#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Low-Ki vs Amazing Red (2018)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Ring of Honorin ensimmäisestä vuodesta muistetaan Eddie Guerreron lyhyt visiitti, debyyttitapahtuman pääottelu, Paul Londonin läpimurto ja monet tulevien ROH-vakiokasvojen ensiesiintymiset.

Sekä tietysti The Matrix Minute.

Low Ki ja Amazing Red tunnetaan paremmin TNA-vuosistaan, mutta kaksikon ensimmäinen tunnettu yhteentörmäys sattui juurikin Ring of Honorissa. Kaksikko oli selvittänyt tiensä ROH:n mestaruusturnauksen toiselle kierrokselle, voittaja jatkaisi finaaliin nelinotteluun ratkaisemaan ROH-historian ensimmäisen mestaruuden kohtalon. Ki ja Red eivät suinkaan aloittaneet klassisella ketjupainilla tai edes välittömällä voltilla kehän ulkopuolelle. Ottelun ensimmäinen minuutti oli repäisty kuin suoraan valkokankaalta konsanaan Redin väistellessä Kin iskuja taidokkaasti. Yleisö on aivan pähkinöinä selostajan ulvoessa Hiipivästä tiikeristä ja piilotetusta lohikäärmeestä. Ottelu toki itsessään oli kehuttu, mutta Matrix Minutesta tuli oman aikansa viraalihitti painiympyröissä.

Vuodet kuluivat, miehet vanhenivat ja urat etenivät omiin suuntiinsa. Ki oli hetkittäin indyjen kuumin nimi, loistaen samalla ROH:ssa ja TNA:ssa. Lyhyt WWE-vierailu ei Kitä innostanut, vaan jätti firman muutaman vuoden jälkeen. Asenneongelmistaan tuttu Ki ajelehti sen jälkeen firmasta toiseen, jääden harvoin samaan paikkaan kovinkaan pitkäksi aikaa. Redin ura oli loukkaantumisten sävyttämä, vakavan polvivamman katkaistessa lupaavan lenturin liidon 2000-luvun puolessa välissä pariksi vuodeksi eikä Red ollut paluunsa jälkeen koskaan aivan entisensä. Red päätyi perustamaan oman painikoulunsa ja promootionsa, House of Gloryn, ja on keskittynyt uransa loppupuolella seuraavan sukupolven ohjaamiseen. Ja jos joku ei sitä sattunut tietämään, Code Red -liike on nimetty juurikin Amazing Redin mukaan.

Vuonna 2018 miehet kohtasivat jälleen mies miestä vastaan, kirjoitushetkellä toistaiseksi viimeisen kerran. Tapahtumapaikkana oli tällä kertaa House of Glory ja miehillä mielessään yksi suunnitelma.

Luoda Matrix Minute vielä kerran.

Amazing Red vs Low Ki (HOG Beware The Fury 2018, 3.2.2018)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Bloodsport-viikonlopun jälkilöylyt

Next post

Jälkipyykkinaru #159: AEW Dynasty 2024

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *