#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Sting’s Squadron (Sting, Barry Windham, Dustin Rhodes, Ricky Steamboat & Nikita Koloff) vs Dangerous Alliance (Arn Anderson, Steve Austin, Rick Rude, Bobby Eaton & Larry Zbyszko) (1992)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


War Games -stipulaatio on palannut viimeisten vuosien aikana takaisin valokeilaan. WWE toi stipulaation takaisin pitkäaikaisten toiveiden jälkeen, toki omilla muutoksillaan, vuonna 2017. Sen jälkeen ottelutyyppi on nähty vuosittain, ensin NXT:ssä ja muutaman viime vuoden ajan osana Survivor Series -tapahtumaa. Eivät muutkaan ole jääneet rannalle ruikuttamaan. Indypuolella War Gamesin veriselle alttarille ovat päässeet riehumaan ainakin MLW, GCW sekä EVE. Viime vuosina myös AEW on ottanut homman haltuun oman Blood & Guts -ottelunsa voimin.

War Games -ottelumuoto on lähtöisin tietysti 80-luvun lopun WCW:stä. Mad Max Beyond Thunderdome -elokuvan inspiroima Dusty Rhodes kehitteli ottelun vuonna 1987, ja ottelu toimi Rhodesin ja Four Horsemen -joukon välisen feudin näyttämönä kesän Great American Bash -kiertueella. Horsemen-aikojen otteluiden lisäksi yksi War Games -ottelu on ylitse muiden. Ei, en nyt puhu niistä WCW:n lopun aikojen viritelmistä.

Paul E. Dangerously (joka tunnetaan paremmin nimellä Paul Heyman) oli tehnyt paluunsa WCW:hen syksyllä 1991 ja koonnut ympärilleen nimekkään Dangerous Alliance -liittouman. Uutta konnauhkaa vastusti luonnollisesti WCW:n suurin sankari Sting ja hänen yhteen kokoamansa babyface-jengi. Stingin joukot olivat nahisseet Dangerous Alliancen kanssa läpi vuoden ja nyt oli aika pistää kaikki pakettiin brutaalin War Gamesin myötä.

Tämä War Games -ottelu on yksi niistä harvoista otteluista, joille Juuso on antanut klassikkoarvioissaan täyden viiden tähden arvosanan. Lue Juuson WrestleWar 1992 arvio täältä!

Sting’s Squadron (Sting, Barry Windham, Dustin Rhodes, Ricky Steamboat & Nikita Koloff) vs Dangerous Alliance (Arn Anderson, Steve Austin, Rick Rude, Bobby Eaton & Larry Zbyszko) (WCW WrestleWar, 17.5.1992)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

#MaanantainMatsi – Kenta Kobashi & Tsuyoshi Kikuchi vs Dan Kroffat & Doug Furnas (1992)

Next post

Arvio: Marigold Fields Forever - Kukkakedon kutsu

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *