#perjantainpromoWWF

#PerjantainPromo – Joulukertomus skottilaisittain (1985)

#PerjantainPromo on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan promon tai anglen YouTubesta.


Charles Dickensin Saiturin Joulu (Christmas Carol) on yksi joulunajan klassikkotarinoista etenkin ulkomailla. Vuonna 1843 julkaistusta kirjasta on tullut vuosisatojen aikana lukemattomia painoksia lukuisille kielille puhumattakaan sadoista sovituksista elokuvista oopperaksi asti.

Ei siis pitäisi tulla yllätyksenä, että liikuntaviihteen jätti WWF julkaisi oman versionsa tarinasta jouluksi 1985.

WWF lähetti vuosien 1984 ja 1986 välillä keskusteluohjelmaa nimeltä Tuesday Night Titans, jonka pelkkä nimi oli viittaus TNT-kanavaan, jolla ohjelma lähetettiin. Kyseinen keskusteluohjelma oli lähinnä parodia aikansa mista vastaavista ohjelmista, kuten legendaarisesta Johnny Carsonin Tonight Show’sta. Ohjelman juontajina toimivat Vince McMahon sekä Lord Alfred Hayes, vierainaan valikoima aikakauden WWF-tähtiä. Vakiovieras ”Rowdy” Roddy Piper tarjosi ohjelmaan todellisen joululahjan joulukuun 20. päivän jaksossa. Nimittäin itsensä tähdittämän version Saiturin Joulusta.

Ebenezer Piperin yöunia saapuvat häiritsemään menehtynyt yrityskumppani sekä joulun kolme henkeä. Menneen, nykyisen ja tulevan joulun henget näyttävät Piperille näkyjä ja käskevät tätä muuttamaan ilkeät ja ahneet tapansa. Piper vastaa vitseillä ja loukkauksilla, omaan uniikkiin tapaansa. Jostain syystä mies myös nukkuu painipöksyissään ja kengissään.

Mutta pystyykö Piper muuttumaan kuten Ebenezer Scrooge?

No, mihin tiikeri raidoistaan pääsisi? Tai skotti kiltistään.


Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Äänestys: Kuka oli vuosikymmenen showpainija?

Next post

Suomalaiset äänestivät: Bryan Danielson on 2010-luvun tärkein showpainija – yli 80 ehdokasta pääsi listalle

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *