#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Legion of Doom vs. Nasty Boys (1991)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Historian viides Survivor Series -tapahtuma järjestettiin 27. marraskuuta 1991. Tapahtumaan otettiin alkulämpöä kuusi päivää aiemmin mielenkiintoisella markkinointitempauksella, kun Legion of Doom kohtasi inhottavat Nasty Boysit joukkueottelussa The Arsenio Hall Show’ssa.

Ainakin elokuvista Prinssille morsian (1988) ja Harlemin yöt (1989) tutun näyttelijän ja koomikon Arsenio Hallin juontamassa talk show –ohjelmassa käyty ottelu oli siitä erikoinen, että panoksena olivat tuolloin Hawkin ja Animalin vyötäröllä komeilleet WWE:n joukkuemestaruusvyöt. Kyseessä on siis yksi niistä harvinaisista tapauksista kun WWE:n omistamasta mestaruudesta on oteltu firman ulkopuolella.

Painijoita on vuosien saatossa toki nähty usein vieraina puheohjelmissa höpöttämässä, mutta matseja harvemmin on nähty. Ainakin tässä tapauksessa otteluun on panostettu kiitettävästi. Hall hypettää aluksi yleisöä, selostamoon on raahattu kommentoimaan Jake ”The Snake” Roberts ja ”Mean” Gene Okerlund, ja ennen toimintaa kajautetaan jopa ilmoille Yhdysvaltojen kansallislaulu R&B –laulaja Ollie Woodsonin toimesta. Yleisökin on kiitettävän hyvin mukana menossa, ja Nasty Boys hukutetaan buuaksiin kun he astelevat kehään.

Itse ottelu on lyhyt rykäisy, mutta kaiken sitä ympäröivän hälinän myötä alla oleva reilu kymmenminuuttinen on viihdyttävä aikakapseli lähes 30 vuoden takaa. Nauti!


Legion of Doom (c) vs. Nasty Boys – WWF Tag Team Championship Match (The Arsenio Hall Show, 21.11.1991)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Jälkipyykkinaru #34: Orange Cassidy is Doing Something, or Whatever, Who Knows???

Next post

Superstar Shake-up ohi – Roman Reigns siirtyy SmackDowniin ja tulossa myös Helsinkiin

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *