#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Mitsuharu Misawa vs Jumbo Tsuruta (1990)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


AJPW oli vuonna 1990 käännekohdassa. Toinen promootion kasvattamista isoista tähdistä, Genichiro Tenryu, oli jättänyt promootion alkuvuodesta 1990 ja liittynyt osaksi Megane Super -silmälasifirman rahoittamaa Super World of Sports (SWS) -promootiota. AJPW:n omistaja Giant Baba oli jo siinä iässä (ja kunnossa), ettei miehestä ollut tähdittämään promootiotaan. Oppipoika Jumbo Tsuruta oli firman ässänä vielä kovassa iskussa, mutta uuden sukupolven esiinmarssi oli tarpeen.

Ja millä tavalla se tehtiinkään.

Mitsuhara Misawa oli viettänyt viimeiset viisi vuotta Tiger Maskin naamion alla ja vihannut valtaosaa tästä ajasta. Tiger Mask II ei ollut samanlainen sensaatio kuin ensimmäinen tiikeri (Bret Hart omaelämäkerrassaan murjaisi, että tiikerin toinen iteraatio ei ollut lähelläkään samaa tasoa kuin edeltäjänsä), vaikka voittikin muutaman mestaruuden naamion alla. Toukokuussa 1990 Misawalle kuitenkin riitti. Kesken joukkueottelun hän huusi joukkuepariaan Toshiaki Kawadaa (tuleva legenda hänkin) riisumaan naamion. Tiger Mask II oli kuollut sillä hetkellä, kun uudelleensyntynyt Misawa viskasi naamion voimalla yleisöön.

Yleisö räjähti villeihin suosionosoituksiin eikä meno rauhoittunut siinä vaiheessa, kun Misawa meni välittömästi haastamaan firman kovimman äijän Tsurutan yksilöotteluun seuraavan kuun tapahtumassa.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Misawa ja Tsuruta kohtasivat AJPW:n kotipesässä Nippon Budokanissa. Misawan räjähtänyt kansansuosio oli niin massiivista, että Baba päätyi tekemään historiallisen ratkaisun.

Ja loppu on taas sitä kuuluisaa historiaa.

Tähti oli syntynyt. Ensimmäinen neljästä taivaallisesta pilarista vakiinnutti paikkansa. Matka kuninkaiden tiellä oli lopullisesti alkanut.

Mitsuharu Misawa vs Jumbo Tsuruta (AJPW Super Power Series 1990 Day 19, 8.6.1990)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #162: AEW Double or Nothing 2024

Next post

#MaanantainMatsi – Jerry Lynn vs Rob Van Dam (2013)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *