#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Yuki Ishikawa vs Daisuke Ikeda (2005)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Kaikki U:n perilliset -artikkelin uskollisesti läpiselanneet saattavat hyvinkin muistaa Yuki Ishikawan ja Daisuke Ikedan nimet. Molemmat kouluttautuivat painijoiksi Yoshiaki Fujiwaran mankelissa. Molemmat debytoivat Fujiwaran omistaman promootion Pro Wrestling Fujiwara Gumin tapahtumissa 90-luvun alkupuolella. PWFG kuului Newborn UWF:n hajoamisesta syntyneisiin promootioihin, joten shoot style oli tosiaan homman nimi. Parissakin eri talousliemessä muhinut promootio ehti nähdä lyhyen elinkaarensa aikana kaksikin eri painijoiden ulosmarssia, joista jälkimmäistä johti juurikin Ishikawa vuonna 1995, jättäen Fujiwaran yksin ja käytännössä päättäen PWFG:n tarinan.

Ishikawan johtama painijajoukko perusti oman promootion, BattlARTSin, joka kamppailee tiukasti historian parhaasta painipromootion nimestä. Shoot style -promootioden akselilla BattlARTS nojasi vahvemmin showpainin kuin puhtaan MMA:n suuntaan, mutta meno säilyi siitä huolimatta railakkaan stiffinä. Ishikawan vastapariksi BattlARTSin huipulle nousi Ikeda ja kaksikon väliset taistot olivat fanien suuria suosikkeja. Mikään ei kuitenkaan kestänyt ikuisesti, sillä Ikeda jätti BattlARTSin vuonna 2000 suunnatakseen All Japaniin ja sitä kautta Mitsuharu Misawan exoduksen myötä NOAHiin.

Ishikawa pysyi BattleARTSin johdossa promootion kompastellessa ja kutistuessa vuoden 2001 jälkeen murto-osaan ensimmäisen puolen vuosikymmenensä loistosta. Ishikawan ja Ikedan tarinaan ei kuitenkaan vielä oltu kirjoitettu viimeistä lukua.

Ikeda jätti NOAHin suunnatakseen freelanceriksi ja päätyi perustamaan oman Fu-Ten promootion, joka jatkaisi shoot stylen perinteitä. Promootion ensitapahtuman päivänä Ikeda tekee päätöksen, että illan ottelu jäisi hänen viimeisekseen. Vastustajaksi kelpaa vain yksi mies, kilpakumppani ja ystävä, Yuki Ishikawa.

Ottelu päätyy kuitenkin olemaan niin tärkeä Ikedalle, että se sytyttää intohimon jatkaa painimista. Kirjoitushetkellä sekä Ishikawa että Ikeda jatkavat painimista satunnaisesti, jakaen kehän keskenään vielä kourallisen kertoja tämän kohtalokkaan kohtaamisen jälkeen, viimeisimpänä wXw:ssä vuonna 2020.

(Tämän lukemisen ja/tai ottelun katsomisen jälkeen voi lämpimästi suositella tätä Andosin videoesseetä Ishikawan ja Ikedan välisestä tarinasta).

Daisuke Ikeda vs Yuki Ishikawa (Fu-Ten BATI-BATI, 24.04.2005)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #157: GCW Josh Barnett's Bloodsport X

Next post

Jälkipyykkinaru #158: FCF Wrestling Show Live! (13.4.2024)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *