ArviotImpact WrestlingViisi pointtia

Viisi pointtia: Impact Wrestling Hard to Kill (12.1.2020)

Päivämäärä: 12.1.2020

Sijainti: Dallas, Teksas, Yhdysvallat (The Bomb Factory)


Impact Wrestlingin uusi vuosikymmen avattiin Dallasissa. Ennen tapahtumaa saatiin some-kohu, ja tapahtuman kulkuun vaikuttivat monet loukkaantumiset ja sairaustapaukset. Ei välttämättä paras lähtökohta tapahtumalle.


1. Impactissa on vahva työmoraali

Loukkaantumisia tapahtuu showpainissa aina, se on ihan fakta. Silti loukkaantuneena tai kipeänä ei pitäisi painia. En usko, että kukaan aseella pakottaa kehään, jos painija ei ole kunnossa. Silti Madman FultonAce Austin ja Ethan Page jatkoivat otteluitaan Fulton käsivammasta, Austin tärykalvon puhkeamisesta ja Page koko viikonlopun vaivanneesta ruokamyrkytyksestä johtuneesta ripulista huolimatta.

Joko maksulähetyksestä on tiedossa niin paljon kovempi palkkashekki tai sitten kyse on kunniasta, minun on kuitenkin nostettava hattua kaikille esiintyjille, vaikka en olekaan varma, onko puolikuntoisena painiminen järkevää.

Internetissä liikkuneiden tietojen mukaan Ethan Page olisi jopa vaatinut päästä ottelemaan sairaudesta huolimatta. Olisihan se ollut outoa, että joukkuemestaruutta olisi puolustettu pelkästään Josh Alexanderin ja Willie Mackin kesken (sillä myös Mackin joukkuetoveri Rich Swann on louukkaantunut), mutta tasoitusottelu joukkuemestaruudesta myös toimi ja sai Mackin näyttämään erittäin hyvältä ja uskottavalta, eikä se silti vienyt mitään pois Ethan Pagen ja Josh Alexanderin uskottavuudelta.


2. Vanhojen aikojen perintö on Impactille sekä siunaus että kirous

Impactissa on todella paljon menneiden vuosikymmenten tähtiä. Tommy DreamerRhinoRob Van DamKen ShamrockD’Lo BrownJohnny Swinger. Näistä Rhino, RVD ja Shamrock olivat myös buukattuna tapahtumaan. Tapahtuma kärsi mielestäni epäloogisesti buukatusta ottelukortista. Ken Shamrockin ja Madman Fultonin ottelu avasi illan, ja RVD:n ja Brian Cagen ”unelmaotteluksi” tituleerattu ottelu oli keskellä korttia mutta jäi toteuttamatta Cagen hauisvamman takia ja korvattiin käytännössä lennosta RVD:n ja Dagan ottelulla.

Rhino otteli Moosea vastaan tylsän no DQ -ottelun aivan liian korkealla korttia. Jokin Moosessa on, että hahmo ei vain toimi. ”Pappaosaston” ottelut olivat mielestäni illan heikointa antia, vaikka rakastankin Rob Van Damin hahmoa.


3. Vallankumous ei toimi aina

Knockouts-mestaruusottelu oli myös illan heikompaa antia, sillä vaikka ODB onkin divisioonan legenda ja hieno hahmo, niin koko mestaruusottelun ajan tuntui, että hän on lähinnä tiellä. Tämän ottelun olisi pitänyt olla Taya Valkyrien ja Jordynne Gracen kohtaaminen yksi vastaan yksi, mutta hyväntekeväisyyttä harjoittava ODB tarvitsee PPV-rahat, kaiketi.

Tayan managerin Johnny Bravon häiritsevä pilkkukuvioinen asu oli ottelun kohokohta, mikä kertoo paljon siitä tilanteesta, missä Knockouts-divari on tällä hetkellä, mutta tilanne voisi olla pahempikin. Tunnelin päässä on onneksi valoa, sillä Impactin naisten divisioona ei ole missään nimessä huono. Tenille Dashwoodin ja Kiera Hoganin kaltaiset nimet ovat jonossa seuraavana, kunhan saadaan Tayaa parempi mestari.


4. Eddie Edwardsin paluu juurille

Eddie Edwards on todella lahjakas painija, joka toisaalta oli jokunen vuosi sitten ollessaan silloisen TNA:n päämestari todella kuiva. Edwards kuitenkin kehittyi kuivasta indyjyrästä valmiiksi hahmoksi parin vuoden aikana, kun hän kärsi oikean loukkaantumisen Sami Callihanin pesäpallomailan iskusta ja ryhtyi Tommy Dreamerin oppipojaksi. Nykyään Edwards on sinut itsensä kanssa ja edelleen todella lahjakas kehässä, mutta hänellä on myös pimeämpi puolensa, mitä ei toisaalta Michael Elginiä vastaan edes nähty.

Elgin on Impactissa eräänlainen musta hevonen. Hän painii joka kerta oivallisia otteluita, mutta kuten Mooselta, myös Elginiltä puuttuu se tietty juttu, mikä tekee hänestä hänet. Elginillä on toisaalta paremmin pullat uunissa, sillä hän on tuore nimi ja tavallaan katsomaton kortti, vaikka onkin ehtinyt jo Impactin päämestaruudesta otella.

Elginin ja Edwardsin ottelu oli puhdas painiottelu. NOAH-konkarit pääsivät näyttämään timanttista kehäosaamistaan ja kehäpsykologiaa. Mikään Elginin ja Edwardsin ottelussa ei tuntunut ylimääräiseltä, vaan matsi sai riittävästi aikaa ja oli erittäin strong style -henkinen koitos.


5. Tessa Blanchard on supertähti

Koko tapahtuma oli rakennettu yhden ottelun varaan. Sami Callihan puolusti Impactin maailmanmestaruutta Tessa Blanchardia vastaan. Mutta ottelua ei ollut rakennettu sen varaan, että tässä on nainen haastamassa päämestaruudesta, vaan kyse oli yksinkertaisesti paremmuudesta. Tätä alleviivattiin tapahtuman ennakkolähetyksestä alkaen. Tämä ei ollut historian tekemistä historian vuoksi, vaan yli puoli vuotta kestäneen verisen vihanpidon pääpiste.

Ennen tapahtumaa Blanchard päätyi myrskyn silmään sosiaalisessa mediassa, sillä hän on nuorempana laukonut erittäin tahdittomia kommentteja kanssapainijoilleen ja on avautumisten perusteella muutenkin vähintäänkin haastava persoona. Mutta persoonan haastavuus on enemmän sääntö kuin poikkeus showpainin huipulla, kysykää vaikka Hulk Hoganilta.

Ottelua siis varjosti ajatus siitä, lähteekö Impact viime hetkellä muuttamaan ennalta laadittua suunnitelmaa, ja onneksi ei lähtenyt. Tässä ottelussa oli tunnetta ja henkilökohtaisuuden tuntua enemmän kuin missään ottelussa hetkeen. Omat kauneusvirheensä ottelussa toki oli, mutta ne eivät tässä tapauksessa niin haitanneet, sillä minulla katsojana tuli sellainen tunne, että tässä voi voittaa kumpi tahansa.

Tessa Blanchard ottelun joka tapauksessa voitti, ja vaikka voitonjuhlat jäivät lähetyksen katkeamisen takia näkemättä, hetki oli hieno. Rakastettu sankari voittamassa yleisön inhoaman niljakkeen. Tähän tunnelataukseen pääsevät vain Rey Mysterion maailmanmestaruusvoitto WrestleMania 22:ssa ja Daniel Bryanin kaikkia kertoimia vastaan sotinut nousu huipulle WrestleMania XXX:ssä. Nämä ovat niitä hetkiä, joiden takia rakastan showpainia.


Tulokset:

  1. Ken Shamrock voitti Madman Fultonin luovutuksella ajassa 9:19. Arvosana: 4/10
  2. Ace Austin voitti Treyn ja säilytti Impact Wrestling X Division -mestaruuden ajassa 12:55. Arvosana: 7/10
  3. Taya Valkyrie voitti Jordynne Gracen ja ODB:n ja säilytti Impact Wrestling Knockouts -mestaruuden ajassa 11:37. Arvosana: 4/10
  4. Rob Van Damin ja Brian Cagen ottelu päättyi ratkaisemattomaan. Arvosana: –
  5. Rob Van Dam voitti Dagan ajassa 4:00. Arvosana: 2/10
  6. Eddie Edwards voitti Michael Elginin ja säilytti Call Your Shot -pokaalin hallinnan ajassa 19:53. Arvosana: 9/10
  7. Moose voitti Rhinon ottelussa ilman diskauksia ajassa 13:00. Arvosana: 3/10
  8. The North (Ethan Page & Josh Alexander) voitti Willie Mackin tasoitusottelussa Impact Wrestling Tag Team -mestaruudesta ajassa 10:37. Arvosana: 5/10
  9. Tessa Blanchard voitti Sami Callihanin ja nousi uudeksi Impact Wrestling World -mestariksi ajassa 23:49. Arvosana: 8/10

Impact Wrestling Hard to Kill -tapahtuman arvosana: 7/10

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Jälkipyykkinaru #79: Impact Wrestling Hard to Kill (12.1.2020)

Next post

#PerjantainPromo - Kaupungin ainut musta mies (2000-luku)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *