#maanantainmatsiWWE

#MaanantainMatsi – Brock Lesnar vs. Hulk Hogan (2002)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Tällä viikolla sukelletaan syvälle Sub TV:n aikakauden pyörteisiin. Vuonna 2002 WWE:llä oli käytössään kenties kaikkien aikojen tähtirikkain painijarosteri. Syynä tähän oli ennen muuta se, että vuotta aiemmin kilpailijat Extreme Championship Wrestling ja World Championship Wrestling olivat ajautuneet konkurssiin, jonka myötä heidänkin suuret nimet olivat hakeutuneet Vince McMahonin siipien suojiin.

Mielenkiintoista tilanteessa oli, että huolimatta rosterin uskomattomasta syvyydestä WWE päätti silti nostaa vasta 25-vuotiaan Brock Lesnarin välittömästi pääottelijan statukseen. Lesnar teki debyyttinsä WrestleManian jälkeisessä Raw-lähetyksessä ja aloitti pysäyttämättömän voittokulun. Ensiksi hän tuhosi tieltään Hardyn veljekset ja varsinainen käännekohta oli kesäkuussa järjestetyn King Of The Ring- turnauksen voitto. Voiton myötä Lesnar nousi The Rockin ykköshaastajaksi WWE:n kiistattomasta mestaruudesta SummerSlamissa.

Hulk Hogan oli tehnyt paluun WWE:hen helmikuussa ja WrestleMania X-8:ssa hän otteli ikimuistoisen ottelun The Rockia vastaan. Hogan janosi revanssia ja otti Lesnarin tähtäimeensä. Erinäisten käänteiden jälkeen sovittiin, että Hoganin ja Lesnarin ottelussa panoksena olisi ykköshaastajan asema SummerSlamissa.

Ottelu käytiin 8. elokuuta 2002 lähetetyssä SmackDown! jaksossa. Ennakolta paljon spekulaatiota herätti Hulk Hoganin maine nuorempien ottelijoiden kanssa — Hulkia ei tunnettu miehenä, joka mielellään häviäisi otteluita nuoremmilleen. Painaisiko WWE sittenkin paniikkinappulaa ja Lesnarin sijaan nostaisi pomminvarman Hogan vs. Rock II:n SummerSlamin pääotteluksi?

Ottelua katsoessa kannattaa pyrkiä laittamaan tämä oikeaan kontekstiin. Harva, jos kukaan, pystyi arvaamaan kuinka tämä ottelu lopulta päättyisi. Brock Lesnarin kaltaisia huippulahjakkuuksia tulee harvoin vastaan, mutta siitä huolimatta tämä on osoitus siitä, kuinka rohkealla buukkauksellisella otteella voidaan saada paljon hyvää aikaan lyhyessä ajassa.

Kyseinen ottelu on myös ainoa kerta, kun nämä kaksi eri sukupolven supertähteä kohtasivat yksilömatsissa. Videon katsomalla pääset haistelemaan ja maistelemaan tunnelmia tältä kultaiselta Sub TV:n aikakaudelta.


Brock Lesnar vs. Hulk Hogan (WWE SmackDown!, 2002)

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Jami Aalto ottelee Matt Crossia vastaan Raumalla

Next post

Jälkipyykkinaru #35: FCF Wrestling Sideshow – Attitude Edition

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *