ArviotViisi pointtiaWWE

Viisi pointtia: WWE Royal Rumble 2019

Päivämäärä: 27.1.2019

Sijainti: Phoenix, Arizona, USA (Chase Field)

Yleisömäärä: 48 193

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


Royal Rumble kuuluu WWE:n kalenterivuoden merkittävimpiin tapauksiin. Perinne sai alkunsa vuonna 1988, joten tapahtuma järjestettiin jo 32. kertaa. Näyttämönä toimi baseball-joukkue Arizona Diamondbacksin kotiareenana tunnettu Chase Field, joka nieli sisuksiinsa hurjan yleisömäärän, 48 193 katsojaa.

1. Mammuttimainen kesto

Moni jälkikäteen tapahtuman WWE Networkista katsonut varmasti hieraisi epäuskoisena silmiään, kun ensimmäiseksi ruudulle lävähti tapahtuman kesto: 4 tuntia ja 53 minuuttia. Tähän kun lisää kaksi tuntia kestäneen Kick Off -lähetyksen, niin showpainifanin istumalihakset laitettiin testiin seitsemän tunnin ajaksi. Yhtäältä on hyvä, että WWE Network on vapauttanut tiukoista ja ahdistavista aikarajoituksista, mutta toisaalta tällainen mammutti on jo yksinkertaisesti liikaa. Jossain vaiheessa punainen lanka väistämättä karkaa käsistä ja katsojille niin paikan päällä kuin ruutujen toisella puolella iskee väsymys. Pitäisinkin suotavana, että missään yhteydessä varsinainen pääshow ei kestäisi neljää tuntia enempää.

2. Naisten Royal Rumble oli upea

Naisten Royal Rumble oteltiin ensimmäistä kertaa edellisenä vuonna ja silloin se oli illan viimeisen ottelun paikalla. Tuolloin otteluun pyrittiin kasaamaan eräänlainen kaikkien aikojen all stars – kokoonpano, joka tarkoitti, että Litan, Trish Stratusin ja Michelle McCoolin kaltaiset takavuosien mestarit olivat mukana. Pelkäsin, että tätä kulahtanutta kaavaa lähdetään toistamaan.

Toisin kävi. Nostalgian huuruja ei haisteltu laisinkaan, vaan silmiinpistävä piirre oli, että uudet kasvot saivat näkyvyyttä. Huomattavan moni NXT-ottelija pääsi Rumbleen mukaan, joka toi otteluun tuoreuden ja freesiyden tuntua. Kaiken kruunasi se, että yleisölle annetiin mitä se janosi: Becky Lynchin voitto. Kestoa ottelulla oli hurjat 71 minuuttia, mutta missään vaiheessa se ei tuntunut pitkäveteiseltä. Kyseessä oli erinomainen ottelu, josta tulevina vuosina varmasti tehdään mittatikku onnistuneelle Rumble-matsille.

3. Daniel Bryan ja AJ Styles joutuivat tekemättömään paikkaan

Hengästyttävä naisten Royal Rumble vei mennessään ja sen jälkeen katsojat olisivat kaivanneet pientä hengähdystaukoa. Tähän väliin olisi paremmin sopinut vaikkapa ottelu joukkuemestaruuksista, mutta vuoroon tulivatkin AJ Styles ja Daniel Bryan pitkän ja raskaan WWE-mestaruusmatsinsa kanssa. Tässä välissä ottelu ei yksinkertaisesti toiminut ja tuntui pitkäveteiseltä puurolta. Saman tuntuman jakoi myös liveyleisö, josta hädin tuskin lähti pihaustakaan ottelun aikana. Sääli sinällään, koska ottelijat sinällään tekivät työnsä hyvin ja antoivat kaikkensa. Tapahtuman kestäessä viisi tuntia, jossain vaiheessa tulee väistämättä ”ulospuhallus.” Nyt sen uhriksi joutuivat Styles ja Bryan.

4. Miesten Royal Rumble oli ”meemi”

Miesten Royal Rumble on aina eräs vuoden suurimmista ja eniten odotetuista otteluista. Ehkäpä tästä johtuen useimmiten päällimmäiseksi tunteeksi jää pettymys. Tänä vuonna pidin miesten Rumblea sinällään viihdyttävänä. Päällimmäiseksi tunteeksi ei jäänyt pettymys, vaan se, että kyseessä oli toimiva huumorimatsi.

Ottelu alkoi huumorihassuttelulla, kun yli 20 vuoden takaiseen hahmoonsa taantunut Jeff Jarrett aloitti ottelun toisen hupiveikon — Eliasin — kanssa. Keskivaiheilla hupailusta vastasivat esimerkiksi Curt Hawkins ja No Way Jose. Ottelun lopussa sitten mentiin jo Broken Universen vaihtoehtoistodellisuuden sfääreihin, kun numerolla 30 sisään tuli kaikista maailman ihmisistä Nia Jax.

Kaikki tämä toimi sinällään hyvin. Toinen kysymys onkin se, onko The Royal Rumble oikea paikka moiselle hupailulle? Mielestäni ei.

5. Naisten show

Varsinaisen Royal Rumble -ottelun lisäksi myös molemmat naisten mestaruuksista käydyt kamppailut olivat hyvätasoisia. Asukan ja Becky Lynchin kohtaamisessa en olisi suin surminkaan odottanut näkeväni Asukan puhdasta luovutusvoittoa. Ronda Rouseyn ja Sasha Banksin Raw’n mestaruudesta käyty kamppailu ei yltänyt samalle tasolle, mutta oli omalla tavallaan mielenkiintoinen ja kertoi toimivan tarinan. Stephanie McMahonin masinoima naisten revoluutio saattaa olla monilta osiltaan muovinen ja pakotettu, mutta en valita, kun lopputulos on tätä luokkaa. Royal Rumble 2019 oli naisten show.

 

Tulokset

  1. Asuka voitti Becky Lynchin ajassa 17:10 ja säilytti Smackdownin naisten mestaruuden. Arvosana: 7/10
  2. The Miz & Shane McMahon voittivat The Barin ajassa 13:23 ja nousivat uusiksi Smackdownin joukkumestareiksi. Arvosana: 6/10
  3. Ronda Rousey voitti Sasha Banksin ajassa 13:50 ja säilytti Raw’n naisten mestaruuden. Arvosana: 5/10
  4. Becky Lynch voitti naisten Royal Rumble- ottelun ajassa 71:25. Arvosana: 9/10
  5. Daniel Bryan voitti AJ Stylesin ajassa 24:35 ja säilytti WWE:n mestaruuden. Arvosana: 6/10
  6. Brock Lesnar voitti Finn Bálorin ajassa 8:40 ja säilytti Universal mestaruuden. Arvosana: 5/10
  7. Seth Rollins voitti miesten Royal Rumble- ottelun ajassa 57:26. Arvosana: 6/10

WWE Royal Rumble- tapahtuman arvosana: 7/10

 

 

 

web polls

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Kolumni: Dean Ambrosen tapauksessa syyllinen löytyy peilistä

Next post

Ennakko: FCF Wrestling Show Live! (2.2.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *