ArviotImpact Wrestling

Arvio: Hard to Kill ei ollut pelkästään Kenny Omegan esiintyminen Impactissa

Impact Wrestling Hard to Kill (16.1.2021). Arvosana: * * *


Impact Wrestlingin vuoden ensimmäinen tapahtuma tuntui paperilla ehkä isoimmalta koskaan, kiitos AEW:n maailmanmestari Kenny Omegan. Jos otetaan huomioon kaikki uudet silmäparit, jotka AEW:n myötävaikutuksella saapuivat seuraamaan Impactin maksulähetystä, lopputulos olisi voinut olla rahtusen parempikin.

Jo ennen tapahtumaa tapahtui asioita, sillä viisi vuotta Impactia selostanut Josh Mathews siirtyi takahuonerooliin, ja selostamoon istutettiin Matt Striker ja D’Lo Brown, joiden kemiat toimivat mainiosti keskenään. Striker on ollut pitkään yksi lempiselostajistani, eikä kaksi vuotta pois televisiosta ole ruostuttanut hänen selostustaitojaan yhtään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IMPACT (@impactwrestling) jakama julkaisu

Tapahtuman ensimmäinen tunti oli hyvää lämmittelyä sisältäen Decayn (Rosemary ja Crazzy Steve) paluun yhteen Tenille Dashwoodia ja Kaleb with a K:ta vastaan. Rosemary ja Steve ovat parempia yhdessä kuin erillään, sillä hahmokemiat toimivat täydellisesti keskenään.

Ensimmäisellä tunnilla nähtiin myös Violent by Designin (Eric Young, Joe Doering ja Cody Deaner) koitos Tommy Dreameria, Rhinoa ja Cody Deanerin entistä joukkuetoveria Cousin Jakea vastaan. Old school -säännöillä käyty ottelu oli tasan tarkkaan niin hyvä, mitä Tommy Dreamerin ottelu voi olla vuonna 2021.

Ensimmäisen tunnin päätti Knockouts Tag Team -turnauksen finaaliottelu, jossa Kiera Hogan ja Tasha Steelz, joiden joukkue nimettiin Fire N Flavaksi, voitti Jessicka Havokin ja Navaehin toistaiseksi nimeämättömän tiimin. Uudet Knockouts-mestaruusvyöt näyttävät mielestäni hyviltä, ja Hogan ja Steelz olivat parempi vaihtoehto voittajiksi.

Toisen tunnin aluksi viikkoa aiemmin käydyn Super X Cupin voittanut Ace Austin vaati kehässä, että hänet pitäisi lisätä myöhemmin käytävään X-Divisioonan mestaruusotteluuun. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Scott D’Amore marssitti Acen vastustajaksi Matt Cardonan. Cardona voitti Austinin diskauksella, ja tästä jäi hieman huono maku, sillä Austin otteli Blake Christiania vastaan erinomaisen ottelun Super X Cupin finaalissa. Jos Cardona jää pidemmäksi aikaa, kuvio Acen kanssa voisi olla hyväkin ratkaisu, mutta jos kyseessä on pelkkä pikavisiitti, WWE:ssä Zack Ryderina tunnettua Cardonaa vastaan olisi voinut laittaa kenet tahansa muun kuin Ace Austinin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IMPACT (@impactwrestling) jakama julkaisu

X-Divisioonan mestaruusottelu ja Knockouts-mestaruusottelu olivat molemmat niin hyviä kuin voi odottaa. Manik (joka ei missään tapauksessa ole TJP), Chris Bey ja jopa Rohit Raju ottelivat oppikirjamaisen mestaruusottelun, josta ei jäänyt valittamisen aihetta. Knockouts-mestaruusottelu oli takuuvarmaa Deonna Purrazzoa, vaikka olikin hänen viimeaikaisista mestaruusotteluista selvästi heikoin.

Toisen tunnin lopetti ja kolmannen aloitti tapahtuman elokuvallinen ottelu. Ethan Page vastaan The Karate Man. Karate Man on Ethan Pagen sivupersoona, joten ottelu käytiin luultavasti Pagen alitajunnassa. Se oli joka tapauksessa hyvin juustoinen ja hyvällä tavalla 2000-luvun alun videotuotantoa henkivä koitos. Ethan Pagen sopimus Impactin kanssa loppui vuoden vaihteessa, ja jos tämä jäi Pagen viimeiseksi otteluksi, Page poistui kunnialla.

Ennen pääottelua nähtiin vielä historian neljäs Barbed Wire Massacre -ottelu. Vastakkain olivat nyky-Impactin isoin feudipari Eddie Edwards ja Sami Callihan. Edwards ja Callihan vuodattivat verta ja muitakin ruumiinnesteitä kanveesiin lähes 20 minuuttia. Ja tuossa 20 minuutissa näki, kuinka tämä kaksikko on Impactin isoin ottelupari. Kolme vuotta puhdasta vihaa, ja se kaikki vuoti verenä vasten kehämattoa, kun Edwards, joka vielä kolme vuotta sitten oli kliininen ja kuiva mutta teknisesti erinomainen painija, painoi Sami Callihanin, joka ei toki ole koskaan kliininen ollutkaan, päätä vasten piikkilankaa. Ottelu oli brutaali, ja se voisi olla myös vihanpidon päätepiste, mutta Eddien ja Samin tapauksessa en usko, että se on sitä.

Callihanin ja Edwardsin teurastuksen jälkeen jäljellä oli enää suurin ja kaunein. Pääottelu. Kenny Omega ensimmäistä kertaa Impactin kehässä. Ikävä kyllä LOLTNA:n haamu loi tämänkin ottelun ylle suuren varjon, sillä All Elite Wrestlingin mestari Omegan ja Impactin joukkuemestari Good Brothersin (Doc Gallows ja Karl Anderson) vastustajina piti olla Impactin mestari Rich Swann sekä entinen mestarijoukkue Motor City Machine Guns, mutta Alex Shelley joutui jättämään tapahtuman väliin, ja Swannin ja Chris Sabinin joukkueeseen lisättiin “TNA:n maailmanmestari” Moose.

En ole ollut mikään Moosen suurin fani, mutta Moose teki tässä ottelussa Team Impactille kunniaa otellen puhtaasti ja toimien Impactin hyväksi. Vaikka Omega ja Hyvät Veljet ottelun voittivatkin, Swann, Sabin ja Moose näyttivät hyviltä koko ottelun ajan. En pistä pahitteeksi Omegan näkemistä toistamiseen Impactin kehässä.

Hard to Kill vuosimallia 2021 olisi voinut olla parempikin tapahtuma, sillä viikkoa aiemmin käyty Genesis oli painin laadullisesti kirkkaasti parempi kuin tämä, mutta tässä tässä tapahtumassa oli enemmän suurtapahtuman tuntua.

Tästä on hyvä jatkaa kohti huhtikuussa käytävää Rebellionia.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IMPACT (@impactwrestling) jakama julkaisu


Tulokset:

Impact Wrestling Hard to Kill 16.1.2021

  • Decay (Rosemary ja Crazzy Steve) voitti Tenille Dashwoodin ja Kaleb with a K:n [8:55].
  • Violent By Design (Eric Young, Joe Doering ja Cody Deaner) voitti Rhinon, Tommy Dreamerin ja Cousin Jaken Old School -säännöillä käydyssä ottelussa [9:51].
  • Fire N Flava (Kiera Hogan ja Tasha Steelz) voitti Havokin ja Navaehin Impact Knockouts Tag Team -mestaruusturnausfinaalissa [8:41].
  • Matt Cardona voitti Ace Austinin diskauksella [2:41].
  • Manik voitti Chris Beyn ja Rohit Rajun ja säilytti Impact X-Division -mestaruuden [13:49].*
  • Deonna Purrazzo säilytti Impact Knockouts -mestaruuden Taya Valkyrietä vastaan luovutuksella [11:36].
  • The Karate Man päihitti Ethan Pagen.
  • Eddie Edwards peittosi Sami Callihanin Barbed Wire Massacre -ottelussa [18:49].
  • Kenny Omega ja The Good Brothers (Doc Gallows ja Karl Anderson) voittivat Chris Sabinin, Moosen ja Rich Swannin [20:25].

* Ottelusuositukset lihavoituna.

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Vuoden 2020 kaksikymmentäviisi kovinta ottelua

Next post

Jälkipyykkinaru #92: FCF Showpainia! (16.1.2021)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *