#maanantainmatsiNWA

#MaanantainMatsi – Cody vs. Nick Aldis (2018)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


NWA Powerrr on ollut tulikuuman painisyksyn yllättäjä ja nostanut National Wrestling Alliancen vuosikymmenien hiljaiselon jälkeen kaikkien huulille. Tämän ylösnousemuksen taustalla on ennen muuta kaksi miestä — Billy Corgan ja Nick Aldis. Smashing Pumpkins bändistäänkin tunnettu Corgan on toiminut NWA:n pääomistajana lokakuusta 2017 alkaen. Parin kuukauden sisään alkoi todella suosituksi kehkeytynyt YouTube-sarja Ten Pounds Of Gold ja Nick Aldis oli noussut ensimmäistä kertaa maailmanmestariksi. Voisi kai sanoa, että loppu on historiaa.

NWA:n uusi tuleminen alkoi toden teolla kerätä katseita 1.9.2018, kun Aldis puolusti mestaruuttaan ”American Nightmare” Codya vastaan ikimuistoisessa All In- tapahtumassa Chicagossa loppuunmyydyn yleisön edessä. Tuon ottelun Cody voitti ja edesmenneen isänsä Dusty Rhodesin tavoin pääsi halailemaan himoittua kymmenen paunan kultakimpaletta. Codyn voiton perässä oli kuitenkin asteriksi — hänen vaimonsa Brandi Rhodes puuttui ottelun kulkuun ja tuomari Earl Hebnerin toiminta herätti myös kysymyksiä.

Uusintaottelu nähtiin Nashvillessa 21.10.2018, kun NWA juhli 70-vuotispäiviään. Tällä kertaa ottelu käytiin paras kolmesta periaatteella ja kookas mysteerinainen nimeltään Kamille oli Aldisin kulmauksessa neutraloimassa Brandi Rhodesin mahdolliset yritykset puuttua ottelun kulkuun.

Arvatenkin ottelu on kestoltaan pitkä ja vaatii vähän keskittymistä. Suosittelen tämän kuitenkin katsomaan. Syynä ei ole pelkästään se, että kyseessä on viihdyttävä painimatsi, mutta tällä on syvempiäkin merkityksiä. Tämä oli Billy Corganin NWA:n ensimmäinen iso tapahtuma, joka osoittautui menestykseksi. Ilman NWA 70:n onnistumista emme varmasti joka tiistai nauttisi NWA Powerrrin tarjoamasta vaihtoehtoisesta painiviihteestä.


Cody (c) vs. Nick Aldis – NWA World Heavyweight Championship Match (NWA 70 21.10.2018)

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kolumni: Minä ja Impact

Next post

Jälkipyykkinaru #69: AEW Full Gear 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *