mestaruuden WrestleManiassa ja onkin joutunut monien naisjoukkueiden silmätikuksi. Tässä tapahtumassa he joutuvat puolustamaan sitä kahta japanilaista naista eli Asukaa ja Kairi Sanea vastaan. Näitä japanilaisnaisia pidetään usein WWE:n naisrosterin eliittinä – jotkut jopa pitävät Asukaa WWE:n parhaana painijana. Jos olet tottunut, että naistenmatsit ovat kaljajonomatseja, niin tämä on tuskin on sellainen. Monet toisaalta pitävät myös IIconicsia WWE:n tämän hetken rasittavimpana asiana, joten jos et kestä kirkuvia naisia, suosittelen piiloutumaan ottelun ajaksi.

Lars Sullivan teki hiljattain monsterimaisen debyyttinsä ja on siitä lähtien kylvänyt tuhoa erityisesti WWE:n niin sanottuun senioriosastoon, kuten Hardyihin ja Kurt Angleen. Tässä tapahtumassa Sullivan kohtaa Matt Hardyn, jota hän on piinannut viikkoja.

Charlotte Flair koki karvaan tappion WrestleManian pääottelussa. Hän kohtaa atleettisen ja diskovaloissa tanssimista rakastavan Naomin.

Usot ovat Rikishin kaksospojat, joilla on pitkä WWE-ura takanaan. He ovat siirtyneet Raw’n puolelle ja tehneet erinäisiä jäyniä The Revival -nimiselle joukkueelle, jota ei ole mainostettu tähän tapahtumaan. Sen sijaan Usot kohtaavat Rusevin ja NJPW:ssä painineen, suurta suosiota saaneen Shinsuke Nakamuran joukkueen.

Sami Zayn oli monta kuukautta sairaslomalla, mutta palasi muutama viikko sitten – ja kertoi ensi töikseen kuinka paljon hän inhoaa WWE:n katsojia, toki tehden sen omalla kummallisella venkulamaisella tavallaan. Tässä tapahtumassa hän kohtaa Kofi Kingstonin tallikaverin, Xavier Woodsin.

Andrade on Meksikossa suosiota kerännyt nuori painija, joka vietti koko lähes koko talven otellen erinomaisia otteluita Rey Mysterion kanssa. R-Truth sen sijaan alkaa olemaan seniili hupsuttelija, joka ei muista mihin otteluihin kuuluu ja mitä niissä tehdään, eikä oikein edes olekaan enää kykeneväinen kuin viettämään tanssitaukoja ystävänsä Carmellan kanssa.

Alla vielä tiivistetty Live Nation Finlandin tuorein julkaisema ottelukortti:

WWE Championship Triple Threat Match
Kofi Kingston w/ Xavier Woods vs Daniel Bryan w/ Rowan vs Kevin Owens
***
United States Championship Match
AJ Styles vs Samoa Joe
***
WWE Women’s Tag Team Championship Match
Asuka & Kairi Sane vs The IIconics
***
Matt Hardy vs Lars Sullivan
***
Naomi vs Charlotte Flair
***
The Usos vs Rusev and Shinsuke Nakamura w/Lana
***
Xavier Woods vs Sami Zayn
***
R-Truth w/ Carmella vs Andrade w/Zelina Vega

Muutokset ovat mahdollisia.

Kiinnostavaa! Mistä voin löytää lisää informaatiota?

Smarksiden Enska ja Ville puhuivat ääniennakossaan liki kaksi tuntia tästä tapahtumasta sekä WWE:n ja showpainin tämänhetkisestä tilanteesta, joten siitä on hyvä aloittaa. Lisäksi Smarksiden sivuilta löytyy Showpainiopas, joka on hyvä avain löytämään lähes kaiken tarvitsemasi tiedon showpainista.

WWE:n seuraaminen on myös nykyään helpompaa kuin koskaan. Isot maksutapahtumat, kuten WrestleManian, näkee WWE:n suoratoistopalvelu WWE Networkista. Viikoittaiset jaksot näkee YouTubesta, sillä WWE lataa lähes täyspitkät Raw- ja SmackDown-jaksot YouTube-kanavalleen niihin maihin, joissa ei ole tv-sopimusta – kuten Suomeen. Tuoreimmat jaksot ovat upotettuina alla.

Pauli K.

Pauli K.

Mystinen P-alkuinen herrasmies Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on showpainin laaja historia ja unohduksiin jääneet triviatiedot.

Previous post

Ennakko: WWE Live in Helsinki (10.5.2019)

Next post

Kofi Kingston oli illan tähti Helsingissä – Katso tästä kuvakokoelma WWE:n Suomen-vierailusta

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *