InhokitJuttusarjat

Inhokit: Jeff Jarrett – ”Ja voi veljet sentään, tästä JJ ottikin kaiken ilon irti”

Inhokit on psykoanalyyttinen juttusarja, jossa Smarksiden sisällöntuottajat esittelevät omia inhokkejaan showpainin ihmeellisestä maailmasta avautuvat omista antipatioistaan koko kansan nähden.


Jos minua pyydetään tiivistämään ajatukseni Jeff Jarrettista yhteen lauseeseen, niin vastaukseni kuuluu näin: huono painija, vielä huonompi buukkaaja.

Antipatiani Tupla-J:tä kohtaan kumpuavat pääasiassa hänen vuosistaan Total Nonstop Action Wrestlingissä eli TNA:ssa. Rakastin tuota liigaa, ja paperilla katsottuna sillä olikin nolkytluvun aikana kaikki mahdollisuudet tuottaa erinomaista showpainiviihdettä. Päättömät buukkausratkaisut kuitenkin veivät parhaimman terän, ja lopulta LOLTNA kasvoi eräänlaiseksi painifanien sisäpiirin vitsiksi.

Jeff Jarrettin erityisasema TNA:ssa oli perua siitä, että hän oli kesällä 2002 perustamassa promootiota isänsä Jerry Jarrettin rahoilla. Pian Panda Energyn toimitusjohtaja Robert Carter osti TNA Wrestlingin osake-enemmistön, ja käytännön toimista vastuuseen laitettiin tytär Dixie Carter. Jarrett kuitenkin pysyi edelleen vähemmistöomistajana – ja ennen kaikkea säilytti asemansa buukkaajana. Dixie Carter oli johtaja vain nimellisesti.

Ja voi veljet sentään, tästä JJ ottikin kaiken ilon irti. Vuosien 2002–2006 välillä Jarrett piti hallussaan NWA-TNA:n World Heavyweight -mestaruutta kuuteen eri otteeseen ja löysi itsensä toistuvasti pääotteluista. Vuodesta 2007 alkaen Jarrettin rooli alkoi hieman pienentyä, mutta aika ajoin hän oli näkyvästikin esillä – aina suuren mittaluokan pääkuvioissa.

On epäselvää, missä määrin Jarrett oli vastuussa TNA:n pähkähulluimmista buukkauspäätöksistä, mutta varmaa kuitenkin on, että hän käytti takahuoneissa merkittävää valtaa. Ainakin siihen asti, kun Hulk Hogan ja Eric Bischoff saapuivat paikalle tammikuussa 2010.

Jarrettin ansioluettelo on lähes loppumaton. Mestaruuksia on kertynyt WWE:stä, WCW:stä, TNA:sta ja lukuisista muista promootioista. Tämän lisäksi Jarrett nimitettiin vuonna 2018 WWE:n Hall of Fame -kunniagalleriaan, ja tammikuussa 2019 WWE palkkasi hänet listoilleen tuottajan nimikkeellä.

Tyhmempi voisi kysyä: millä meriiteillä?


Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

NXT UK saa viisi uutta painijaa - mukana Suomessa vieraillut naispainija

Next post

Kuka saa kunnian päästä ensimmäisenä Smarksiden Hall of Fameen? – Äänestys on käynnissä nyt!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *