#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Leatherface I & Leatherface II vs. Shoji Nakamaki & Hiroshi Ono (1994)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Wrestling International New Generation eli W*ING oli vuonna 1991 perustettu japanilainen promootio, joka tarjosi verenhimoisille painifaneille brutaaleja deathmatch –otteluita. Promootion perustivat myös deathmatcheistaan tunnetusta Frontier Martial-Arts Wrestlingistä lähteneet Kazuyoshi Osako ja Kiyoshi ”Mickey” Ibaragi, jotka houkuttelivat mukaan myös FMW:n ykkös-heelin, legendaarisen Mr. Pogon sirppeineen.

W*ING suistui konkurssiin jo vuonna 1994, mutta sen tuhkista nousi promoottori/bookkaaja Victor Quiñonesin toimesta uusi firma nimeltään International Wrestling Association of Japan vielä saman vuoden aikana. IWA Japanin vuonna 1995 järjestämä Kawasaki Dream –turnaus, ja varsinkin sen finaaliottelu Cactus Jackin ja Terry Funkin välillä on kuolonotteluiden ehtaa klassikomatskua, mutta siitä lisää ehkä joskus toiste.

Yksi kulttisuosioon nousseen W*ING:in parhaita juttuja oli länsimaisista kauhuelokuvista räikeästi napatut gimmickit. Kenties suosituin oli Teksasin moottorisahamurhista lainattu Leatherface, eli maskissa ja essussa esiintynyt Corporal Kirchner, jonka jotkut saattavat muistaa myös 90-luvun alun WWF:stä. Kirchner päätyi yhdessä vaiheessa puoleksi vuodeksi linnaan tapeltuaan rajusti fanin kanssa, jolloin Leatherface-hahmo annettiin eteenpäin Rick Pattersonille.

Molemmat Leatherfacet ottelivat myöhemmin IWA Japanissa joukkueena Shoji Nakamakia ja Hiroshi Onoa vastaan, ja sehän on tämän viikkoinen #MaanantainMatsi. Barbed Wire Boards & Nail Hell Death Match starttaa kohdasta 1:21:40. Kannattaa kuitenkin myös kurkata Leatherfacejen sisääntulo, jossa villit monsterit jahtaavat yleisöä moottorisahojen kanssa.

Leatherface I & Leatherface II vs. Shoji Nakamaki & Hiroshi Ono (IWA Japan, 13.12.1994)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Kolumni: Go be a fan

Next post

Jälkipyykkinaru #67: FCF Sideshow Halloween Edition 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *