KolumnitWWE

Kolumni: Dean Ambrosen tapauksessa syyllinen löytyy peilistä

Royal Rumblen jälkihöyryissä Pro Wrestling Torchin Wade Keller uutisoi, että Dean Ambrose olisi jättämässä WWE:n sopimuksen päättyessä huhtikuun lopulla. Artikkelissa kerrotaan, että Vince McMahon olisi tarjonnut jatkosopimusta sekä palkankorotusta, josta Ambrose olisi kieltäytynyt. Syyksi kerrotaan Ambrosen turhautuminen hahmonsa buukkaukseen. Erikseen mainitaan, että kyseessä ei ole neuvottelutaktiikka, jolla Ambrose pyrkisi lypsämään rahakkaampaa tarjousta.

Mikäli puheet Ambrosen tyytymättömyydestä hahmonsa kehitykseen ja buukkauksellisiin ratkaisuihin pitävät paikkaansa, niin pidän tätä suorastaan hämmästyttävänä. Edeltävän kuuden vuoden aikana kenellekään ei ole tarjottu niin paljon näytön paikkoja ja mahdollisuuksia kuin Shieldin kolmikolle, Roman Reignsille, Seth Rollinsille ja Dean Ambroselle. Jokainen heistä on pitänyt vuorollaan hallussaan mestaruuksia ja ollut WWE:n ohjelmistojen polttavassa valokeilassa. Jokaisella heistä on ollut myös vastoinkäymisensä. Rollins sekä Ambrose ovat joutuneet olemaan pitkiä pätkiä sivussa loukkaantumisten vuoksi ja Reignsin ikävä sairastuminen leukemiaan tiedetään hyvin.

WWE:n myrskyisässä aallokossa monet ottelijat ovat joutuneet hahmon kehityksensä osalta tuuliajolle. Chad Gable, Dolph Ziggler, Sasha Banks ja moni muu saattaisi olla hyvästä syystä turhautunut bookkaukseensa. Objektiivisesti katsottuna Dean Ambrosella ei pitäisi olla mitään valittamisen aihetta.

Ambrose palasi loukkaantumisensa jäljiltä televisioon elokuussa 2018 juuri SummerSlamin alla, ja syksyn aikana Shield palasi yhteen. Koko tämän kuvion keskiössä oli nimenomaan Ambrose, jonka heel turnilla kiusoiteltiin useaan otteeseen. Lopulta tämä käännös sitten tapahtui 22.10.2018 lähetetyssä Raw’ssa, joka muistetaan myös Roman Reignsin dramaattisesta ilmoituksesta, että hän on sairastunut leukemiaan.

Dean Ambrosen heel turn tapahtui symbolisesti ratkaisevalla hetkellä ja siitä seurasi pitkä feudi Seth Rollinsin kanssa. Tässä yhteydessä Ambrosen tunnusmusiikki uusittiin ja hän sai mahdollisuuden tehdä ”normaalista” poikkeavia promoja, joissa esimerkiksi poltti Shieldin tunnuksena olevan taktisen mustan liivin. Ambrose oli joulukuun TLC -erikoistapahtuman kansikuvapoika ja voitti Seth Rollinsilta Intercontinental-mestaruuden kovasti mainostetussa ottelussa. Ottelu jäi kuitenkin painilliselta anniltaan pettymykseksi.

Minulla on vaikeuksia ymmärtää miten tämä kuvaa tilannetta, jossa painijaa buukataan huonosti? Päinvastoin; Ambrose on saanut mahdollisuuden toisensa perään, mutta ei siitä huolimatta ole onnistunut nousemaan relevantiksi ottelijaksi. Tällä kertaa syyllinen löytyy peilistä. Jos nämä uutiset pitävät paikkaansa, niin en tule Ambrosea liiaksi WWE:ssä kaipaamaan. Työnantajia miehelle varmasti löytyy, mutta tuollaisen egon kanssa tulee varmasti ongelmia missä tahansa.

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

#MaanantainMatsi – AJ Styles vs. Hiroshi Tanahashi (2006)

Next post

Viisi pointtia: WWE Royal Rumble 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *