2016TapahtumatWWE

Arvio: Survivor Series 2016

Päivämäärä: 20.11.2016

Sijainti: Air Canada Centre (Toronto, Ontario, Kanada)

Yleisömäärä: 17 143

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


6-Man Tag Team Match

T.J. Perkins, Noam Dar & Rich Swann vs. Tony Nese, Drew Gulak & Ariya Daivari

Illan ”kickoffannut” kuuden miehen joukkuematsi ei ihmeitä tarjonnut. Nämä joukkueottelut alkavat CW-divisioonassa toimivasta kehämenostaan huolimatta käydä tylsäksi, eikä hommaa auttanut myöskään kuollut yleisö. Noh, ehkei se kehätoimintakaan ollut tällä kertaa aivan sitä terävintä luokkaa, mutta ihan toimivaa silti. Unohdettava avaus erikosella lopetuksella. Ai niin, jollekulle taisi sattua moka, kun kesken matsin joku bäkkärityyppi ilmoitti Renee Youngille lähetyksen palautuvan studioon yhdeksän minuutin kuluttua ja kappas vain, juuri sen verran matsi enää kestikin. Hups.

4/10

Singles Match

Luke Harper vs. Kane

Jos nautit kahden isokokoisen miehen hitaasta tappelusta, tämä Kanen ja Harperin matsi on juuri sinua varten. Toki Harper sentään väläytteli osaamistaan mm. sukeltamalla kehästä ulos, mutta kokonaisuudessaan ottelu oli keskinkertainen – kiitos vanhan ja raihnaisen Kanen. Ihmetystä herättääkin miksi tässä annettiin voitto Punakoneelle, eikä sitä huomattavasti enemmän tarvinneelle Harperille, etenkin kun ottaa huomioon miten ilta lopulta The Wyatt Familyn osalta muuten sujui. Keskinkertainen, joskaan ei ihan tajuttoman huono ottelu.

3/10

Kolme Survivor Series -ottelua, panoksena herruus Raw’n ja SmackDownin välillä. Tykkäsin tästä konseptista ja vastakkainasettelusta. Kun kerran ohjelmajako nyt todella toteutettiin, niin on hyvä, että kilpailua brändien välillä pidetään yllä. Myös idea miesten, naisten ja joukkueiden omista eliminaatiomatseista oli oikein toimiva. Nyt ilta pamautettiin käyntiin näistä vaihtoehdoista naisten mittelöllä.

5-on-5 Survivor Series Elimination Match

Team Raw (Charlotte, Sasha Banks, Bayley, Nia Jax & Alicia Fox) vs. Team SmackDown (Natalya, Becky Lynch, Alexa Bliss, Naomi & Carmella)

Tykkäsin kuinka alkuun saatiin heti draamaa kuviolla, jossa Nikkin kimppuun oli hyökätty. Se oli toimiva juttu myös siinä mielessä, että näin saatiin Natalya mukaan matsiin – ja hyvinhän kotimaassaan esiintynyt Nattie hommansa vetikin! Muutenkin ottelu oli buukattu oikein kelvollisesti, kaikki pääsivät vetämään hyvin, vaikkakaan kukaan ei erottunut loppujen lopuksi erityisen paljon joukosta. Tokihan Niaa buukattiin vahvaksi, mutta minusta naisen eliminointi tapahtui loppujen lopuksi vähän liiankin helposti. Myös matsin loppukolmikko oli oikein toimiva, vaikka itse lopputaistelu olisi voinut olla vielä tulisempi. Lisäksi ottelu sisälsi kyllä yllättävän paljon mokia, mutta tokihan niitä nähdään melkein väkisinkin kun näin suuri joukko painijoita valtaa kehän. Joka tapauksessa toimiva ottelu, jota oli kiva katsoa ja joka avasi illan hyvin. Matsimuodon ystävänä tämä saa kyllä puhtaat paperit.

7/10

WWE Intercontiental Championship

The Miz (c) vs. Sami Zayn

Tietyllä tapaa Zaynin ja Zigglerin matsi olisi kuulostanut paperilla aika kovalta, mutta toisaalta Miz on yksi yhtiön parhaista pahiksista ja muutenkin mahtava esiintyjä, joten en laittanut pahakseni tätäkään paritusta.

Matsi itsessään oli hyvää peruspainia läpi kestonsa. Tosin sellaiselta varmalta perustasolta hieman menevämpään äksöniin pääseminen tuntui kestävän kaksikolla vähän kauan, mutta kun sille tasolle päästiin oli meno todella maukasta. Yleisö oli matsissa kyllä yllävän vaisu, kun ottaa huomioon, että mukana oli sentään Kanadan oma poika Zayn. Koitos ei siis noussut mitenkään erityisen sykähdyttäväksi, mutta hoiti silti leiviskänsä hyvin. Plussaa ehdottomasti vielä ovelasta ja toimivasta lopetuksesta, joka sopi Mizin hahmolle täydellisesti. Ilta jatkui siis hyvissä merkeissä.

7/10

10-on-10 Survivor Series Elimination Match

Team Raw (Big E & Kofi Kingston, Sheamus & Cesaro, Enzo Amore & Big Cass, The Shining Stars, Luke Gallows & Karl Anderson) vs. Team SmackDown (Heath Slater & Rhyno, The Hype Bros, American Alpha, Breezango & The Usos)

Kymmenen joukkueen mittelö tiesi kehään aikamoista ottelijamäärä, mutta mikäs siinä. Mukana oli paljon mielenkiintoisia tiimejä ja kun ottelumuoto oli kiinnostava, olivat myös odotukset korkealla.

Matsi alkoi vähän hölmöllä Breezangon eliminoinnilla, mutta toisaalta sitä seurannut New Dayn eliminointi tuntui toimivalta jutulta. Ehkäpä homma olisi toiminut vielä paremmin, jos Breezango olisi pysynyt mukana pidempään ja New Day olisi ollut oikeasti ensimmäinen eliminoitu tiimi, mutta ihan kelvosti tämäkin ratkaisu toimi. Yleisökin oli tässä ottelussa jälleen astetta paremmin mukana ja mikäs siinä, kun ottelu oli jännittävästi buukattu eikä voittajasta voinut olla varma. Oli myös mukavaa, että kiinnostavat tiimit, kuten Anderson ja Gallows, Enzo ja Cass sekä Slater ja Rhyno saivat kaikki hyvin valokeilaa. Eliminointitahti tosin oli tässä aika nopea, mutta meno oli silti sen verran kiinnostavaa, ettei tuokaan juuri haitannut. Vielä edellistä Survivor Series -matsia kovemmaksi tämän nostaa koitoksen lopputaistelu: se tarjosi nimittäin monia toimivia läheltä piti -tilanteita ja kunnon jännitystä voittajasta. Kun itse viimeinen loppuratkaisukin toimi, jäi tästä matsista oikein hyvä fiilis.

8/10

WWE Cruiserweight Championship

The Brian Kendrick (c) vs. Kalisto

Tykkäsin hitosti ennen matsia nähdystä hypevideosta, jossa Kendrick pääsi esittelemään promotaitojaan. Mainio hahmo ja kun vastustajakin oli kovaa luokkaa, niin ottelusta oli odotettavissa painillisesti kovatasoista.

Tässä pisti ärsyttämään se seikka, mikä koko cruiserweight-divisioonaa on vaivannut: yleisö ei nimittäin syttynyt menoon sen ansaitsemalla tavalla. Okei, näillä kahdella ei ollut ehkä ihan se täyden kympin arvoinen iltapuhde, mutta meno oli silti toimivaa ja erityisesti loppua kohden mainiosti tiivistyvää. Nähtiinpä matsissa pari tujua spottiakin, kuten se Kaliston iskemä Spanish Fly kehän ulkopuolelle! Noh, homma kuitenkin päätettiin lytätä Corbinin sekaantumisella, jonka ansiosta homma ei sitten päässyt nousemaan illan muiden matsien tasolle. Joo, sinänsä Baronin temppu sopi tarinaan, mutta näin isossa tapahtumassa myös CW-vyöstä olisi suonut nähtävän ihan puhtaan taiston.

5/10

5-on-5 Survivor Series Elimination Match

Team Raw (Kevin Owens, Chris Jericho, Seth Rollins, Roman Reigns & Braun Strowman) vs. Team SmackDown (AJ Styles, Dean Ambrose, Randy Orton, Bray Wyatt & Shane McMahon)

Miesten Survivor Series -matsi herätti ennakkoon lämpimiä ajatuksia. Nyt mukana oli oikeasti kaikkein kovimmat nimet päämestareista lähtien eli painijakattaus oli todella kova. Muutenkin tämä tuntui hyvältä huipennukselta illan brändikamppailulle.

Ensinäkin on loistavaa, että kerrankin tämä matsimuoto sai kunnolla aikaa: nyt sitä oli tarjolla reippaasta yli 50 minuuttia, ja pelkästään se sai matsin tuntumaan merkittävältä. Ottelun rakenne oli muutenkin mainio. Alussa nähtiin toimivaa ja puhdasta painia, kunnes mukaan ripoteltiin vähitellen enemmän spotteja ja muistettavia hetkiä. Tällaisia olivat esim. Strowmanin eliminointi James Ellsworthin avustuksella, Shanen hurja loikka selotuspöydälle ja The Shieldin pikainen yhteenpaluu – meno siis kasvoi astettain yhä kovemmaksi ja kiinnostavammaksi. Elimininoinnitkin hoidettiin pääsääntöisesti hyvin, vaikkakin Owensin ja Jerichon vastaavat tuntuivat hieman hölmöiltä. Etenkin Y2J:n eliminointi harmitti, koska mies oli todellinen yleisönsuosikki! Loppuhetketkin oli rakennuttu hyvin, ja oli aika iloinen asia, että vihdoin Wyatt Familykin sai jonkinlaisen merkkipaalun jossain merkittävässä tapahtumassa. Kokonaisuutena tämä paketti oli juuri sellainen, kun toimivan Survivor Series -ottelun pitääkin: täynnä käänteitä, yllätyksiä, hienoja spotteja ja muistettavia hetkiä. Illan paras ottelu.

9/10

Singles Match

Brock Lesnar vs. Goldberg

Illan main event – ottelu, jossa Brock Lesnar ja Goldberg kohtasivat toisensa uusintamatsissa 12 vuotta sitten käydystä surullisen kuuluisasta WrestleMania-ottelusta. En tiedä osasiko kukaan arvata, mitä tästä voisi odottaa: ajatukset matsin ympärillä tuntuivat pyörivän laidasta laitaan.

Yksi minuutti ja 26 sekuntia. Sen verran kesti siihen, kun Goldberg iski Lesnarille kaksi puskua ja Jackhammerin ja selätti vastustajansa. Jos buukkauspäätöstä pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi shokeeraava. Ensimmäinen reaktio ainakin itselläni oli matsin jälkeen lähinnä tämä: ”Mitä helvettiä?” Toisaalta jos jotain WWE on usein kaivannut, niin yllättäviä ja kohahduttavia juonenkäänteitä ja sellaisena tämä toimi todella hyvin. Ja kun tulosta on jonkin aikaa makustellut, se oli loppujen lopuksi yllättävän toimiva. Voittatapa oli sinänsä uskottava Goldbergin päästessä yllättämään Lesnarin housut kintuissa ja hyödyntäen sen jälkeen tilanteen täydellisesti. Toki voidaan aina keskustella siitä, olisiko tällaisen voiton voinut antaa jollekin nousevalle tähdelle, eikä pian 50-vuotiaalle Goldbergille, koska tällainen voitto Brock Lesnarista olisi nostanut kenet tahansa kerralla tähtiin.

Oli ottelusta sitten mieltä mitä tahansa, niin ainakin se herätti hitosti tunteita ja kiinnostusta – ja juuri tällaista pöhinää WWE varmasti halusikin nostattaa. Aikamoinen päätös illalle.

(P.S. Tykkään arvostella tällaiset todella lyhyet matsit ennemminkin segmentteinä kuin otteluina, joten siksi tämäkään ei saa erillistä arvosanaa.)

N/A


Kokonaisuudessaan WWE Survivor Series 2016 oli ihan huikea tapahtuma. Kaikki tapahtuman nimikko-ottelut toimivat hyvin viimeisen niistä ollessa jopa huipputasoa, ja illan pääottelu tarjosi vielä päälle ikimuistoisen lopetuksen illalle. Myös Mizin ja Zaynin mestaruusmatsi Intercontinental-vyöstä oli kivaa seurattavaa. Illan ainoa pettymys oli Kendrickin ja Kaliston taisto CW-vyöstä, mutta sekin vain huonon buukkauksen vuoksi. Mahtavien hetkien ja muistettavien käänteiden Survivor Series on hyvä ehdokas vuoden kovimmaksi tapahtumaksi.

Tapahtuman arvosana: 10/10

Ultimate

Ultimate

Painifani, jota kiehtoo lajin uniikkius viihdemuotona. Urheilun ja viihteen cocktail maistuu vuodesta toiseen.

Previous post

WWE-veikkaus 2016: Survivor Series

Next post

WWE-veikkaus 2016: TLC: Tables, Ladders and Chairs

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *