#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Blizzard Yuki vs. Mariko Yoshida (1994)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Käsittelimme tuoreimmassa Jälkipyykkinarussa brittiläisen Pro Wrestling EVE:n Wrestle Queendom -tapahtuman, jota markkinoitiin Euroopan kaikkien aikojen suurimpana naisten showpainitapahtumana. Tämän innoittamana päätin nostaa #MaanantainMatsiksi ottelun historian suurimmasta naispainitapahtumasta.

AJW Doumu Super Woman Great War ~ Big Egg Wrestling Universe oli All Japan Women’s Pro Wrestling -promootion järjestämä megashow, joka käytiin Tokyo Domessa 20.11.1994. Show’ssa nähtiin AJW:n omien tähtien lisäksi painijoita myös japanilaisista joshipromootioista GAEA Japan, JWP ja Ladies Legend Pro-Wrestling. Mukana oli myös naispainijoita Frontier Martial-Arts Wrestlingistä, ja jopa WWE:n naisten mestari Alundra Blayze oli kortissa puolustamassa vyötään Bull Nakanoa vastaan. Lisäksi tapahtumassa nähtiin myös potkunyrkkeilyä, shoot boxingia sekä sitä ihan oikeaa vapaapainia. Eikä tässä vielä kaikki, sillä show’hun oli ahdettu myös kääpiöiden matsi ja Michinoku Pro’n miesten joukkueottelu.

Tapahtuman kortissa oli yhteensä huimat 23 ottelua, ja kestoa istumalihakset äärirajoille vievät kymmenen tuntia. Jos et uskalla lähteä katsomaan mammuttimaista tapahtumaa kokonaan, kannattaa ottaa haltuun ainakin 90-luvun joshin ykkösnimillä ladattu V*TOP Five Star -turnaus – esimerkiksi Aja Kongin ja Manami Toyotan avauskierroksen ottelu sai Dave Meltzeriltä viiden tähden arvosanan.

Turnauksen ulkopuolisista matseista Mariko Yoshidan ja Blizzardin Yukin kohtaaminen on tapahtuman kirkkainta kärkeä, jolle Meltzeriltä lohkesi neljä tähteä. Rankkaa matsia edeltävät näyttävät sisääntulot, jotka jo itsessään ovat katsomisen arvoisia. Kerrottakoon lopuksi vielä knoppitietona että Blizzard Yukin sisääntulomusiikkina soivaa kappaletta on käyttänyt myös NJPW:stä ja 90-luvun loppupuolen WWE:stä tuttu Taka Michinoku.

Blizzard Yuki vs. Mariko Yoshida (AJW Big Egg Wrestling Universe, 20.11.1994)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Jälkipyykkinaru #5: Pro Wrestling Eve - Wrestle Queendom

Next post

#MaanantainMatsi - Erik Isaksen vs Juhana Karhula (2016)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *