UutisetWWE

WWE joutui HBO-keskusteluohjelma Last Week Tonight with John Oliverin hampaisiin: ”WWE on yhtä voimakkaasti homoeroottinen kuin Saudi-Arabian puolella”

WWE sai kylmää kyytiä HBO-kanavan keskusteluohjelman Last Week Tonight with John Oliver tuoreimmassa jaksossa eilen illalla. Jakson aiheena oli Saudi-Arabia ja sauditoimittaja Jamal Khashoggin kohtalo, jonka vaikutuksista WWE:n ja Saudi-Arabian väliseen yhteistyöhön julkaisimme pidemmän artikkelin niin ikään eilen.

Keskusteluohjelmassa nostettiin esiin Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin pyrkimys muuttaa ihmisten käsitystä Saudi-Arabiasta muun muassa WWE-yhteistyön avulla. Ohjelmassa puhutaan Saudi-Arabian kymmenvuotisesta yhteistyösopimuksesta ”erittäin suositun ja erittäin amerikkalaisen yhtiön” eli WWE:n kanssa.

Ohjelman juontaja John Oliver johdattaa aiheeseen puhumalla Greatest Royal Rumble -tapahtumasta, jonka WWE järjesti Saudi-Arabiassa huhtikuussa ja lähetti WWE Network -suoratoistopalvelunsa välityksellä ympäri maailman. Oliver jatkaa, että maailmanlaajuiselle yleisölle näytettiin lähetyksen aikana propagandaa ”uudesta Saudi-Arabiasta”, jossa naiset ajavat iloisesti autoa, miehet tanssivat ja turistikohteita korostetaan kauniisti. Oliver myös mainitsee, että WWE kehui Saudi-Arabiaa jatkuvasti lähetyksen aikana.

– Tämä energinen ja edistyksellinen kaupunki [Jedda] on isäntänämme tänä iltana, hehkuttaa WWE-selostaja Michael Cole eräässä Greatest Royal Rumble -videokatkelmassa, joka näytettiin Last Week Tonight with John Oliverissa.


”Et voi nähdä näitä ihmisoikeusrikkomuksia”

Eniten John Oliver tarttuu kuitenkin WWE-keulakuva John Cenan puheeseen.

– Haluan sanoa olevani aidosti kiitollinen Saudi-Arabian kuningaskunnalle, Cena toteaa kehän keskellä Kuningas Abdullahin kansainvälisellä stadionilla 60 000 saudikatsojan edessä.

– Vau. Näyttää siltä, että WWE on yhtä voimakkaasti homoeroottinen kuin Saudi-Arabian puolella, ohjelman juontaja John Oliver sanoo viitaten Cenan lauseeseen.

Ohjelman lopussa Oliver puhuu myös WWE:n tulevasta Crown Jewel -tapahtumasta, joka on määrä järjestää Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa perjantaina 2. marraskuuta.

Oliver mainitsee WWE:n tiedottaneen ”tarkkailevansa tilannetta” eli Saudi-Arabian ja ulkovaltojen kiristyneitä välejä, mutta hän painottaa, että toistaiseksi WWE aikoo yhä pitäytyä suunnitelmassaan ja järjestää tapahtuman Jamal Khashoggin kohtalosta huolimatta.

– Se tarkoittaa sitä, ”ettet voi nähdä näitä ihmisoikeusrikkomuksia”, Oliver sanoo heiluttaen samalla kättään kasvojensa edessä viitaten John Cenan iskulauseeseen ”et voi nähdä minua”.

Last Week Tonight with John Oliverin jakso on katseltavissa alta. WWE:tä käsitellään kohdissa 6:55 ja 16:55.


Lue myös: Saudijournalisti Jamal Khashoggi käveli Saudi-Arabian konsulaattiin ja katosi – aiheuttaako toimittajan kyseenalainen kohtalo WWE:n Riadin-tapahtuman peruuttamisen?

Smarkside seuraa tilannetta.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Saudijournalisti Jamal Khashoggi käveli Saudi-Arabian konsulaattiin ja katosi – aiheuttaako toimittajan kyseenalainen kohtalo WWE:n Riadin-tapahtuman peruuttamisen?

Next post

Ennakko: FCF Wrestling Show Live! 20.10.2018

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *