ArviotDDTPuroresuViisi pointtia

Viisi pointtia: DDT Judgement 2019

Päivämäärä: 17.2.2019

Sijainti: Tokyo, Japani (Ryogoku Kokugikan)

Yleisömäärä: 4 117


DDT:n Ryogoku Kokukiganissa järjestettävät tapahtumat ovat promootion vuoden kohokohtia, ja tälläkin kertaa DDT tarjoili parhaimmistoaan kuuluisalla sumoareenalla. Kota Ibushin ja Kenny Omegan kasvattiseurana toiminut promootio esitteli läpileikkauksen promootion nykyhetkestä nuorien lupausten ja vanhoja tuttavuuksien tähdittämänä.


1. Käsittämättömyys on edelleen läsnä

DDT on saavuttanut länsimaisten painifanien keskuudessa kulttimaineen omituisena urheiluviihdepainotteisena promootiona, jonka peruskauraa ovat ihmeelliset gimmickit ja ottelutyypit. Vuosien mittaan tequilahöysteisistä hardcorematseista ja seksinuken seikkailuista on siirrytty pikkuhiljaa amerikkalaisen indypainin suuntaan kehätyöskentelyn laadun kasvaessa, mutta DDT ei juuriaan ole unohtanut. Mystinen Ronald McDonaldia muistuttava painija, säilytyslaatikoista teipillä kasattu superase, toimitusjohtaja pukeutuneena Gundamiksi ja miesten sukupuolielimistä inspiroitunut jättimäinen maskottihahmo olivat vain osa tässä tapahtumasta nähdystä outoudesta.

DDT ei ole koskaan arkaillut tarinankerrontansa älyttömyyden kanssa, vaikka painillinen taso onkin noussut. Hieman lapsellinen, koulupoikamainen huumori oli läsnä niin avausotteluiden kuin pääottelunkin tarinankerronnassa. Promootio ei koskaan ole pyrkinyt olemaankaan varteenotettava painifirma, vaan päätehtävä on ollut viihdyttää. Vaikka painipuristit Kentuckyn takametsistä saattavatkin heittää vihaisia voltteja nähdessään GIFejä DDT-matseista, on kuitenkin tämä kaikki käsittämättömyys tehty rakkaudesta lajiin. DDT:n painijat ja työntekijät ovat kaikki pitkän linjan painifaneja, ja kaikesta huokuu aito rakkaus taidemuotoa kohtaan. Siinä missä edesmennyt HUSTLE teki kaikesta täyttä farssia, istuttaa DDT humoristiset elementinsä luonnolliseksi osaksi tapahtumiaan. Tämä lähestymistapa säilyttää painin integriteetin ja vahventaa halutun tuotteen viihdearvoa.


2. #STRONGHEARTSin aika DDTssä on ohi

Viime vuoden kiinnostavin ryhmittymä Japanissa viime vuonna oli CIMAn johtama #STRONGHEARTS, joka otti tehtäväkseen valloittaa Japani. DDT:ssä CIMA kumppaneineen otti kohteekseen Konosuke Takeshitan johtaman ALL OUTin, jonka kanssa käydyt kamppailut olivat viime vuoden DDT:n huippukohtia. ALL OUT jäi voitokkaaksi, mutta #STRONGHEARTS yritti tämän show’n aikana kostoa.

Ensimmäiseksi koston kohteeksi valikoitui ALL OUTin Akito, jota ei oltu onnistuttu aiemmissa kohtaamissa selättämään. #STRONGHEARTSin nuori voimapainija T-Hawk sai tehtäväkseen ottaa AKITOn päänahka – ja vähemmän yllättäen onnistui siinä. Myöhemmin illasta CIMA ja Seiki Yoshioka olivat mukana haastamassa joukkuevöistä, mutta vallitsevat mestarit MAO ja Mike Bailey onnistuivat puolustamaan mestaruuttaan onnistuneesti. Otteluiden lopussa ei nähty mitään suuria juonenkäänteitä, vaan ryhmä poistui vähin äänin Tokion yöhön. #STRONGHEARTSin suurin hyve onkin ollut heidän halunsa otella mahdollisimman monessa paikkaa luoden hienoja otteluita ja feudeja.


3. Nuorisossa on tulevaisuus

Tapahtuman painijakaartia katsoessa iskee kasvoille yllättävän posiitivinen fakta: enemmistö DDT:n vakiorosterista on alle 35-vuotiaita. Useimmilla japanilaisilla promootioilla on ollut pitkään ongelma, että uusia nuoria tähtiä on vaikea rakentaa vanhojen korvikkeiksi. DDT on kaikesta huolimatta onnistunut tässä erittäin hyvin tehden muun muassa Konosuke Takeshitasta (23), MAOsta (21) ja Daisuke Sasakista (33) varteenotettavia pääottelutason painijoita.

Erityisesti 17-vuotiaana debytoineen Konosuke Takeshitan nousu mestariksi tässä tapahtumassa oli promootion vahva kannanotto nuoren miehen roolista DDT:n uutena kasvona. Ihmelapseksi kutsuttu nuori painija on pitkään saanut lähes Roman Reigns -tyylistä pushia, otellen useissa merkkiotteluissa muun muassa Hiroshi Tanahashia ja CIMAa vastaan. Daisuke Sasakin kukistamisen myötä Takeshita ei pelkästään tehnyt itsestään Japanin suurinta nuorta painitähteä, vaan rakensi perustukset muille promootionsa nuorille lupauksille nousta huipulle.


4. Vanhat jermut vielä mukana

Vaikka uusien painijoiden rekrytointi on käynyt kuumana, ei DDT ole täysin syrjäyttänyt vanhoja suosikkejaan. Useissa avainotteluissa nähtiin vakikaartin vanhempaakin osastoa painimassa nuorempien kanssa ja useita ulkopuolisia veteraanejakin nähtiin, muun muassa joshilegenda Chigusa Nagayon ja Pro Wrestling Noahin Naomichi Marufujin muodossa.

Näissäkin paistaa läpi DDT:n halu rakentaa tulevaisuutta. Vanhoja tähtiä hyödynnettiin fiksusti, sillä ottelut olivat usein nuorempien painijoiden kanssa. Tämän avulla DDT selkeästi pyrkii viestimään, että uusi sukupolvi pystyy painimaan ja ja jopa ylittämään taidoillaan vanhaa kaartia edustavat painijat. DDT:n vanhat tähdet ovat pikkuhiljaa siirtyneet sivurooliin jättäen pääottelut nuoremmille ja keskittyvät viihdyttämään pitkään seuranneita faneja humoristisilla otteillaan.


5. Kohti valoa

Olin hieman huolissani, kun DDT myytiin CyberAgentille. Iso IT-firma ostaa painifirman ja laittaa johtoportaan edustajan valvomaan toimintaa. Näistä aineksista on aiemminkin saatu ikävä lopputulos. Muun muassa All Japan Pro Wrestlingin myyminen IT-firmalle ajoi ulos Keiji Muton oppipoikineen ja pirstaloi Japanin painiskeneä entisestään. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole ollut, sillä CyberAgent on antanut DDT:lle enemmän mahdollisuuksia kehittää toimintaansa tarjoten mahdollisuuksia tuotantoarvojen nostamiseen ja tähtivierailijoiden vakituiseen käyttämiseen. Yli 15 miljoonan katsojan AbemaTV-applikaation kautta tapahtuvat suorat lähetykset ovat nekin kasvattaneet kannattajakuntaa.

Judgmentia katsoessa koin jatkuvasti vahvaa tunnetta siitä, että DDT tekee lopullisen läpimurtonsa tänä vuonna. Japanissa yleisömäärät ovat jatkuvasti kasvussa, ja AbemaTV on sitoutunut lähettämään vuonna 2019 entistä enemmän suoria lähetyksiä. Yhteistyötä Ison-Britannian Fight Club Pron kanssa on jo mainostettu, ja huhuja yhteistyöstä All Elite Wrestlingin kanssa on ollut liikkeellä kuukauden päivät. Tämän kaiken keskellä DDT järjestää ensimmäisen Japanin ulkopuolisen show’nsa New Yorkissa WrestleMania-viikon yhteydessä, mikä viestii vahvasta halusta lähteä kansainvälisille markkinoille. Pienestä musiikkibaarista aloittanut promootio on tehnyt rauhallista ja tasaista kasvua 22 toimintavuotensa aikana. Loppua tälle kasvulle ei näy, sillä niin kotimaan kuin kansainvälisetkin markkinat ovat nousussa. Kaiken huippuna perustaja Sanshiro Takagilla on ollut vuosikymmenien ajan unelmana järjestää DDT-tapahtuma Tokyo Domessa.

Kenties vuonna 2020 hänen unelmansa toteutuu.


Tulokset:

 1. Sento Minzoku (Daiki Shimomura ja Ryuichi Sekine) voittivat Masato Kaminon ja Takato Nakanon. Arvosana: 7/10
 2. BAKURETSU Sisters (Nodoka Tenma ja Yuki Aino) ja Yuna Manase voittivat Natsumi Maki ja Up Up Girlsin (Hikari Noa & Miu Watanabe). Arvosana: 6/10
 3. ALL OUT (Shunma Katsumata ja Space Monkey) ja Yuki Ueno voittivat Antonio Hondan, Jason Kincaidin ja Naomi Yoshimuran. Arvosana: 7/10
 4. Saki Akai nousi uudeksi DDT Iron Man Heavy Metal -mestariksi päihittämällä mestari ASUKAn sekä Chinsuke Nakamuran, El Lindamanin, Gorgeous Matsunon, Gota Ihashin, Hoshitangon, Kazuki Hiratan, Keisuke Okudan, Makoto Oishin, Maku Donaruton, Mina Shirakawan, Scorpio X 2:n, Super Sasadango Machinen, Tomomitsu Matsunagan, Yasu Uranon, Yuka Sakazakin ja Yunin. Arvosana: 9/10
 5. Go Shiozaki, Kazusada Higuchi ja Yukio Naya voittivat Daisuke Sekimoton, Toru Owashin ja Yuki Inon. Arvosana: 8/10
 6. T-Hawk voitti Akiton. Arvosana: 9/10
 7. Keisuke Ishii, Kota Umeda ja Mizuki Watase voittivat Danshoku Dinon, KUDOn ja Pokotan (Makoto Oishin). Arvosana: 8/10
 8. DAMNATION (Mad Paulie & Soma Takao) ja Takumi Iroha voittivat Chigusa Nagayon, Ryuji Iton ja Sanshiro Takagin. Arvosana: 9/10
 9. KO-D Tag Team -mestari Moonlight Express (MAO & Mike Bailey) säilytti mestaruutensa voittamalla Shuten Dojin (Masahiro Takanashi & Yukio Sakaguchi) ja Strong Heartsin (CIMA & Seiki Yoshioka). Arvosana: 10/10
 10.  HARASHIMA nousi uudeksi DDT Extreme -mestariksi voittamalla  mestari Shinya Aokin. Arvosana: 7/10
 11. Naomichi Marufuji voitti Tetsuya Endon. Arvosana: 6/10
 12. Konosuke Takeshita nousi uudeksi KO-D Openweight -mestariksi voittamalla mestari Daisuke Sasakin. Arvosana: 10/10

DDT Judgement 2019 -tapahtuman arvosana: 8/10


Riku Mikkonen

Riku Mikkonen

Yli 15 vuotta Japanin painimarkkinoita seurannut chantti-insinööri, joka vapaa-ajallaan kauppatieteilee IT-alan kasvuyrityksessä. Ajoittain tulkkailee kuuriimuja jakaakseen tietoa janoisille. Inokismin suuri vastustaja, jolla on epäterve suhde Dramatic Dream Teamin tuotoksiin.

Previous post

#MaanantainMatsi - Becky Lynch vs. Kisu (2006)

Next post

Raw'ssa suuria käänteitä – Roman Reigns on päihittänyt leukemian, ja Batista teki shokeeraavan paluunsa WWE:hen

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *