Kolumnit

”Stone Cold” Steve Austin ja kansikuvan tarkoitus

Noin viikko sitten julkaistiin loppuvuodesta myyntiin tulevan WWE 2K16 -pelin kansikuva. Kyseessä on kolmas 2K Sportsin julkaisema WWE-videopeli, jonka Yuke’s on kehittänyt. 2K14:n kansikuvassa komeili The Rock, joka oli luonteva valinta oteltuaan mm. WrestleMania 29:ssä. Vuotta myöhemmin 2K15:n kannessa oli John Cena, aktiivirosterin painija. Syksyllä julkaistavan 2K16:n kannessa on ”Stone Cold” Steve Austin.

Asia hämmästyttää minua suuresti. Onko kansikuva jonkinlainen piiloviesti? Steve Austinin viimeisestä painiottelusta on vierähtänyt pelin julkaisun aikaan 12 ja puoli vuotta. Se tapahtui WrestleMania 19:ssä vuonna 2003. Koen, että videopelin ensisijaisia kohderyhmiä ovat kuitenkin lapset ja nuoret. Suuri osa heistä ei ole välttämättä koskaan nähnyt Steve Austinilta edes kokonaista ottelua. Onhan ”Stone Cold” toki valtava tähti ja jo nimen tasolla jokaiselle vähänkin WWE:tä seuranneelle tuttu, mutta silti ratkaisu tuntuu järjenvastaiselta. Kuinka paljon tämän päivän 10-vuotiaat voivat tietää Austinista? Tilannetta voisi verrata siihen, että 2000-luvun alussa videopelin kanteen olisi valittu ”Macho Man” Randy Savage tai joku muu tunnettu kasaritähti.

austin-cover

Kuva: WWE.com.

Ilmeisesti WWE 2K16:n yhtenä ydinalueena on Attitude Era -moodi, joka osaltaan selittää sen, miksi Austin on kansikuvaan valittu. Vastaavanlaisia moodeja on ollut myös aiemmissa WWE-pelisarjan julkaisuissa, mutta siitä huolimatta kansikuvassa on aina ollut relevantimpi supertähti. Esimerkiksi Sting oli pelattavana hahmona ensimmäistä kertaa ikinä viime vuoden 2K15-julkaisussa, ja kappas kummaa, Sting myös nähtiin WWE:n kehässä vielä samana vuonna. Oliko pelin hahmo siis vinkki faneille, vai pelkkää sattumaa?

Pystyn selittämään Austinin valinnan kansikuvaan ainoastaan sillä, että hänen paluunsa WWE:hen isommassa roolissa on suunnitteilla. Austin on kotoisin Teksasista, jossa hän on edelleen valtava tähti. Sattumoisin myös WrestleMania 32 järjestetään ensi huhtikuussa samassa osavaltiossa. ”Stone Coldin” niska on ongelma, mutta jos se ”one more match” nähdään, niin se tulee taatusti tapahtumaan tuolloin, lajin historian suurimman yleisön edessä.

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

WWE 2K16 – ensimmäiset maistiaiset

Next post

Arvio: New Heights 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.