KolumnitWWE

Goldbergin ja Lesnarin revanssi

Bill Goldberg oli showpainin suurimpia tähtiä lajin kultavuosina 1990-luvun lopulla. Goldberg oli niin suosittu, että hänestä tuli osa populaarikulttuuria Yhdysvalloissa. Parhaimpina vuosinaan 1997–1999 Golberg veti vertoja jopa ”Stone Cold” Steve Austinille ja The Rockille. Käynti painimaailman huipulla oli kuitenkin verrattain lyhyt. WCW:n kaaduttua katosi myös Goldberg.

Keväällä 2003 hän sitten saapui WWE:hen, jossa vietti ainoastaan yhden vuoden. Goldbergin WWE-ura herätti monissa ristiriitaisia tunteita. Mies toki oli oma vakuuttava itsensä, mutta miksikään varsinaiseksi ilmiöksi hän ei enää noussut. Monet kritisoivat Goldbergin hahmoa, joka ei sietänyt hävitä. Kyseenalaista oli myös Goldbergin itsensä intohimo painia kohtaan – yleinen käsitys oli, että Goldberg lähti WWE:hen pelkästään rahan vuoksi. Goldbergin viimeisin ottelu nähtiin 14. maaliskuuta 2004. Silloin vastassa oli Brock Lesnar ja tapahtumana WrestleMania XX.

Tällä hetkellä Goldberg on 49-vuotias, ja hänen viimeisimmästä painiottelustaan on vierähtänyt vuosikymmen. Nuoremman polven WWE-faneille Goldberg lienee tyystin tuntematon suuruus. Paria hassua Legends of Wrestling -kiertueen pikaesiintymistä lukuun ottamatta Goldberg on pysytellyt poissa painikehistä koko tuon ajan. On täysi arvoitus, mitä mies pystyy enää tarjoamaan lyhytkestoisen nostalgiatripin lisäksi.

 

goldberg-vs-lesnar-wrestlemania-20

Goldberg päihitti Brock Lesnarin WrestleMania XX:ssä. Ottelua tuomaroi ”Stone Cold” Steve Austin.

 

Oma arvioni on, ettei Goldbergilla tosiaan ole kovinkaan paljoa annettavaa. Mikäli hän olisi oikeasti halunnut intohimoisesti palata painikehään, se olisi voinut onnistua milloin tahansa. Liki 50-vuotiaana ukonköriläänä Goldbergia tuskin kiinnostaa lähteä reissaamaan viikoittain ympäri Amerikkaa – ja koko maailmaa. Raha voi tietysti houkuttaa, mutta vähänkään pidemmällä aikavälillä kahiseva on motivaattorina huono.

Goldbergin ja Lesnarin välinen WrestleMania-ottelu oli katastrofi. Kumpikin painija oli lähdössä WWE:stä pois, eikä kaksikkoa sen suuremmin kiinnostanut tarjota mitään ylimääräistä Madison Square Gardenin yleisölle. Fanit tiesivät tilanteen ja torpedoivat siksi ottelun kulun osoittamalla mieltään painijoita vastaan. Tuloksena oli totaalinen pannukakku.

Luulen kuitenkin Goldbergilta ja Lesnarilta löytyvän sen verran ammattiylpeyttä, että he haluavat hyvittää paitsi Vince McMahonille myös omille faneilleen tuon yli vuosikymmenen takaisen WrestleMania-fiaskon. Oma merkityksensä on varmasti myös sillä, että WWE:n uutta videopeliä on markkinoitu nimenomaan Goldbergilla. Odotan ottelua mielenkiinnolla, vaikken usko, että se nousee kovinkaan hyväksi koitokseksi perinteisen tähtiarvosana-asteikon standardeilla. Tunnelmaltaan matsi saattaa sen sijaan nousta aivan vuoden parhaimmistoon. Goldberg vs. Lesnar II nähdään oletettavasti Survivor Seriesissä, ja sitä myöten Goldberg ripustanee saappaansa naulaan – viimeisen kerran.

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Ennakko: NJPW King of Pro-Wrestling 2016

Next post

Spandex Sapiens Tour: Ropecon

1 Comment

  1. Heidi
    20.11.16 at 20:01 — Vastaa

    Uskoisin Goldbergin vetävän kolme matsia, häviö ja sitten draaman kautta voittoon.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *