#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Kenta Kobashi vs Kensuke Sasaki (2005)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Pro Wrestling Noah, tuo AJPW:n suuren exoduksen tuotos, eli loistonsa vuosia 2000-luvun alkupuolella. Tähtinään Mitsuhara Misawa, Kenta Kobashi ja Jun Akiyama sekä junioridivisioonassaan painoluokkansa ehdottomat kärkinimet koko maailman mittapuulla, KENTA ja Naomichi Marufuji, NOAH oli Japanin kuumin tuote. Tuon kulta-ajan kulminaatiopisteenä pidetään kesän 2005 Destiny-tapahtumaa, jota on useasti nimitetty yhdeksi historian kovimmista tapahtumista. Valitettavasti seuraavat kymmenen vuotta ovat olleet NOAH:lle tasaista laskun aikaa yhtiön käydessä konkurssin partaalla vanhojen tähtien lähtiessä kehästä.

Mutta palataan vuoteen 2005. Kobashi oli päättänyt ennätyksellisen mestaruuskautensa samana vuonna, mutta oli edelleen koko promootion kirkkain tähti. Kobashi oli alun perin All Japanin kasvatteja ja yksi legendaarisesta ”Neljästä Pilarista.” Vastustajana oli kuitenkin ulkopuolinen valloittaja. Kensuke Sasaki, kaksinkertainen IWGP:n raskaan sarjan mestari, oli jättänyt New Japanin taakseen ja suuntasi kohti vehreämpiä laitumia. NOAH tarttui tilaisuuteen ja buukkasi ainutkertaisen unelmaottelun Kobashin ja Sasakin välille lähes täpötäyteen Tokyo Domeen.

Tämä ottelu tunnetaan parhaiten sairaasta chop-taistelusta kahden härkämäisen taistelijan kesken. Älä missaa tätä brutaalia näytöstä!

Kenta Kobashi vs Kensuke Sasaki (NOAH Destiny, 18.7.2005)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Smarkin sävel – 4/2018

Next post

WWE-veikkaus 2018: Backlash

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.