FCF WrestlingKommenttiSuomipaini

Kommentti: Feminiinisyys ei ole kirosana

Smarkside julkaisi 31. heinäkuuta 2019 sisällöntuottajansa Matti Koskisen kolumnin, joka käsitteli miesten ja naisten välisiä otteluita showpainissa. Kolumni on luettavissa tästä.

Pian kolumnin julkaisemisen jälkeen FCF Wrestlingin painija Regina Rosendahl jakoi artikkelin Facebook-sivullaan ja otti kirjoitukseen kantaa näin:

Reginan julkaisua kommentoi muun muassa Jessica Love, joka on niin ikään FCF Wrestlingin painija.

– Tasa-arvo ei ole ohimenevä muotijuttu joka sattuu nyt vaan olemaan in, Jessica kirjoitti.

Myöhemmin FCF Wrestlingin painija Shemeikka jakoi saman kolumnin omalla Facebook-sivullaan.

– Jospa päivittäisimme asenteitamme hieman tähän päivään? Shemeikka kysyy.

Smarkside otti myöhemmin yhteyttä Regina Rosendahliin ja kysyi, haluaisiko hän kommentoida Koskisen kolumnia Smarksiden verkossa. Siitä syntyi alla oleva kirjoitus, jonka on allekirjoittanut jokainen FCF Wrestlingin naispainija.


Feminiinisyys ei ole kirosana

Naisellisuus ei ole vähempiarvoista kuin maskuliinisuus, ei millään sukupuolella. Tämä on isoin ennakkoluulo, mitä painimaailmassa kohtaa; jos pukeutuu seksikkäästi tai god forbid naisellisesti, vähenee kyseisen painijan uskottavuus heti. Miksi? Feminiinisyys ei ole kirosana. Meidän pitää pystyä ilmaisemaan itseämme ja itsellemme sopivaksi kokemaamme sukupuolta haluamallamme tavalla ilman, että se vaikuttaa kohteluumme.

FCF Wrestlingissä tasa-arvo ei ole trendijuttu, vaan pyrimme painiorganisaatiossamme tasa-arvoon kaikilla osa-alueilla, vaikka se lakkaisikin olemasta ”in”. Women’s revolution, evolution ja #fcfwomen ovat relevantteja ja välttämättömiä, kunnes tasa-arvo saavutetaan. Tällaisten artikkeleiden jälkeen muistaa taas kuinka paljon matkaa siihen onkaan jäljellä.

Ihmiselle, joka ei ole ollut tilanteessa, jossa häntä eriarvoistetaan sukupuolensa takia, on hankala ymmärtää, mitä se tarkoittaa. Asenteet naispainia kohtaan ovat juurtuneet syvälle, ja siksi niitä täytyy aktiivisesti murtaa – ja muokata ihmisten käsityksiä nykyaikaiseen suuntaan.

Naispainijoilla on tästä syystä isommat paineet todistaa jatkuvasti oma arvonsa ja se, että he ansaitsevat nousta kehään aivan yhtä lailla kuin miehetkin. Naispainijalla täytyy olla jotain ”muutakin tarjottavaa” kuin yhtäläiset painitaidot miespuolista vastustajaa vastaan. Luepa se uudelleen. Miksi. Naisen. Täytyy. Tehdä. ENEMMÄN. Kuin. Miespainijan. Saadakseen. SAMAT. Mahdollisuudet.

Showpainissa on kyse tarinoista, draamasta ja hahmoista. Kaikilla tulee olla yhtäläinen mahdollisuus menestyä, olla näkyvillä ja saavuttaa mestaruuksia. Tämä ei edes meillä Suomessa ole ollut vielä tähänkään mennessä mahdollista. Meillä ei ole painoluokkia emmekä ole eritelleet sitä, ketkä saavat painia keskenään ja ketkä eivät. Älkää tekään siis sortuko tähän erittelyyn.

Aiomme jatkossakin olla juuri niin naisellisia tai maskuliinisia kuin haluamme, eikä se vaikuta painitaitoihimme tai uskottavuuteemme millään tavalla.

FCF Wrestlingin naispainijat


Kolumnit eivät edusta Smarksiden mielipidettä, vaan ne ovat yksittäisten kirjoittajien näkemyksiä.

Smarkside

Smarkside

Eläköön showpaini!

Previous post

Viisi pointtia: FCF Wrestling Show Live (3.8.2019)

Next post

Vastaus: Sama toive koskee kaikkia sukupuolia

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *