KommenttiUutiset

Vince McMahon sijoittajilleen: ”AEW ei ole vaikuttanut WWE:hen”

Maailman johtava painikorporaatio World Wrestling Entertainment oli tänä torstaina jälleen keskustelussa sijoittajiensa kanssa yhtiön osavuosikatsauksessa. Toimitusjohtaja Vince McMahon ilmoitti vuoden 2019 neljännen kvartaalin taloudellisen tuloksen, ja otti myös kantaa All Elite Wrestlingin asemaan kilpailijana.

“AEW ei ole ollenkaan muuttanut sisältöämme. Kyse on hahmoista, juonikuvioista ja niiden ratkaisuista. [AEW] ei siis ole muuttaneet näkökulmaamme siihen, mitä esitämme. Emme tarvitse enempää särmikästä sisältöä. Olemme yksi harvoista PG-rajoitetuista ohjelmista, jotka todellakin ovat PG:tä.”, kertoi McMahon.

“NXT:n kohdalla me kilpailemme. Ohjelma on keskiviikkoiltaisin vastakkain AEW:n kanssa, ja pärjää äärimmäisen hyvin. Uskomme, että NXT jatkaa menestystään.”

Helmikuun 5. päivä lähetetty viimeisin AEW Dynamite -jakso TNT:llä päihitti jälleen NXT:n luvut 928 000 katsojalla, kun jälkimmäinen veti tuoreella ohjelmapaikallaan USA Networkilla 770 000 taloutta töllön ääreen.


AEW:n eetokseen kuuluu painikulttuurin ja status quon muuttaminen myös muutoin kuin sisällöllisesti. Muun muassa Jon Moxley (ent. Dean Ambrose) ja Cody Rhodes, yksi yhtiön varapuheenjohtajista, ovat maininneet, että paremman luovan prosessin lisäksi AEW:n terveempi lähestymistapansa painijoiden aikataulun ja palkkauksen suhteen toivottavasti pakottaa myös WWE:n muuttamaan käytäntöjään.

McMahon on aiemmassakin sijoittajatapaamisessa, heinäkuussa 2019, viitannut AEW:hen (tällöin vielä nimiä mainitsematta). Häneltä mm. tiedusteltiin, että millaiseen suuntaan WWE on menossa heidän palkattua Paul Heymanin ja Eric Bischoffin toiminnanohjaajiksi. McMahon vastasi silloin – suoraan ristiriidassa viimeisimpiin kommentteihinsa – että tarinoiden linja muuttuisi astetta särmikkäämmäksi ja enemmän polemiikkia olisi luvassa, mutta edelleen tukevasti PG-suosituksen puitteissa.

“Me emme ole menossa takaisin Attitude Eralle. Emme harjoita verta ja suolenpätkiä, kuten ehkä eräs potentiaalinen kilpailija nyt tekee, emmekä palaa sellaisen verisen tuotteen pariin, josta valmistuimme pois – nykyinen [WWE] on hienostuneempi.”

McMahon jatkoi toistamalla vanhan aatteen, että kilpailu on hyväksi kaikille, ja toivoi ettei AEW:n tarvitsisi jatkaa verisellä linjallaan.

“En voi puhua TNT:n puolesta, mutta en voi kuvitella heidän jaksavan sellaista.”

Onkin ironista, että vaikka yleisesti jokseenkin urheiluhenkisemmällä AEW:lla on ajoittain – mutta edelleen harvoin – tapana vetää esiin paljon WWE:tä rajummat väkivaltapaukut ja porukka puskee jatkuvasti kohti äärirajoja, on yleinen käsitys se, että AEW:ssa painijat voivat paremmin niin henkisesti kuin fyysisesti, ja työskentelyhenki on korkea.

Ovatko nämä erilaiset tahot molemmat siis kuitenkin omilla tavoillaan takertuneita menneisyyden tyyleihin, ja olisiko kummallakin paikka tavoitella korkeampia tapoja esittää showpainia?

Aika näyttää, kallistuuko näiden liigojen luonne joskus vastakkaisiin suuntiin: WWE reilumpaan sekä vähemmän kuormittavaan työkulttuuriin, ja AEW siivompaan tuotteeseen.

Lähteet: NoDQ.com, WrestlingInc.com, Fightful.com, WWE Corporate
Salomon Marttila

Salomon Marttila

Smarksiden ylläpitäjä ja co-perustaja.
Ei koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa.

Previous post

Viisi pointtia: FCF Wrestling Show Live! (1.2.2020)

Next post

WWE-veikkaus 2020: NXT TakeOver: Portland

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *