ArviotImpact WrestlingViisi pointtia

Viisi pointtia: Impact Wrestling Rebellion (2019)

Päivämäärä 28.4.2019

Sijainti: Toronto, Ontario, Kanada (Rebel Entertainment Complex)


Impact Wrestlingin vuoden toinen maksulähtys käytiin Kanadassa, Impactin nykyisessä kotipesässä. Paikassa, jossa myös viime vuoden Slammiversary käytiin. Slammiversary oli ehkäpä Impactin viime vuoden kohokohta ja jonkinlainen mittatikku sille, mihin firma nykyään pystyy. Päästiinkö odotusten tasolle?


1. Tapahtuma kesti alle kolme tuntia

Tämä on sellainen pointti, joka olisi ollut vielä 10 vuotta sitten itsestäänselvyys, mutta nyt tämä tuntui suorastaan tuoreelta. Tapahtuma ei venynyt yliajalle, vaikka korttiin lisättiin kaksi ottelua jälkikäteen. Niitäkään otteluita ei toisaalta olisi tähän tarvittu, sillä paketti oli hyvin kompakti. X-divisioonan avausottelun ja sitä seuranneen intergender-ottelun tilalla olisi voinut olla Eli Draken ja Eddie Edwardsin ottelu, ja näin olisi luultavasti ollutkin, jos Drake ei olisi päättänyt erota firmasta. Olisin kyllä nähnyt sen mieluummin kuin ne, jotka nyt saatiin.

2. Neljä isompaa tapahtumaa vuodessa on optimaalinen määrä Impactille

Impactilla on ohut rosteri, ja siitä on viime aikoina otettu yli sata prosenttia irti, joten kuukausittaiset isot tapahtumat luultavasti vain tuhoaisivat sen taian, joka on saavutettu. Kun tapahtumia on neljä vuodessa, niihin on aikaa kehittää kuumia juonikuvioita maltilla, niin ettei isoja otteluita tarvitse käydä viikoittaisissa. Tätä Impact on tehnytkin. Kapealla rosterilla on pakko keskittyä enemmän tarinaan kuin hienoihin matseihin, eikä siinä ole mitään väärää.

3. Moni tarina sai päätöksensä

Tämän tapahtuman jälkeen tuli tyhjä olo. Koko kevään ajan on rakenneltu kuvioita pitkäjänteisesti ja suurin piirtein loogisesti. Nyt isoimmat kuviot, kuten Brian Cage vastaan Johnny ImpactTessa Blanchard vastaan Gail KimRich Swann vastaan Sami Callihan ja LAX vastaan Lucha Bros. loppuivat.

Brian Cage sai seuraavan potentiaalisen haastajan debytoivan Michael Elginin muodossa, Gail Kim palannee eläkkeelle ja Pentagón Jr. ja Fénix todennäköisesti poistuvat Jacksonvilleen ja All Elite Wrestlingiin – mutta entäs nämä muut sitten? Vaikka rosteri on laiha, potentiaalisia feudeja löytynee silti, ja katson positiivisin silmin tulevaan.

4. Päämestaruusottelu oli jälleen kerran illan isoin pettymys

En ymmärrä, mikä siinä on, etteivät Johnny Impact ja Brian Cage saa Impactissa aikaan hyvää mestaruusottelua keskenään. Myönnetään, että Cage loukkaantui kesken matsin, ja sen takia ottelu ei ollut niin räjähtävää menoa kuin olisi voinut olettaa.

Mutta silti, tällaista sekoilua, jota mestaruusottelussa nähtiin, ei buukata lennosta, sillä kaikki tämä sekoilu kyllä tuntui aivan suunnitellulta eikä sitä voi pistää mitenkään Cagen loukkaantumisen piikkiin. Lisäksi ottelun jälkeen nähty Michael Elginin debyytti söi kaiken momentumin isolta mestaruusvoitolta.

5. Pääottelu ansaitsi paikkansa

LAX ja Lucha Bros. eivät paini keskenään huonoa ottelua. Se on todistettu tänä vuonna useampaan kertaan. Nyt kun aseet olivat vielä pelissä, odotin hullua mähinää – ja mähinän sainkin.

Kaikki neljä pistivät kroppansa likoon – Fénix jopa ehkä vähän turhan kanssa –, ja lopputuloksena oli hieno ottelu Impactin joukkuemestaruudesta. Toisaalta jos ollaan firmassa, jossa joukkuepaini merkitsee jotain ja käytössä on kaksi lahjakasta tiimiä, niin voiko muutakaan odottaa?

Tämä tuntui Pentagónin ja Fénixin jäähyväismatsilta, sillä ottelun jälkeen osoitettiin keskinäistä kunnioitusta, ja koko face-porukka pukuhuoneesta tuli osoittamaan suosiotaan. Jos tämä jäi lucha-veljien viimeiseksi illaksi pöllölaaksossa, niin he lähtivät tyylillä. Kaikkea hyvää heille AEW:ssä.

Jos tässä tapahtumassa ei olisi ollut alkupuolen taikurinhatusta vedettyä pre-show’ta, vaan tämä olisi ollut pelkkä kuuden matsin kokonaisuus, tämä olisi voinut ylittää viime vuoden Slammiversaryn, jota pidän Impactin hyvän tapahtuman mittatikkuna. Siihen tämä ei ihan yltänyt, mutta ei jäänyt kauas. Positiivisella mielellä odotan tulevaa.


Tulokset:

  1. Ace Austin voitti Aiden Princen, Eddie Edwardsin, Jake Cristin, Jake Deanerin ja Petey Williamsin. Arvosana: 5/10
  2. Scarlett Bordeaux voitti Rohit Rajun. Arvosana: 3/10
  3. Moose ja The North voittivat The Rascalzin. Arvosana: 6/10
  4. Taya Valkyrie voitti Jordynne Gracen ja säilytti Impact Knockouts -mestaruuden. Arvosana: 4/10
  5. Rich Swann voitti Sami Callihanin ja säilytti Impact X Division -mestaruuden. Arvosana: 8/10
  6. Tessa Blanchard voitti Gail Kimin. Arvosana: 7/10
  7. Brian Cage voitti Johnny Impactin ja nousi uudeksi Impact World -mestariksi. Arvosana: 5/10
  8. The Latin American Xchange voitti Lucha Brosin ja nousi uudeksi Impact World Tag Team -mestariksi. Arvosana: 9/10

Impact Wrestling Rebellion -tapahtuman arvosana: 6/10


survey tools

 

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

#PerjantainPromo - "I'm going to yank out my Johnson!" (1996)

Next post

Viisi pointtia: FCF Wrestling Sideshow – Attitude (27.4.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *