ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE Live in Helsinki (2019)

Päivämäärä: 10.5.2019

Sijainti: Helsingin jäähalli, Helsinki, Suomi

Yleisömäärä: n. 4000


WWE saapui 10 vuoden tauon jälkeen Helsinkiin. Mitään mullistavaa ei nähty, mutta tapahtumasta jäi silti hyvä maku suuhun. Yleisömääräkin kertoi siitä, että jonkinlaista showpaininälkää on yhä.


1. R-Truth on täydellinen illan avaaja

Jos joku painija menee niin kutsutusta “showpainilämppäristä”, niin se on R-Truth. Lähes kaikki, mitä hän tekee, liittyy yleisön villitsemiseen. Oli se sitten ”What’s up?” -huutelu sisääntulossa, tanssitauot tai muuten vain yleisön huudattaminen, niin R-Truth sai vaivatta yleisön lämpimäksi – mitään toki pois Andradelta, Zelina Vegalta tai Carmellaltakaan, jotka kaikki hoitivat roolinsa onnistuneesti yleisön herättämisessä. Whoomp, there it is!


2. Kolme pikaista minivisiittiä putkeen oli huono ratkaisu

Illan avanneen mixed tag team -ottelun jälkeen järkälemäinen Lars Sullivan käveli paikalle, iski R-Truthin kanveesiin ja poistui. En tiedä oliko Larsin paikalle lennättäminen sen arvoista, sillä tämä oli hänen ainut esiintyminen. Tämän jälkeen Xavier Woods kohtasi Sami Zaynin, mutta kyseinen ottelu tuntui loppuvan kuin seinään, kun Woods peitti Zaynin roll-upilla korkeintaan parin minuutin jälkeen. Tämän jälkeen kiusoiteltiin US-mestaruusottelulla, jonka Samoa Joe kuitenkin esti tapahtuvan hyökkäämällä Matt Hardyn selkään tämän sisääntulon aikana. Tässä kohtaa tuli vähän lässähtänyt olo, kun asioita tapahtui kuin liukuhihnalta, vaikka tarkoituksena oli varmaankin hakea jonkinlaista punaista lankaa. Myöhemmin onneksi Matt Hardy saapui kehään ja vaatimalla vaati otteluaan, jonka hän sitten sai. Xavier Woods ja Sami Zaynkin liittyivät lopulta pääotteluun. Nämä asiat olisi kuitenkin voinut hoitaa paremminkin, ja näiden kolmen lyhyen segmentin tilalla olisi voinut ihan hyvin nähdä vaikka Lars Sullivanin kokonaisen ottelun.


3. Tag-mestaruusottelu oli illan paras

Ensimmäisen puoliskon viimeisessä ottelussa Daniel Bryanin ja Rowanin joukkue puolusti mestaruuttaan Uson veljeksiä sekä Rusevia ja Shinsuke Nakamuraa vastaa. Vähemmän yllättäen tämä oli illan paras ottelu. Uson veljesten joukkue on luultavasti WWE:n tasaisesti paras, ja tässäkin ottelussa he näyttivät miksi. Samoin Daniel Bryanista, Rowanista ja Rusevista jäi hyvä fiilis. Ottelun ainut laiskalta tuntuva palanen oli Nakamura, mikä on toki tuttua hänen koko WWE-uraltaan. Nakamurankaan esitys ei mitään kuitenkaan pilannut. Yleisöstäkin lähti eniten ääntä juuri tämän ottelun aikana. Erityisen paljon sydäntäni lämmitti yleisön “Please recycle!” ja “Turisas” -chantit tyypillisten “Rusev Day” ja “Yes!” -chanttien seassa.


4. Päämestaruusottelun muuttaminen No DQ -tagiksi oli hyvä juttu

Kofi Kingston kohtasi Kevin Owensin WWE-mestaruusottelussa, kunnes se päättyi diskaukseen Sami Zaynin keskeyttäessä kaiken. Xavier Woods saapui auttamaan, ja kun miehet olivat mähisseet hetken, Xavier vaati, ettei ilta pääty näin – ja siten saimme No DQ -joukkuematsin. Edessäni istuneilla pikkupojilla katse kirkastui, kun he tajusivat, että ottelussa saa käyttää aseita, enkä itsekään valita. Olen sitä mieltä, että house show’issa mestaruuspuolustukset ovat hieman turhia, kun tietää, ettei mitään suuria mullistuksia tule tapahtumaan. Illan päättyminen pöydän läpi menemiseen oli loistava kohokohta hyvälle tapahtumalle.


5. Toivottavasti ei tarvitse odottaa toista kymmentä vuotta

Ennen tapahtumaa pelotti, tuleeko Helsinkiin ketään. WWE ei ole ollut Suomen mainstream-kanavilla vuosiin, joten oli vaikea uskoa nuorien katsojien löytävän WWE:n, ja vaikka FCF:llä on hyvä pöhinä meneillään, hekään eivät nyt mitään tuhatpäisiä yleisöjä vedä. Olikin ilo nähdä, että yleisöä oli saapunut paikalle reippaasti yli omien odotusteni. Ainoastaan lehterien nurkkapaikat ja yläkatsomot olivat tyhjillään. Toivottavasti WWE koki tapahtuman onnistuneeksi, eikä tarvitse odottaa toista kymmentä vuotta, että WWE:n kiertävä sirkus saapuu jälleen Suomeen. Yleisössä oli monia nuoria faneja, jotka olivat tuskin syntyneetkään, kun WWE oli viimeksi Suomessa, ja on sääli, jos he joutuvat odottamaan jälleen 10 vuotta, kunnes WWE tulee jälleen Suomeen.


Tulokset:

1. Carmella ja R-Truth voittivat Andraden ja Zelina Vegan. Arvosana: 6/10

2. Xavier Woods voitti Sami Zaynin. Arvosana: 1/10.

3. Charlotte Flair voitti Naomin. Arvosana: 5/10

4. Daniel Bryan ja Rowan voittivat Jimmy ja Jey Uson sekä Rusevin ja Shinsuke Nakamuran ja säilyttivät miesten joukkuemestaruuden. Arvosana: 7/10.

5. The IIconics (Billie Kay ja Peyton Royce) voitti Asukan ja Kairi Sanen ja säilytti naisten joukkuemestaruuden. Arvosana: 4/10.

6. Samoa Joe voitti Matt Hardyn ja säilytti United States -mestaruuden. Arvosana: 5/10

7. Kofi Kingston voitti Kevin Owensin diskauksella ja säilytti WWE-mestaruuden. Arvosana: 4/10.

8. The New Day (Kofi Kingston ja Xavier Woods) voitti Kevin Owensin ja Sami Zaynin. Arvosana: 6/10.


WWE Live In Helsinki -tapahtuman arvosana: 7/10


 

survey solutions

Pauli K.

Pauli K.

Mystinen P-alkuinen herrasmies Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on showpainin laaja historia ja unohduksiin jääneet triviatiedot.

Previous post

Kofi Kingston oli illan tähti Helsingissä – Katso tästä kuvakokoelma WWE:n Suomen-vierailusta

Next post

Timo-Tuomas törmäsi WWE-painija Xavier Woodsiin baarissa Töölössä: "Herra oli kauhean kohtelias" – Rowan puolestaan lähti Nosturiin keikalle

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *