#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Bobby Roode vs Austin Aries (2012)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Näin päälle kymmenen vuotta myöhemmin on vaikea kuvitella, että hetken aikaa Bobby Roode oli yksi bisneksen kuumimpia konnia ja Austin Aries vastaavasti tulikuuma yleisön suosikki.

TNA oli keskellä kauneinta Hogan-Bischoff -aikakauttaan. Pukuhuoneesta löytyi lahjakkaita nimiä, mutta samalla ruudussa nähtiin sellaisia klassikkokuvioita kuten Aces and Eights, Claire Lynch ja Devonin pojat. Vince Russo oli kuitenkin saanut lähteä alkuvuodesta 2012, joka enteili lievästi parempia aikoja.

Bobby Roode oli kääntynyt joukkuepariaan James Stormia vastaan loppuvuodesta 2011, noussut TNA:n mestariksi ja aloittanut pitkän kauden promootion huipulla. Uusi, kierompi Roode oli vihattu mestari, onnistuen kuitenkin säilyttämään vyönsä kerta toisensa jälkeen suorastaan moukan tuurilla. Vuonna 2011 Austin Aries oli palannut firmaan muutaman vuoden tauon jälkeen ja nousi nopeasti X-divisioonan mestariksi. Ariesin mestaruuskausi nosti miehen yhdeksi fanien suurista suosikeista.

Kesällä 2012 Aries julisti aikeensa nousta haastamaan TNA:n päämestaruudesta, joka lepäsi edelleen Rooden harteilla. Hulk Hogan ei kuitenkaan voinut sallia sitä, että yksi mies toimii molempien divisioonien päämestarina. Niinpä Aries lanseerasi “vaihtoehto C:n”, jonka avulla X-divisioonan mestarilla olisi oikeus haastaa firman päämestari vuosittaisessa Destination X -tapahtumassa sillä ehdolla, että vakatoi oman mestaruutensa. Aries valitsi vaihtoehdon C ja loppu on historiaa.

Rooden ja Arieksen kohtaaminen Destination X:ssä on omissa kirjoissani yksi TNA:n historian parhaimpia otteluita ja oikeastaan aliarvostettu helmi TNA:n myrskyisen historian ajalta.

Bobby Roode vs Austin Aries (TNA Destination X, 8.7.2012)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE Clash at the Castle: Scotland

Next post

#MaanantainMatsi – Nobuhiko Takada vs Super Vader (1994)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *