JuttusarjatMatin matsit

Shawn Michaels vs. The Undertaker (WWE WrestleMania 25)

Matin matsit on juttusarja, jossa muistellaan menneitä otteluita. Uusi artikkeli julkaistaan aina maanantaisin. Juttusarja keskittyy 2000-luvun otteluihin, joita on lähetetty maksutelevisiossa.


 

Tapahtuma: WWE WrestleMania 25

Sijainti: Houston, Teksas (Reliant Stadium)

Päivämäärä: 5.4.2009

Katso ottelu WWE Networkissa!

Singles Match

Shawn Michaels vs. The Undertaker

Tämän ottelun taustatarina ei ollut mitenkään ikimuistettavan erityinen. No Way Out -tapahtumassa Shawn Michaels oli saanut päätökseen kuvionsa JBL:n kanssa ja The Undertaker puolestaan täpärästi hävinnyt WWE:n mestaruuden Triple H:lle. Oli selvää, että jonkun täytyi yrittää rikkoa Undertakerin WrestleMania-voittoputkea. Haastaja ratkaistiin eräässä Raw’ssa, jossa Michaels kohtasi Vladimir Kozlovin – ja Shawn selviytyi voittajaksi. Viimeisinä viikkoina tarinaan saatiin kyllä luotua kiitettävästi jännitystä, ja asetelmia haettiin jopa raamatullisista lähtökohdista – uskovainen Michaels edusti valoa, Undertaker pimeyttä. Tätä teemaa jatkettiin hienosti ottelijoiden upeissa sisääntuloissa.

Undertaker ja Michaels olivat kohdanneet yksilöottelussa viimeksi Royal Rumblessa 1998. Kyseessä olikin kohtalokas ottelu, koska juuri siinä matsissa Michaels hajotti selkänsä ja jäi muutamaa kuukautta myöhemmin yli neljäksi vuodeksi sivuun kehätoiminnasta. Royal Rumble -ottelussa vuonna 2007 kaksikko vastasi koitoksen lopputaistelusta, joka olikin monen mielestä kaikkien aikojen paras sellainen. Tuostakin oli kerennyt kulua jo reilusti yli kaksi vuotta, mutta nyt vihdoin WWE toteutti tämän fanien toivematsin.

 

hbk vs undertaker wrestlemania 25 b

 

Niin kovat kuin ennakko-odotukset olivatkin, ottelu ylitti ne kaikki – heittämällä. Kun keskustellaan parhaimmasta painiottelusta WWE:n historiassa, tämä on aina ehdolla. Niin mielettömän hieno painiottelu tässä nähtiin. Matsi jakaantui ikään kuin kahteen osaan. Ensimmäinen vartti oli sulavaa painia ja toimivaa rakentelua loppuhuipennusta kohden. Noin ottelun puolivälissä nähtiin iso spotti, kun Undertaker syöksyi pää edellä kehästä ulos tyrmäten samalla kameramiehen, jonka Michaels tahallisesti tuuppasi Undertakerin eteen.

Tuon hulppean hetken jälkeen ottelijat keräilivät itseään muutaman minuutin ajan, ja matsi käytännössä pysähtyi kokonaan – mutta odotus oli sen arvoista. Tuon jälkeiset 13–14 minuuttia nimittäin olivat niin jumalaista painitykitystä, ettei moista ole ennen tai sen jälkeen nähty. Tuohon aikaväliin mahtui monta upeaa spottia ja ehkä lajin historian jännittävimmät tilanteet. Ikimuistoisesti on painunut mieleeni Jim Rossin sanat: ”I just had an out-of-body experience!”

Käytännössä täydellinen ottelu. Toki voi kritisoida sitä, että tapahtumat pysähtyivät pitkäksi aikaa Undertakerin kuolonloikan jälkeen, mutta se ei kokonaisuutta häirinnyt. Kyseessä on siis erittäin harvinainen viiden tähden ottelu, joka kuuluu jokaisen painifanin yleissivistykseen. Monen mielestä WrestleManian historian paras painiottelu, ja se kertoo paljon.

10/10

 

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Anna palautetta ja osallistu arvontaan!

Next post

Ennakko: Wrestling Show Live! 21.5.2016

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.