ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE Fastlane 2019

Päivämäärä: 10.3.2019

Sijainti: Cleveland, Ohio, USA (Quicken Loans Arena)

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


Fastlane järjestettiin viidettä kertaa. Tapahtuman ajankohdaksi on vakiintunut helmi–maaliskuu, joten siitä on muodostunut jo perinteinen välipysähdys matkalla kohti WrestleManiaa. Huomionarvoista on, että Ohiosta on tullut eräänlainen Fastlanen kotipaikka, sillä tämä oli jo kolmas kerta, kun tapahtuma järjestettiin kyseisessä osavaltiossa.


1. Mutkikas matka WrestleManiaan

Royal Rumble aloittaa matkan kohti WrestleManiaa, ja nämä kuukaudet, jolloin kevät ottaa vallan talvesta, ovat WWE:lle erityisen tärkeitä. WWE:tä on monesti kritisoitu pitkäjänteisyyden puutteesta, ja tämä teema on ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Koko alkuvuoden ajan on vaikuttanut siltä, että WWE:llä ei ole mitään kantavaa suunnitelmaa, jolla edetään kohti vuoden suurinta kohokohtaa. On kummallista, että juuri tänä vuodenaikana on naarattu 7–8 ottelijaa NXT:n puolelta päärosteriin sekoittamaan pakkaa. Minulle tämä kielii eräänlaisesta paniikkinappulan painamisesta – mitään varmaa suunnitelmaa ei ole, joten hätäpäissään yritetään vähän kaikkea ja toivotaan, että jokin ottaisi tulta alleen. Ala-arvoisella käsikirjoittamisella tämä on kuitenkin pelkkää toiveajattelua. On sääli, että esimerkiksi Aleister Blackin ja Ricochet’n hahmoista on tylsytetty terä pois jo muutaman ensimmäisen päärosteriviikon aikana.


2. Wanha Wrestlahmentti voimissaan

Wanha Wrestlahmentti on pitkäaikaisen smarksidelaisen Jouni Hakkaraisen keksimä oivaltava termi. Sillä viitataan perinteiseen vanhaa tuttua kaavaa toistavaan tarinankerrontaan. Shane McMahonin kääntyminen joukkuepariaan The Miziä vastaan on täydellinen esimerkki Wanhan Wrestlahmentin mukaisesta narratiivista. Loppujen lopuksi showpaini on sittenkin aika yksinkertaista viihdettä, jossa tietyt tyyppitarinat toistuvat. Näin ollen pidempään seuranneelle on ollut jo viikkojen ajan selvää, että Shane ja Miz tulevat WrestleManiassa kohtaamaan. Avoin kysymys tosin oli se, kumpi omaksuu tässä tarinassa pahiksen roolin.

Käänne tapahtui todella ennalta arvattavalla tavalla, mutta näen tässä hyviäkin puolia. Shane McMahon nykyisellä hahmollaan alkoi olla varsin kulahtanut ilmestys, joten tämä tuo hänelle aivan uuden ulottuvuuden. Viime vuoden lopulla World Cup -pokaalin kanssa tanssiessaan saimme hieman osviittaa siitä, että Shane heelinä voi olla erinomainen valinta. Freesiydestä tämän kanssa ei kyllä voi puhua, mutta suon tälle mahdollisuuden.


3. Kofin kohtalo

Elimination Chamberin yhteydessä arvelin, että Kofi Kingstonin nostaminen esille oli vain laskelmoitu mainoskikka, mutta ilokseni huomaan olleeni väärässä. Tässä vaiheessa kaikkein kehnoin vaihtoehto olisi ollut, että Kofi olisi tosiaan lisätty WWE:n mestaruusottelun kolmanneksi osapuoleksi ja tällä tapaa ”hassannut” luvatun mestaruusottelunsa.

Neljässä viikossa Daniel Bryanille ei enää löydy mielekkäämpää ykköshaastajaa kuin Kofi Kingston. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Kofi olisi saamassa ansaitsemansa tähtihetken uralleen. Wanha Wrestlahmentti kun tietää kertoa myös sen, että Vince McMahonia vastaan asettuminen on oikotie onneen. Tässä kohtaa rohkenen myös kehaista käsikirjoittajia hyvästä reagoinnista. Yleisö on selkeästi ilmaissut haluavansa Kofin WrestleManiaan, ja kerrankin tätä reaktiota on myös kuunneltu. Kaikkein paras ratkaisu toki olisi ollut, että Kofi olisi saman tien Elimination Chamberissa voittanut, mutta ykköshaastajan asema WrestleManiassa ei ole laisinkaan huono lohdutuspalkinto.


4. Shieldin viimeinen näytös

Roman Reignsin tervehtyminen on ilouutinen, mutta mielestäni tämänkin olisi voinut buukata monin verroin paremmin. Reignsin paluu kehään on iso juttu, että se olisi ehdottomasti pitänyt säästää WrestleManiaan.

On tietysti mahdotonta sanoa, mitä kulissien takana on tapahtunut, mutta epäilen tämän ottelun syntyneen juuri sen tähden mitä Michael Cole kertoi – Dean Ambrose on lähdössä, ja Kilvelle haluttiin antaa vielä yksi tähtihetki. Onhan aivan kiistatonta, että viimeisen reilun kuuden vuoden ajan vähintäänkin joku Shieldin kolmikosta on ollut aivan keskeisessä roolissa WWE:n ohjelmistossa.

Aika moni meistä suomalaisista showpainin katsojista on seurannut tätä viihdemuotoa pitkään ja muistaa kaikki Shield-kolmikon käänteet päärosterin puolella. Siinä mielessä Shieldin jäähyväiset tällä tapaa oli ansaittu ja tärkeä hetki. Ottelu tosin oli täyttä tauhkaa, ja tuskinpa kukaan oletti Baron Corbinin, Bobby Lashleyn ja Drew McIntyren olevan mikään uhka Shieldin voitolle. Shieldin muistaminen tällä tapaa oli tavallaan todella tyylikäs veto WWE:ltä, mutta tv-katsojalle se ei paljoa tarjonnut.


5. Fastlane teki sen taas

Tämä oli viides kerta, kun Fastlane järjestettiin, ja viidennen kerran nähtiin todella heikko erikoistapahtuma. Syitä on varmasti useita. Näin lähellä WrestleManiaa ei haluta ottaa turhia riskejä loukkaantumisten suhteen tai tehdä juonikuvioiden osaltakaan enää mitään järkyttäviä täyskäännöksiä.

Kuvaavaa on, että Fastlanen historiassa on nyt nähty 21 mestaruusottelua, joista vain kolmessa mestaruus on vaihtanut omistajaa. Päämestaruuden osalta tämä on tapahtunut kerran, vuonna 2017, ja silloin kyseessä oli surullisenkuuluisa Goldbergin mestaruusvoitto. Fastlane vuosimallia 2019 oli hätäisesti kasaan parsittu kyhäelmä, jossa lähes kaikki oli yhdentekevää. Paremminkin voisi mennä kuukautta ennen vuoden päätapahtumaa.


Tulokset:

  1. Jimmy ja Jey Uso voittivat Shane McMahonin ja The Mizin ajassa 14:11 ja säilyttivät WWE SmackDownin joukkuemestaruuden. Arvosana: 4/10
  2. Asuka voitti Mandy Rosen ajassa 6:44 ja säilytti WWE SmackDownin naistenmestaruuden. Arvosana: 2/10
  3. The Bar voitti Kofi Kingstonin tasoitusottelussa ajassa 5:13. Arvosana: 3/10
  4. The Revival voitti Chad Gablen ja Bobby Rooden sekä Aleister Blackin ja Ricochet’n ajassa 10:50 ja säilytti WWE Raw’n joukkuemestaruuden. Arvosana: 3/10
  5. Samoa Joe voitti Rey Mysterion, Andraden ja R-Truthin fatal 4-way -ottelussa ajassa 10:52 ja säilytti WWE United States -mestaruuden. Arvosana: 5/10
  6. Sasha Banks ja Bayley voittivat Nia Jaxin ja Taminan ajassa 7:03 ja säilyttivät WWE:n naisten joukkuemestaruuden. Arvosana: 4/10
  7. Daniel Bryan voitti Mustafa Alin ja Kevin Owensin triple threat -ottelussa ajassa 18:41 ja säilytti WWE:n mestaruuden. Arvosana: 6/10
  8. Becky Lynch voitti Charlotten diskauksella ajassa 8:45. Arvosana: 4/10
  9. The Shield voitti Baron Corbinin, Bobby Lashleyn ja Drew McIntyren ajassa 24:57. Arvosana: 5/10

WWE Fastlane- tapahtuman arvosana: 3/10


bike trail guide

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Jälkipyykkinaru #26: WWE Fastlane 2019

Next post

Ennakko: MA Wrestling Show Live! (16.3.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *