#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – John Cena vs. CM Punk (2011)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


CM Punk teki hiljattain paluun WWE:n ohjelmistoon esiintyessään FOX-kanavan WWE Backstage -ohjelmassa. Punk tunnetaan pitkävihaisena ja oman arvonsa tuntevana persoonana, joten paluu WWE:n perheeseen edes toisen yhtiön leivissä oli monille yllätys.

Punk ehti olla WWE-uransa aikana olla mukana monessa ja voitti lähestulkoon kaiken, mitä WWE:ssä on ylipäätään mahdollista voittaa. Heinäkuussa 2011 hänen sopimuksensa oli kuitenkin päättymässä, mutta hän oli onnistunut voittamaan itselleen ykköshaastajuuden WWE:n mestaruuteen. Mestaruuteen, jota hän ei ole koskaan urallaan kantanut. Mestaruuteen, jota sillä hetkellä kantoi firman kansikuvapoika John Cena.

Punk hyökkäsi Cenan kimppuun viikko sen jälkeen kun oli voittanut ykköshaastajuuden ja piti rampilla puheen, joka nykyään pipebombina tunnetaan. Punk haukkui Cenan, WWE:n johtoportaan, fanit ja rikkoi samalla neljättä seinää. Putkipommin seurauksena Punkilta riistettiin ykköshaastajuus, mutta Cena koki, että häntä on loukattu aivan tarpeeksi ja vaati, saada otella Punkia vastaan Money in the Bank -tapahtumassa 17. heinäkuuta.

Ja se ottelu myös tapahtui. Vihattu kultapoika vastaan firman kipupisteitä ja ongelmia avannut kapinallinen. Kapinallinen, joka on mahdollisesti lähdössä koko yhtiöstä heti kun ilta on ohi. Kapinallinen, jonka kotikaupungissa tapahtuma käydään.

Kun yhdistetään tulikuuma ja faneja puhutteleva tarina, sekä mielettömällä energialla varustettu live-yleisö, niin yleensä tuloksena on klassikko-ottelu. Punkin ja Cenan ottelua pidetään modernina klassikkona, ja se olikin ensimmäinen WWE:ssä käyty ottelu sitten vuoden 1997, joka sai painijournalisti Dave Meltzeriltä täydet viisi tähteä.


John Cena (c) vs. CM Punk – WWE Championship Match (WWE Money in the Bank 17.7.2011)

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

#PerjantainPromo - I Quit! (2010)

Next post

Jälkipyykkinaru #70: Pro Wrestling Noah The Best 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *