Veikkaus

WWE-veikkaus 2016: Tulokset

Vuosi on vaihtunut, ja se tarkoittaa monen muun seikan lisäksi sitä, että Smarksiden historian ensimmäinen WWE-veikkaus on päättynyt. Taistelu maineesta, kunniasta ja rahanarvoisesta yllätyspalkinnosta alkoi tammikuun Royal Rumblesta ja päättyi joulukuun Roadblock: End of the Line -tapahtumaan, ja kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan 123 veikkaajaa. Veikkaajista liki puolet (56 osallistujaa) ylitti sadan pisteen rajan, ja 27 osallistujaa ansaitsi enemmän kuin 300 pistettä kilpailun aikana. Paras tulos oli 380 pistettä, mutta siitä lisää hetken päästä.

WWE:n vuosi oli siinä mielessä yllättävä, että Raw’sta ja SmackDownista päätettiin tehdä erilliset ohjelmat keskellä kesää. Se hankaloitti voittajien veikkaamista, sillä uudet tuulet toivat mukanaan muutoksia, jotka tekivät WWE:n tulevaisuudesta arvoituksellisen.

Jos vielä alkuvuonna oli esimerkiksi ennustettavissa, että Triple H voittaa Royal Rumble -ottelun ja kohtaa Roman Reignsin WrestleManian pääottelussa, rosterijako sai kaiken sekaisin aina mestaruuksia myöten. Tästä esimerkkinä toimii Finn Bálorin salamannopea nousu WWE:n Universal-mestariksi elokuun SummerSlam-tapahtumassa. Muita rosterijaon jälkeisiä yllätyksiä olivat muun muassa Charlotten monet PPV-voitot Sasha Banksista sekä tietenkin Goldbergin ja Brock Lesnarin välinen ottelu, jonka veroiseen shokkiratkaisuun Survivor Series oli viimeksi päättynyt vuonna 1997.

Oman lusikkansa soppaan sekoitti WWE:n alasarja NXT, joskin NXT hankaloitti todennäköisesti vain niitä veikkaajia, jotka eivät kyseistä sarjaa seuraa; muutoin NXT:n tapahtumia oli suhteellisen helppo veikata oikein. Se johtunee siitä, että NXT on etukäteen nauhoitettuna ohjelmana johdonmukaisempi ja staattisempi sarja kuin Raw ja SmackDown, joissa voidaan tehdä muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla.

Tästä huolimatta NXT:ssäkin nähtiin joitakin yllätyksiä, joista kenties suurin oli Samoa Joen toinen mestaruusvoitto, kun hän päihitti Shinsuke Nakamuran TakeOver: Torontossa. Vain 4,8 prosenttia veikkaajista osasi ennustaa kyseisen tuloksen oikein.

Kilpailussa veikattiin kaikkiaan 19 tapahtumaa, joista neljä oli NXT:n. Raw’n ja SmackDownin tapahtumat painoivat vaakakupissa enemmän, sillä niissä oli (Money in the Bankista lähtien) jaossa yhteensä 35 pistettä, kun taas NXT:n TakeOver-tapahtumista kykeni ansaitsemaan maksimissaan 25 pisteen saaliin. Jokainen tapahtuma oli kuitenkin tärkeä, ja olisi voinut kuvitella, että jo yhden tapahtuman missaaminen olisi koitunut kohtalokkaaksi, jos taisteli kilpailun voitosta.

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä veikkauksen voittajaksi nousi henkilö, joka jätti kauhukseen TakeOver: Toronton veikkaamatta. Tämä henkilö on nimimerkki Lord Muhmet, joka – kuten todettua – keräsi yhteensä 380 pistettä ja olisi mahdollisesti voinut rikkoa 400 pisteen rajan, jos ei olisi jättänyt Toronton TakeOveria veikkaamatta. Onnea voittajalle! Toiseksi sijoittui nimimerkki Vendicta ja kolmanneksi Toni Nieminen, joka kamppaili pitkään kilpailun voitosta mutta joutui lopulta tyytymään kolmanteen sijaan. Lopullisia tilastoja voit tutkia tästä linkistä.


1. Lord Muhmet – 380 p. (301 + 79)
2. Vendicta – 371 p. (294 + 77)
3. Toni Nieminen – 367 p. (271 + 96)

4. Krizski – 366 p. (283 + 83)
5. PentagonSr – 364 p. (296 + 66)
6. Villezka – 362 p. (287 + 75)
7. PeeTseta – 357 p. (291 + 66)
8. Merovingi – 353 p. (280 + 63)
9. Miksu – 352 p. (279 + 73)
10. Kuivis – 350 p. (277 + 73)


WWE-veikkaus 2017 pyörähtää käyntiin NXT:n TakeOver: San Antoniolla, jota seuraa Royal Rumble. Onko veikkauskilpailu mielestäsi toimiva vai kaipaisitko siihen jonkinlaisia muutoksia? Otamme ideoita vastaan aina, ja niitä voi jättää esimerkiksi tämän artikkelin kommenttikenttään. 

Smarkside

Smarkside

Eläköön showpaini!

Previous post

Ennakko: NJPW Wrestle Kingdom 11

Next post

Ludvig-palkinnot 2016

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *