Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 19

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

19. joulukuuta 2010

John Morrison vs. King Sheamus
WWE TLC: Tables, Ladders and Chairs

 

Muistatteko vielä ne ajat, kun Jerry ”The King” Lawler ja Michael Cole riitelivät keskenään ja The Miz heilui painimaailman huipulla WWE:n mestarina? Entä muistatteko tämän tikapuuottelun, jossa King Sheamus ja John Morrison ottivat toisistaan mittaa ja yrittivät ansaita mestaruusmatsin sitä nimenomaista Miziä vastaan? Mikäli ette, niin nyt on syytä virkistää muistiaan ja nauttia tästä liki 20 minuuttia kestävästä jännitysnäytelmästä, joka oli TLC: Tables, Ladders and Chairsin ehdoton helmi vuonna 2010.

Sheamus ja Morrison olivat siis olleet sotajalalla jo pidemmän aikaa, ja ensimmäisenä kaksikko otteli keskenään Survivor Seriesissä, jossa voiton vei Morrison. ”The Celtic Warrior” Sheamus ei kuitenkaan jäänyt vihamiehensä jalkoihin vaan kosti tappionsa eräässä marraskuisessa Monday Night Raw’ssa, jossa hän voitti sen vuoden King of the Ring -turnauksen päihittämällä finaalissa juurikin Morrisonin (ja lisäsi sen jälkeen nimeensä sanan kuningas). Tilanne oli siis tasan, ja ratkaiseva ottelu määrättiin TLC-tapahtuman korttiin. Luvassa oli tikapuumatsi, jonka voittaja sai mestaruusmatsin WWE-mestari Miziä vastaan.

 

morrison sheamus wwe tlc 2010

 

Tyypillinen ongelma tikapuuottelussa on se, että matsin meno muistuttaa ennemmin näytöstä kuin taistelua. Tämä Morrisonin ja Sheamuksen välinen ottelu on sen sijaan tyylipuhdas kamppailu, jossa tikapuita käytetään vaarallisena aseena eikä pelkkänä ponnahduslautana. Aggressiivinen Sheamus pyrkii murskaamaan vihollisensa jalan, mutta sitkeä Morrison on valmis taistelemaan viimeiseen asti. Koko ottelussa nähdään oikeastaan vain yksi suuri spotti – ja sekin vasta matsin lopussa.

Tämä ottelu osoittaa, että myös vanhan koulukunnan tyyli voi purra 2010-luvun painifaneihin. Houstonilaisyleisö nimittäin kannustaa sympaattista Morrisonia vilpittömästi ja tahtoo ilkeälle Sheamukselle pahaa, vaikkei Morrison suorita tyypillisiä volttejaan tai muita huimaavia tekojaan matsin aikana. Vahva tarina kantaa hedelmää, josta painijat puristavat mehua irti ottelemalla mallikkaasti.

Katso ottelu WWE Networkissa!

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Arvio: NXT TakeOver: London

Next post

Livereportaasi – NXT TakeOver: London (Äänite)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *