#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Kana vs. Meiko Satomura (2014)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Asukan nimi lyötiin toissaviikon sunnuntaina WWE:n historiankirjoihin kun 36-vuotias japanilainen selviytyi voittajaksi kaikkien aikojen ensimmäisessä naisten Royal Rumble -ottelussa. Asukan meriiteistä löytyy myös 510 päivää NXT:n naistenmestarina, joka on WWE:n modernin aikakauden pisin mestaruuskausi.

Ennen kuin Asuka teki historiaa ja takoi ennätyksiä WWE:n kehissä, tunnettiin hänet nimellä Kana.

Legendaarisella Korakuen Hall -areenalla Kanan itse organisoimassa Kana Pro Mania -tapahtumassa nähtiin todellinen japanilaisen naispainin titaanien kohtaaminen helmikuussa 2014. Tapahtuman pääottelussa Kana kohtasi kokeneen veteraanin Meiko Satomuran, jonka painiura alkoi Gaea Japan -promootiossa 1995. Satomura perusti 2006 Sendai Girls Pro Wrestlingin joka on nykyään yksi Japanin johtavista ja kovatasoisimmista joshipromootioista.

Kana nousee ottelussa kehään hieman banjoa muistuttavan japanilaisen shamisenin tahdissa. Kyseinen instrumentti on yksi kabuki-teatterin tärkeimmistä soittimista, ja yllättäen sen käyttö tässä ottelussa ei rajoitu pelkästään sisääntulomusiikin esittämiseen. Kun soittoon yhdistetään myös sinertävä tunnelmavalaistus, saa ottelu suorastaan psykedeelisen kuorrutuksen. Matsi itsessään on tyylipuhdasta, kovaa ja sulavaa painia joka olisi ensiluokkaista jo itsessään, mutta valojen ja musiikin tuomat lisämausteet tekevät siitä lähes spirituaalisen kokemuksen.

Tyhjennä siis mielesi hetkeksi arjen murheista ja uppoudu hetkesi totaaliseen paininirvanaan.

Kana vs. Meiko Satomura (Kana Pro Mania, 25.2.2014)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

FCF-veikkaus 2018: Wrestling Show Live! (3.2.)

Next post

Podcast: Ludvig-palkinnot 2017

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *