SLAM Wrestling FinlandSuomipainiVastine

Nyt puhuu StarBuck: ”Me SLAM! Wrestling Finlandissa olemme täysin tasa-arvon kannalla”


SUOMEN showpainipiireissä kuohui perjantaina, kun FCF Wrestling -painija Shemeikka tiedotti yllättäen Facebookissa lopettavansa yhteistyönsä vastikään perustetun SLAM! Wrestling Finlandin kanssa.

Shemeikan mukaan hänen päätöksensä johtui risteävistä arvoista.

– En pysty hyväksymään seksismiä missään muodossa, Shemeikka kirjoitti Facebook-sivullaan.

Myöhemmin samana päivänä FCF Wrestlingin Juhana ”King Kong” Karhula julkaisi omalla Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa hän kertoi tuomitsevansa totaalisesti sen, miten SLAM! Wrestling Finland on julkisesti markkinoinut itseään ja showpainia.

– Naisten esineellistäminen ei edusta suomalaisen showpainin nykytilaa, Karhula kirjoitti Facebook-sivullaan.

Karhula myös kirjoitti ”maailman ankeuttajista, jotka koettavat väkivalloin pidellä kiinni harhaisesta fantasiastaan maailmasta, jota ei ole enää vuosikymmeniin ollut olemassa”.

– Ei hyväksytä hiljaa, kun suomalaista showpainia edustetaan syrjinnällä tai esineellistämisellä.Smarkside otti yhteyttä SLAM! Wrestling Finlandin perustajaan Michael ”StarBuck” Majalahteen ja pyysi vastausta Shemeikan ja Karhulan kirjoituksiin.

Majalahti vastasi alla olevalla kirjoituksella, joka tulee olemaan hänen ainoa kannanottonsa tähän asiaan:


”Halpamaista ja ala-arvoista käytöstä

Pro wrestling, eli ammattipaini, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan poliittisesti korrekti laji. Se on räiskyvää, yliampuvaa, moniulotteista ja raflaavaa. Jotkut tykkäävät, jotkut taas eivät. Aina on näin ollut ja aina tulee näin olemaan. Se, että liiketoiminnassaan käyttää valovoimaisia ja fyysisesti edustavia mies- ja naistalentteja, erityisesti ammattipainissa, on ainoastaan järkeenkäypää, sillä laji on ennen kaikkea visuaalinen urheiluviihdespektaakkeli.

SLAM! Wrestling Finland on kuullut, että toisen kotimaisen organisaation FCF Wrestlingin painijat ja johto ovat syyttäneet meitä seksismistä. Harmillisesti ihmisillä menevät fakta ja fiktio liian usein sekaisin. Me SLAM! Wrestling Finlandissa olemme täysin tasa-arvon kannalla. Meidän tapahtumissamme käyttämämme urheilijat ovat miehiä ja naisia, eri etnisiltä taustoilta, kaikkialta maailmasta. Me emme hyväksy syrjintää missään muodossa. Seuraava tapahtuma järjestetään teemalla Wrestling Aid, ja keräämme varoja Duschennen lihasdystrofiaa sairastavien hyväksi.

SLAM! Wrestlingin tekemän gallupin myötä on selvinnyt, että tavallinen kansa haluaa nähdä komeita ja kauniita, atleettisia, karismaattisia ottelijoita. SLAM! Wrestling Finland tarjoaa markkinoille sitä, mikä myy: draamaa, kauniita naisia ja miehiä sekä huikeita, jännittäviä otteluita ja draamankäänteitä. Elämme kummallista aikakautta, jossa kaikki pahoittavat mielensä herkästi ihan kaikesta. Elämme sosiaalisen median aikakautta, jossa pyritään esille mahdollisin keinoin, epätoivoisestikin, jotta saataisiin social justice -käsitteen alla itselle tykkäyksiä ja seuraajia. Englanniksi tälle on nimi: virtue signalling.

Valitettavasti nykyinen FCF Wrestlingin johto ja osa painijoista ovat lähteneet juuri tähän lokakampanjointiin, mikä on puolestaan halpamaista ja ala-arvoista käytöstä. SLAM! Wrestling Finland esittää maailmanluokan kansainvälistä ammattipainia. Lajissa on alan standardit ja säännöt, joita maailmanluokan valossa talentilla on oltava. SLAM! Wrestling Finland on liiketoimintaa, johon ei mahdu FCF:n esittämää ”syrjintää” millään tavalla. SLAM! ei ole harrastustoimintaa. Meidän mielestämme suomalainen osaaminen ja paini on vietävä maailmalle, emmekä me tyydy olemaan vain niin kutsuttu autotallibändi, kun voimme valloittaa maailman areenat.

SLAM! Wrestling Finland voi täten vapaasti päättää, minkä henkiset ja kaltaiset painijat parhaiten myyvät ja puhuttelevat ostavaa yleisöä. Asiakkaille tarjotaan vain parasta ja räätälöidään esiintyvän talentin valinnat asiakkaan asettamien parametrien mukaisesti. Näin tilaava asiakas saa, mitä haluaa. On valitettavaa, että FCF Wrestling yrittää epätoivoisesti saada itselleen huomiota lokakampanjoinnilla.

Häpeällistä.

Mainittakoon, että SLAM! Wrestling Finland ja FCF Wrestling eivät ole koskaan olleet yhteistyötahoja eivätkä ole toistensa kilpailijoita.

SLAM! Wrestling Finland toivottaa kaikkea hyvää FCF Wrestlingin johdolle ja painijoille. Me uskomme suomalaisen painin voimaan. SLAM! Wrestling Finland ei itke eikä esitä turhia julkisia syytöksiä sosiaalisessa mediassa. Meillä riidat ratkaistaan kehässä, joten kysymys kuuluukin: ”Do you even SLAM!?”

Palaamme pian uusin, isoin uutisin koskien kesän tapahtumaa.”

Michael Majalahti


SLAM! Wrestling Finland sai lauantaina kiitosta kokeneelta portugalilaiselta naispainijalta Shannalta, joka julkaisi twiitin SLAM! Wrestling Finlandin Mega Launch -tapahtumaan liittyen:

– Olen edelleen täpinöissäni SLAM! Wrestling Finlandin ensimmäisestä [julkisesta] tapahtumasta. Kyseessä on yksi ammattitaitoisimmista yrityksistä, joissa olen koskaan työskennellyt. Kiitos naispainin tuesta ja siitä, että saimme niin hyvän mahdollisuuden, Shanna kirjoittaa twiitissään.


Lue lisää: Shemeikka lopettaa yhteistyönsä SLAM! Wrestling Finlandin kanssa: ”En pysty hyväksymään seksismiä missään muodossa”


Smarkside on pyytänyt haastattelua myös Shemeikalta ja Juhana ”King Kong” Karhulalta. SLAM! Wrestling Finlandin Mega Launch -tapahtuma on katseltavissa Ilta-Sanomien verkkosivuilla tiistaihin 2. huhtikuuta saakka. Shemeikka ottelee lähetyksessä unkarilaista David Turgeria vastaan.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

#PerjantainPromo - "I Want Batista" (2010)

Next post

Ennakko: WWE WrestleMania 35

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *