Fave FiveJuttusarjat

Fave Five – 2/2016

Fave Five on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä ilmestyvä katsaus, jossa nimeän kuukauden viisi parasta painijaa tai joukkuetta. Katsaus on täysin subjektiivinen, eli painijoiden saavutuksilla tms. tekijöillä ei ole vaikutusta tässä kilpailussa. Hyvä painija on kiinnostava ja kykeneväinen painimaan hienoja matseja. Se ratkaisee. Painijat voivat edustaa mitä tahansa liigaa.

Päivitän jokaisen katsauksen jälkeen henkilökohtaista tilastoani, josta näkee helposti sen, kenestä olen tykännyt ja kuinka paljon. Kuukauden paras painija tai joukkue saa viisi pistettä, toiseksi paras neljä pistettä, kolmanneksi paras kolme pistettä, neljänneksi paras kaksi pistettä ja viidenneksi paras pisteen.


 

 

 favefive-charlotte

5. Charlotte (WWE)

WWE:n Divas-mestari Charlotte on noussut viime kuukausien aikana painijaksi, jonka matseja ja kohtauksia odotan aina innolla. Syy piilee siinä, kuinka hyvä hahmo Charlotte on. Viihdyttävä nilkki, joka tekee mitä tahansa voittaakseen. Myös ”The Nature Boy” Ric Flairilla on näppinsä pelissä Charlotten nousussa: syntyy kutkuttava ristiriita, kun rakastettava Ric viilaa Becky Lynchin tai Brie Bellan kaltaista altavastaajaa linssiin. Suurin kunnia kuuluu kuitenkin Charlottelle itselleen, sillä nainen vetää rooliaan erittäin hyvin ja loistaa eritoten verbaalisesti. Yhtäkään klassikko-ottelua hän ei ole vielä päässyt WWE:n puolella vetämään, mutta uskon, että asiaan tulee muutos WrestleMania 32:ssa.

 

The Young Bucks

4. The Young Bucks (NJPW/ROH)

Young Bucksin helmikuu alkoi tappiolla, kun kaksikko hävisi IWGP:n Junior Heavyweight Tag Team -mestaruuden Matt Sydalin ja Ricochetin joukkueelle NJPW:n The New Beginning in Osaka -tapahtumassa. Jo siinä samassa show’ssa tapahtui kuitenkin jotain positiivista – Matt ja Nick kykenivät auttamaan Bullet Clubin uuden johtajan, Kenny Omegan, voittoon Hiroshi Tanahashista. He tekivät sen vieläpä innovatiivisella tavalla, sillä kaksikko oli koko ottelun ajan piilossa kehän alla ja lähetti samaan aikaan itsestään kuvia sosiaaliseen mediaan. Osakan jälkeen Young Bucks loisti Ring of Honorin Japanin-kiertueella, jonka aikana joukkue onnistui yhdessä Omegan kanssa päihittämään Toru Yanosta ja Jay ja Mark Briscoesta koostuvan trion ja nousemaan siten NEVER Openweight 6-Man Tag Team -mestareiksi. Kuukauden kruunasi ROH:n 14th Anniversary Show, jossa Young Bucks ja Omega (eli The Elite) ottelivat upean matsin ACH:ta, Matt Sydalia ja Kushidaa vastaan. Mainio kuukausi mainiolta joukkueelta.

 

Hiroshi Tanahashi

3. Hiroshi Tanahashi (NJPW/ROH)

”Ace of the Universe” Hiroshi Tanahashi on takuuvarma suorittaja, jonka ottelut viihdyttävät aina. Helmikuussa yksi Hiroshin matseista nousi kuitenkin ylitse muiden: hänen ja Kenny Omegan välinen taistelu IWGP:n Intercontinental-mestaruudesta. Matsissa oli kaikkea sitä, mitä hyvältä ottelulta vaaditaan – jännitystä, draamaa, juonenkäänteitä ja silmiä hiveleviä painiliikkeitä. Täyden kympin veroinen kohtaaminen, jossa Omegasta kuoriutui pitkälti nimenomaan Tanahashin ansiosta kirkas tähti. Hiroshi ehti painimaan helmikuun aikana myös Yhdysvalloissa, kun hän otteli toverinsa Michael ”Big Mike” Elginin rinnalla Briscoen veljeksiä vastaan ROH:n 14th Anniversary Show’ssa Las Vegasissa.

 

favefive-dean_ambrose

2. Dean Ambrose (WWE)

”The Lunatic Fringe” Dean Ambrose on Charlotten ohella toinen ensikertalainen Fave Five -listauksessani. En ole aiemmin lukeutunut Ambrosen suurimpiin faneihin, mutta helmikuussa miestä käsiteltiin niin hyvin, että hän nousi kertaheitolla suosikkieni joukkoon. Sekopäisen sisukas Ambrose on parhaimmillaan nimenomaan silloin, kun hän taistelee selviytymisestä – ei silkasta voitosta. Niinpä hänen juonikuvionsa ”The Beast Incarnate” Brock Lesnarin kanssa oli – ja on yhä – todella nautinnollista seurattavaa, ja vaikka on sääli, ettei Dean päässyt ottelemaan Triple H:ta vastaan WWE World Heavyweight -mestaruudesta WrestleManiassa, niin ison luokan matsi Brock Lesnarin kanssa saattaa olla todellinen onni onnettomuudessa. Minä nimittäin uskon, että Ambrose tekee Dallasin illassa lopullisen läpimurtonsa WWE:n huipulle – päättyi ottelu sitten hänen tai Lesnarin voittoon.

 

favefive-kenny-omega

1. Kenny Omega (NJPW/ROH)

”The Cleaner” Kenny Omega on ollut hyvä ottelija, esiintyjä ja hahmo aina, mutta mies ei ole milloinkaan aikaisemmin ollut yhtä kuumissa liekeissä kuin juuri nyt. Syy Omegan yhtäkkiseen nousuun ja liekehdintään on se, että NJPW:n oli täytettävä AJ Stylesin jättämä aukko jollakulla ulkomaisella painijalla, ja Kenny oli se, jonka he kyseiseen rooliin valitsivat – ja todella hyvä niin! Jotkut fanit kritisoivat, että Omegan tulisi olla vakavampi ja tiukkapipoisempi hahmo nyt nosteensa myötä, mutta minun mielestäni Kennyn erinomaisuus piilee nimenomaan siinä, että hän saa sekoilla vapaasti ja käyttäytyä juustoisen pahiksen lailla. Erityisen hyvin se Kennyn erinomaisuus ilmeni New Beginning in Osaka -tapahtumassa, jossa hän nappasi valtavan voiton Hiroshi Tanahashista ja otteli minun kirjoissani vuoden parhaimman matsin tähän mennessä. Omega oli kirkkain tähti myös ROH:n 14th Anniversary Show’ssa, jossa uunituore IWGP Intercontinental -mestari (ja NEVER Openweight 6-Man Tag Team -mestari) sai sankarin vastaanoton ja oli mukana tapahtuman selkeästi parhaimmassa matsissa. Tämä, hyvät lukijat, tulee olemaan Omegan vuosi.


 

Pistepörssi (2015–2016):
1. AJ Styles (22 p.)
2. Hiroshi Tanahashi (10 p.)
3. Brock Lesnar (8 p.)

4. Jay Lethal, Kenny Omega (7 p.)
6. The New Day (6 p.)
7. Shinsuke Nakamura, The Undertaker, Tomohiro Ishii, The Young Bucks (5 p.)
11. Alberto Del Rio, Bayley, Dean Ambrose, Kazuchika Okada, Valentine (4 p.)
16. Sasha Banks, Tetsuya Naito, Tomoaki Honma (3 p.)
19. Asuka, Ricochet, Roman Reigns (2 p.)
22. Charlotte, Kevin Owens, Michael Elgin, Seth Rollins, Tyler Breeze (1 p.)

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Kielteisyydestä kiitollisuuteen – katsaus Daniel Bryanin WWE-uraan

Next post

Ennakko: New Japan Cup 2016

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.