Sekatsuyo – showpainiaiheinen anime
Mitä tapahtuu, kun idoliryhmän johtohahmo vetäytyy asemastaan tähtäimenään maailman vahvimman naispainijan titteli? Tähän kysymykseen vastauksen tarjoaa animesarja Sekai de Ichiban Tsuyoku Naritai (lyhennettynä Sekatsuyo) tai englanninkieliseltä nimeltään Wanna Be The Strongest in The World.
Sarja kertoo idoliryhmä Sweet Divan johtohahmosta Sakura Hagiwarasta, joka päättää kostaa naispainija Rio Kazamalle ystävänsä Elenan karun nöyryytyksen painikehässä. Kosto-ottelu ei kuitenkaan tule olemaan ihan tavallinen, sillä Rio esittää matsiin lisäehdon: häviäjältä leikataan hiukset.
Kuten arvata saattaa, Sakura on aloittelija kehässä ja häviää kyseisen ottelun menettäen samalla pitkät hiuksensa. Tappio ei kuitenkaan lannista Sakuraa jatkamasta painiuraansa, ja hän päättää jatkaa niin pitkään, kunnes kykenee voittamaan Rion. Tämä johtaa siihen, että Sakura liittyy Berserk-nimisen naispainijajoukkueen riveihin häviämään, kunnes koittaa päivä, jona hän kohtaa Rion uudelleen painikehässä – tällä kertaa ihan tavallisessa ottelussa. Sakura tietysti voittaa uusintaottelun ja on sitten valmis lopettamaan uransa, eikö? Tavallaan kyllä, mutta Sakura ei luovuta, vaan jatkaa eteenpäin, sillä hän on löytänyt uutta sisältöä elämälleen: ammattilaispainin.
Sarjan päähenkilö on siis idolityttö, joka lähtee luomaan uutta uraa ammattilaispainijana.
Lähdin katsomaan sarjaa hieman varautuneesti, sillä olin kuullut sen olevan huono. Isorintaisia tyttöjä kähmimässä toisiaan – normipäivä Japanissa. Toisaalta harva animeharrastaja voi kenties nauttia showpainiaiheisesta sarjasta samalla tavalla kuin kaltaiseni henkilö, joka on katsonut showpainia lähes yhtä kauan (tai jopa kauemmin) kuin animea. Puroresusta en tosin tiedä yhtään mitään, mutta se on onneksi toissijaista tässä sarjassa, sillä fokus on päähahmo Sakurassa, jonka matkaa katsojat seuraavat.
Sarjan animoinnista vastaa studio nimeltä Arms, jonka muihin töihin kuuluu lähinnä ns. tissisarjoja, joten en kyllä ihmettele, että sarjassa on paljon fanipalvelua. Mitä voit tosin odottaa painitrikoisiin pukeutuneilta naisilta?
Ääninäyttelijöinä sarjassa on hyvin paljon tunnettuja nimiä, joiden ääniä ainakin allekirjoittanut on kuullut monissa muissakin sarjoissa. Hyvin monella heistä on myös laulajataustaa, joten osa sarjan hahmoista on vastuussa sarjan alku- ja lopputunnarista. Alkutunnarin ”Beautiful Dreamer” on esittänyt Kyoko Narumi, joka näyttelee sarjassa Berserk-joukkueen parasta painijaa Misaki Toyodaa. Lopputunnarin ”Fan Fanfare” on puolestaan tehnyt sarjassa esitelty Sweet Diva -ryhmä.
Päähahmoamme Sakuraa näyttelee Ayana Taketatsu, joka tekee sen hyvin. Jos jotain voi sanoa Sakurasta, niin ainakin sanat ”sattuu” tai ”luovutan” ovat varmasti juurtuneet Taketatsun päähän tämän sarjan myötä. Sakura nimittäin toistelee niitä varsin usein sarjan aikana, ja etenkin jälkimmäistä sanaa hän lausuu sarjan alussa hyvin monesti, sillä Sakura yleensä laitetaan lukkoon, kunnes joutuu opettelemaan tavastaan pois. Muista hahmoista tai niiden ääninäyttelystä minun on hyvin hankala sanoa mitään, sillä sarja ei keskity heihin, vaan pelkästään Sakuraan ja hänen painiuraansa.
Tästä voidaankin hypätä kysymykseen siitä, miten painimaailma siirtyy animeen. Millaisia ovat sarjan ottelut ja hahmot – ja mitä tämä sarja tarjoaa painifanille?
Sarjassa nähdään hyvin paljon tavallisia yksilöotteluita eikä mitään ylilyötyjä ottelutyylejä, joita esimerkiksi WWE:ssä nähdään. Vain puhdasta, rehellistä kontaktilajia ilman mitään ylimääräisiä mausteita (ensimmäisen ottelun panos poislukien). Kyseiset matsit ovat ainakin omasta mielestäni parempia kuin WWE:n naistendivisioonan ottelut, jotka ovat minulle sopivia taukoja tehdä jotain muuta.
Sarjan keskeisinä tapahtumapaikkoina nähdään Berserk-ryhmän harjoitussali sekä ottelustadion, jossa painitaan ison yleisön edessä selostuksen kera. Sarjassa on myös kaksi muutakin painiliigaa: paikallinen Miyabi sekä maailmanmestaruustason Shangri-La. Hahmot itsessään ovat tavallisia naisia, jotka luovat uraa urheilun parissa ja ovat inspiroituneet aloittamaan lajin harrastamisen kokeneiden kollegoidensa avulla.
Sarja tarjoaa painifanille hieman erilaisemman näkökulman painiin ja painiotteluihin. Tässä myös näytetään, että harjoittelu on se juttu, jolla painissa menestytään. Animefaneille sarja tosin näytti enemmän kiusalliselta naistenväliseltä fetissipornolta kuin urheilulajilta. Ehkä tämä on tarkoitettu porttianimeksi painifaneille? Ken tietää.
Itse pidin sarjasta. Oli mukava nähdä, että painista tehtiin anime, joka vei meidät ns. kulissien taakse kameroiden ulkopuoliseen elämään. Suosittelenko tätä? Kyllä, jos olet painifani eikä sinua haittaa liiallinen fanipalvelu. Animefaneille tätä en kyllä suosittele.
Sekatsuyo! (Sekai de Ichiban Tsuyoku Naritai)
Jaksoja: 12
Tuotantostudio: Arms
1 Comment
Minä rakastan painia ja animea. Yhtä paljon.