Impact Wrestling

Katsaus Impact Wrestlingin vuoteen 2022

Impactin vuosi oli vähäisestä mediahuomiostaan ja isoja promootiota pienemmästä katsojakunnastaan huolimatta täynnä oikein hyvää tekemistä. Käyn tässä katsauksessa lävitse pääpiirteittäin, mitä kaikkea vuoden aikana tapahtui.


Mestaruuskuviot vuoden aikana

Päämestaruuskuvioissa isoin tarina oli Josh Alexanderin taistelu Jonahia vastaan aivan vuoden alussa ja nousu takaisin vuorenhuipulle haastamaan Moosea. Moose oli ryöstänyt Alexanderilta vyön vuoden 2021 Bound for Gloryssa käyttämällä Call Your Shot -pokaalinsa. Lopulta kevään Rebellionissa odotettu hetki tapahtui ja Alexander sai vihdoin aloitettua ansaitsemansa mestaruuskauden. Ja voi pojat, minkälainen kausi se onkaan ollut.  Alexander on tykitellyt kovia mestaruuspuolustuksia toinen toisensa perään muun muassa Tomohiro Ishiitä, Alex Shelleytä, Frankie Kazariania ja Mike Baileytä vastaan.

Moosen alkuvuoden mestaruuskautta ei sovi kuitenkaan aliarvostaa. Hän sai aikaan hyviä otteluita Matt Cardonan, Heathin ja W. Morriseynkin kanssa. Ennen mestaruuskautta en pitänyt Moosesta lainkaan eikä mies oikein muutenkaan ollut vakuuttanut. Mestaruuskauden jälkeen on kuitenkin selvää, että hän on Impactissa iso tähti ja jos ei tulevaisuudessa uudestaan mestari niin vähintään vahva haastaja.

Koko promootion sielu eli X-divisioona on poikkeuksetta tarjonnut juuri sitä mitä siltä odottaa: vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tästä vuodesta erityisen hienon on tehnyt ”Speedball” Mike Baileyn debyytti Hard to Killissä ja sitä seurannut tasaisen varma hyvien otteluiden. Bailey pääsi etenkin loistamaan  voitettuaan X-mestaruuden Ultimate-X -ottelussa Slammiversaryssa. Mestaruuskauden paras ottelu oli ehdottomasti Frankie Kazariania vastaan vaikka vyön tälle yllättäen hävisikin.

Mainittava on myös muutamia muita divarin kulmakiviä. Nykyinen mestari Trey Miguel feudasi sekä Steve Maclinin että pitkäaikaisen vihollisensa Ace Austinin kanssa ja kolmikon tähdittämät ottelut olivat Speedballin ohella X-divisioonan parhaimmistoa. Maclin on Miguel-feudin myötä noussut päämestaruuden tasolle ja Austin toimii nykyään joukkueena Chris Beyn kanssa liityttyään Bullet Clubiin. Impact-menestys onkin avannut ovia Japanin suuntaan Austinin ollessa mukana New Japanin Best of the Super Juniors -turnauksessa sekä Beyn kanssa Super Junior Tag Leaguessa.

Joukkuedivisioonassa on tapahtunut paljon vaikka se ei olekaan enää samassa loistossa kuin muutama vuosi sitten. Takavuosien tähtijoukkueet kuten LAX (Santana & Ortiz), The North tai Lucha Bros ovat hajonneet tai vaikuttavat muissa firmoissa. Onneksi Impactilla on yksi joukkue joka ei ”koskaan” vanhene eikä jätä firmaa eli Motor City Machine Guns.

MCMG:n tekeminen on aina laadukasta oli kyseessä yksilö- tai joukkueottelu ja sekä Alex Shelley että Chris Sabin ovat olleet selkeästi kantava voima siitäkin huolimatta että mestaruuden voittivatkin vasta näin vuoden lopulla. Ennen tuota ovat vyöt olleet joukkueilla kuten Good Brothers, Violent by Design ja viimeisimpänä Heathillä ja Rhinolla. Yleisimmin ”Hyvät veljet” olivat osallisina mestaruusotteluissa ja kuvioissa ennen kuin lähtivät takaisin WWE:hen.

Knockouts-divisioona ei menneenä vuonnakaan pettänyt vahvoine mestareineen. Vaikka en itse ole Mickie Jamesin suurin fani niin on myönnettävä, että uransa ehtoopuolella hän on edelleen hyvä suorittaja oikeaita vastustajia vastaan. Hänen mestaruuskautensa oli kelvollinen lukuun ottamatta Hard to Killin ottelua Deonna Purrazzoa vastaan. Loppuvuoden käynnissä ollut ”Last Rodeo”(ura loppuu seuraavaan tappioon) on toiminut Jamesin kohdatessa firman kovimmat naiset. On erittäin kiinnostava nähdä jatkuuko ura tulevassa Hard to Killissa ja saadaanko uusi mestaruuskausi vai päättyykö legendan ura tammikuun 13. päivän mestaruushaastoon Jordynne Gracea vastaan.

Mainitun Jamsein kauden jälkeen oli Tasha Steelzin aika nousta parrasvaloihin. Kausi oli jokseenkin unohdettava, siitäkin huolimatta että Steelz tuntui ja näytti mestarilta. Ehkä Steelzin aika ei vaan ollut vielä. Jordynne Grace taas teki saman kuin Speedball ja Alexander omissa divisioonissa eli on ollut vahva mestari kohdaten muun muassa Mia Yimin, Gisele Shawn ja Masha Slamovichin.

Naisten joukkuedivisioonasta ei paljoa positiivista ole sanottavaa. Joukkueita on jatkuvasti liian vähän ja olemassa olleet joukkueet ovat joko lopettaneet painin kokonaan (Iinspiration eli Jessica McKay ja Cassie Lee), hajonneet tai lähteneet firmasta. Tämän vuoden joukkuekuvioissa pyörineistä naisista Madison Rayne siirtyi AEW:n puolelle ja Tenille Dashwood WWE:hen johon myös Chelsea Greenin odotetaan saapuvan.

Jäljellä olevat joukkueet (Death Dollz sekä Steelz & Savannah Evans) ovat kyllä hyviä painijoita, mutta divisioona tarvitsee toimiakseen enemmän osallisia. Myös mestaruusotteluiden heikko taso syö paljon mestaruuden kiinnostavuutta. Itse lakkauttaisin vyöt ja debytoisin mielummin toisen yksilövyön.

Muut merkittävät kuviot

Muita tärkeitä tapahtumia ja feudeja oli myös suurimman osan vuodesta kestänyt Honor No More vastaan Impact Wrestling. Kuvio sai alkunsa kun Matt Taven, Mike Bennett, Maria Kanellis, PCO ja Vincent tekivät debyytin Hard to Killissä hyökättyään Impact-painijoiden kimppuun. Alkuun epäiltiin vierailevalla tähdellä ja sen hetkisellä ROH-mestarilla Jonathan Greshamilla olevan jotakin asian kanssa tekemistä. Epäluotettavaksi oletettu Steve Maclinkin epäiltiin olevan osa joukkiota. Kumpikaan epäillyistä ei lupsakkaan joukkoon kuulunut vaan ensimmäisen ison HNM/Impact-ottelun jälkeen valloitusjoukon johtajaksi paljastui ROH-alumni Eddie Edwards. Kuvio ROH-hylkiöiden ja Impact-uskollisten välillä jatkuikin melkein koko vuoden. Lopulta Honor No More hajosi kokonaan sen jälkeen kun Eddie epäonnistui mestaruushaastossaan Bound for Gloryssa. PCO tuhosi kaikki jäsenet Edwardsin syytettyä häntä kaikista joukon epäonnistumisista. Joukon tuhon jälkeen Kingdom (Taven, Bennett & Kanellis) on lähtenyt firmasta, Kenny King on piikkinä Mike Baileyn lihassa, PCOn paluuta odotetaan, sillä mies on vaihteeksi ”kuollut” ja Eddie Edwardsilla on edessään ottelu paluun tehnyttä Greshamia vastaan.

Mestaruuskautensa jälkeen Moose sai kohdata vanhojen virheidensä seuraukset. Moose oli hajottanut aiemmin ”Death Machinen” jalan laittaen tämän sivuun lähes vuodeksi. Sami Callihan palasi Under Siegessä, pieksi Moosen ja vihanpito sai jatkoa. Kaksikon välillä nähtiin kolme brutaalia kohtaamista: Monsters Ball (Slammiversary), Clockwork Orange House of Fun (Against all odds) ja Barbwire Massacre (Victory Road), jossa viimeisessä myös Steve Maclin oli osallisena. Tämän jälkeen on Moose on nahistellut Bhupinder Gujjarin ja Joe Hendryn kanssa.

Callihan puolestaan on ollut Bound for Glorysta lähtien törmäyskurssilla Violent by Designin -tallin kanssa. Joukon kokoonpano, johon kuuluivat Eric Young, Joe Doering ja Cody Deaner, koki kuitenkin rajuja muutoksia kesken kaiken. Doeringin aivosyöpä uusiutui ja hän vetäytyi pois ruudusta. Young puolestaan kirjoitettiin pois kuvioista, kun Deaner viilsi hänen kurkkunsa auki. Deanerista tuli uudelleennimetyn The Designin uusi johtaja ja uusiksi jäseniksi liittyivät debytoivat Alan Angels sekä Big Kon.


Vuoden ottelut:

Josh Alexander vs Speedball Mike Bailey (Impact 8.12)

Jordynne Grace vs Masha Slamovich 1 & 2 (Bound for Glory & Overdrive)

Jay White vs Alex Shelley (Sacrifice)

Speedball Mike Bailey vs Frankie Kazarian (Bound for Glory)

Josh Alexander vs Alex Shelley (Emergence)

The Kingdom vs Motor City Machine Guns (Bound for Glory)

Jonathan Gresham vs Chris Sabin (Hard to Kill)


Kuten varmasti tekstistä käy ilmi on vuosi ollut kaikin puolin tapahtumarikas ja on sisältänyt monia nimekkäitä vierailijoita kuten Jay Whiten, Tomohiro Ishiin sekä Aussie Openin.

Lähtijöitäkin on ollut monia, kun muun muassa Jake Something, Willie Mack, Mia Yim ja Chelsea Green lähtivät muille laitumille. Lovia paikkaamaan on onneksi saatu palkattua kova luokan korvaajia. Masha Slamovich, Killer Kelly, Jonathan Gresham sekä kaikkia inspiroiva Joe Hendry ovat osoittautuneet oikein oiviksi lisäyksiksi.


Vuoden 2023 tulee aloittamaan aiemmin jo mainittu Hard to Kill -tapahtuma perjantaina 13 tammikuuta. Tapahtuma on ostettavissa Fite-suoratoistopalvelusta. 

Kirjoitushetkellä tiedossa olevat ottelut:

Josh Alexander vs. Bully Ray (Full Metal Mayhem. Impact World Championship)

Jordynne Grace vs. Mickie James (Title vs Career, Knockouts World Championship)

Trey Miguel vs Black Taurus (X-division Championship)

Eddie Edwards vs Jonathan Gresham

Motor City Machine Guns vs Major Players vs Bullet Club vs Rhino & Heath (4-way Elimination Match for the World Tag Team Championship)

Joe Hendry vs Moose (Digital Media Championship)

Deonna Purrazzo vs Taylor Wilde vs Masha Slamovich vs Killer Kelly (#1 Contenders Match)

Rich Swann vs Steve Maclin (Falls Count Anywhere)

Pre-show: Death Dollz (Taya Valkyrie, Rosemary & Jessica) vs Tasha Steelz, Savannah Evans & Gisele Shaw

Pre-show: Alan Angels vs Speedball Mike Bailey vs KUSHIDA vs Action Mike Jackson vs Yuya Uemura vs Bhupinder Gujjar

Nico K.

Nico K.

20 vuoden katselukokemuksen omaava Impact-jälkipyykkinarujen vakioääni. Tituleerattu yhdeksi Suomen suurimmista Sami Callihan -faneista. Nostalgisoi useasti hajonneiden ja harvojen pitämien stablejen perään.

Previous post

Ludvig-äänestys 2022

Next post

Arvio & Jälkipyykkinaru #130: NJPW Wrestle Kingdom 17

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *